جوان آنلاین: «هنر ایثار به عنوان یک نوع هنر قدرتمند و مؤثر میتواند تأثیر عمیقی بر زندگی مردم بگذارد و با استفاده از اندیشه، خلاقیت، زیباشناسی و هنر پیام حقیقی خود را به تعامل و مشارکت با مخاطب خود بگذارد.»
به گزارش «جوان»، محمد کرم اللهی، دبیر نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در نشست خبری این رویداد هنری گفت: هنر ایثار به عنوان یک نوع هنر قدرتمند و مؤثر میتواند تأثیر عمیقی بر زندگی مردم بگذارد و با استفاده از اندیشه، خلاقیت، زیباشناسی و هنر پیام حقیقی خود را به تعامل و مشارکت با مخاطب خود بگذارد.
وی افزود: تجربیات ایثارگرانه میتواند در قالبهای مختلف هنری، موسیقی، تجسمی، فیلم و تئاتر با مخاطب به اشتراک گذاشته شود. طلایهداران اصلی روشنگری و تبیین در جهان از گذشته تا به امروز هنرمندان تئاتر هستند. اهالی تئاتر بسیار اهل مطالعه و تحقیق و تعمیق و اهل غواصی در بحر معانی و احساسات و عواطف هستند. اهالی تئاتر میتوانند در بستر اجتماع منشأ تغییر و تحولات بسیار مؤثری در حوزه اجتماعی و فرهنگی باشند.
مدیر کل امور هنری بنیاد شهید عنوان کرد: از همه ظرفیتها در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده میکنیم که بتوانیم از محل برگزاری جشنوارهها به مفاهیمی برسیم که مورد نظرمان است و در امر ترویج کارهای خود از آنها بهره ببریم. عنصر فداکاری و ایثار اگر وجود نداشته باشد، عملاً معنی حقیقی زندگی را درک نخواهیم کرد و به آن دست نخواهیم یافت. در این مسیر بنیاد شهید و امور ایثارگران منشأ برگزاری رویدادهای مختلف از جمله نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شدهاست.
کرم اللهی درباره آثار ارسالی به دبیرخانه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار گفت: تئاتر ایثار نهمین گام خود را آنگونه برداشت که تعداد ۲۳۸ اثر به دبیرخانه ارسال شد. در بخش خیابانی ۱۱۱ اثر و در بخش صحنهای ۱۲۷ اثر ارسال شد و در مرحله بازبینی آقایان مهدی نصیری، سید سیامک موسوی اسدزاده و امیرحسین حریری و در مرحله صحنهای آقایان داریوش نصیری، احمد نداف و هادی کیانی زحمت ارزیابی آثار را کشیدند. از این تعداد ۱۷ اثر از ۱۲ استان و ۱۶ شهرستان برای مرحله نهایی پذیرفته شدند که هشت اثر در بخش صحنهای و ۹ اثر در بخش خیابانی انتخاب شدند.
وی درباره محل اجرای آثار برگزیده نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار توضیح داد: در بخش صحنهای در دو تالار مهر و ماه طبق تقویم اجرایی کارها روی صحنه میروند و در بخش خیابانی نیز محوطه هنری حوزه هنری، ایوان انتظار میدان ولیعصر، میدان هفت تیر و مدارس شاهد تهران میزبان اجرای برنامهها خواهند بود.
کرم اللهی افزود: امسال دو موضوع آموزش و نقد و بررسی را در این جشنواره در نظر گرفتیم که کارگاه آموزشی آن در استودیو سوره برگزار خواهد شد و جلسات نقد و بررسی هم در سالن مهرداد اوستا برگزار میشود. کارگاه نقد و بررسی را استاد رضا آشفته و مدیریت و کارگاه آموزشی را دکتر اسدی مدیریت خواهند کرد.
در بخش دیگری از این نشست حسین نصرالله، رئیس ستاد برگزاری نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار نیز گفت: اگر سازمانی، کشوری، مذهبی و دینی، خود را به هنر تجهیز کند، ماندگاری خود را تضمین خواهد کرد.
وی با بیان اینکه هنر تنها زبان مشترک اقوام، ادیان و مللهای مختلف است، اظهار داشت: ماندگاری با هنر است و بدون هنر جایگاهی وجود ندارد که بتوان با آن صحبت کرد. در سالهای گذشته رویکرد بنیاد به کرات به سمت رویکرد هنری سوق پیدا کردهاست و به تازگی اختتامیه هنرهای تجسمی برگزار شد و امروز درباره نهمین جشنواره تئاتر ایثار صحبت میکنیم.
رئیس ستاد برگزاری جشنواره عنوان کرد: داوران در قسمتهای مختلف در حال ارزیابی آثار هستند. سه اثر از پردیس، شهریار و پاکدشت به عنوان نماینده اداره کل بنیاد شهید شهرستانهای استان تهران به جشنواره راه پیدا کردهاست که امیدواریم عنوان برتر را کسب کنند.
نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از امروز (دوشنبه) تا جمعه ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۳ به مدت پنج روز برگزار میگردد.