دکتر جاوید حسینی با اشاره به اینکه قرص "فیناستراید" به مقدار یک میلیگرم در روز دارویی است که فقط در ریزش موی مردان قابل استفاده است، گفت: مکانیسم اثر فیناستراید مهار فعالیت آنزیم 5 آلفارداکتاز در ریشه مو است و مصرف آن اثر قابل ملاحظهای بر تستوسترون بدن ندارد.
وی گفت: متعاقب مصرف "فیناستراید" میزان دیهیدروتستوسترون تا حدود 2.3 کاهش مییابد در حالی که تستوسترون تغییری نمیکند.
این متخصص پوست و مو تاثیرپذیری قرص فیناستراید در بهبود ریزش مو در فرق سر را بیشتر از جلوی سر و خط رویش مو دانست و گفت: مصرف فیناستراید ممکن است منجر به رشد موهای ضخیم و بلند شود.
حسینی یادآور شد: اثر درمانی قرص فیناستراید حدود سه تا شش ماه پس از شروع دارو مشخص میشود و یک سال بعد به حداکثر خود میرسد. این قرص بیخطر بوده و عوارض جانبی آن خفیف، اندک و قابل برگشت است.
وی افزود: این عوارض به طور عمده مربوط به کاهش خفیف در اعمال جنسی مردانه است که البته اهمیتی ندارد، زیرا با ادامه درمان به تدریج این مشکل رفع میشود و در صورت قطع درمان نیز طی مدت کوتاهی از بین میرود.
حسینی با تاکید بر اینکه در ارتباط با قرص "فیناستراید" هیچگونه تداخل دارویی یا آثار سوء بر کبد، کلیه، مغز استخوان، چربی خون و تعداد اسپرمها مشاهده نشده است، گفت: استفاده از این قرص در زنان ممنوع است. همچنین زنان باردار نباید تماس پوستی با قرص "فیناستراید" داشته باشند.