جوان آنلاین: خبری که همه منتظر تکذیب شدنش بودند، تکذیب نشد تا هزینه ۷۰ میلیاردی بنیاد مستضعفان در برنامه جوکر رنگ واقعیت به خود بگیرد. این خبر تلخ و ناراحتکننده از آنجا ابعاد گستردهای پیدا میکند که میبینیم در شرایط سخت اقتصادی این روزهای کشور، چگونه پول این نهاد انقلابی صرف آثار مبتذل میشود.
طبق خبری که از رسانههای رسمی کشور منتشر شده، بنیاد مستضعفان از طریق شرکتهای زیرمجموعه نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان در قالب تبلیغات پنهان شرکتهای زیر مجموعه این بنیاد برای ساخت برنامه «جوکر ۲» هزینه کرده است. به طور مثال برای هر تیزر ۲۰ ثانیهای تبلیغات شرکتهای بنیاد در جوکر، ۵۰۰ میلیون تومان هزینه میشود.
پولپاشی و ولخرجیهای میلیاردی بنیاد مستضعفان در حالی صورت میگیرد که این بنیاد در سال ۱۳۵۷ با شعار تخصیص داراییهایش به مستضعفان، تأسیس شد. هزینههای بنیاد مستضعفان در برنامه جوکر با انتقادات گستردهای مواجه شده و بسیاری این قبیل هزینهها را نشانهای از انحراف این نهاد از مأموریت اصلی خود میدانند.
عباس گودرزی، سخنگوی هیئترئیسه مجلس، در تذکری علنی در خصوص هزینه کردن بودجه بنیاد برای ساخت برنامههایی مثل جوکر چنین گفت: «مدیران بنیاد مستضعفان باید پاسخ دهند که با چه مجوزی منابع بیتالمال و پولی را که باید صرف محرومیتزدایی و توسعه اقتصاد کشور شود، خرج تولید محتواهای بیهوده و ضدفرهنگ میکنند؟ شبکه نمایش خانگی بهقدر کافی با مشکلات اخلاقی و فرهنگی مواجه است. شما لطفاً به این انحطاط کمک نکنید. اولویت شما باید پرداخت حقوق کارگران کارخانههای تحت مدیریت خود و تقویت تولید ملی باشد، نه هدررفت دارایی و سرمایه عمومی.»
در فضای مجازی نیز این قبیل ولخرجیها با انتقادات تند کاربران روبهرو شده است. کاربران در شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی از عملکرد بنیاد مستضعفان در شرایطی که کشور در جنگ اقتصادی قرار دارد و طبقه فرودست و پایین جامعه بیشترین فشار را متحمل میشود انتقاد کردهاند.
در حالی که با این بودجه میتوان جهت حمایت و پویایی بنگاههای کوچک اقتصادی و مشاغل خرد خانگی استفاده کرد و کمکی به اقشار ضعیف جامعه رساند، اما در نهایت تعجب دیده میشود چنین رقمهایی به جیب کسانی میرود که دارای زندگیهای لوکس و لاکچری هستند.
حجت الاسلام سید محمد حسین میرلوحی از کارشناسان مذهبی کشور با گلایه از ولخرجیهای بیمورد بنیاد گفت: «چرا نهادی مثل بنیاد مستضعفان که از سرمایه ملت انقلابی بهره میبرد، به تولید محتوایی اقدام کرده که با خواستههای پابرهنگان انقلاب اسلامی در تضاد است. حتی اگر چنین برنامهای در ایجاد نشاط موفق باشد، باز هم یک نهاد انقلابی نباید بودجه خود را صرف آن کند. ما با مفهوم سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه آشنا هستیم، اما باید تأکید کرد که اگر تنها معیار درآمدزایی است، پیشنهاد بهتری دارم و آن اینکه میتوانند از خارج مرزها به تجارت مواد مخدر هم ورود کنند.»
هزینهکردهای بیموردی از سوی نهادهای انقلابی در شبکه نمایش خانگی مردم را به عملکرد این نهادها بدبین میکند که در نهایت آسیب آن را کلیت نظام و حاکمیت میبیند. این هزینه کردنهای بیمورد هیچ سودی به حال مستضعفان و مستمندان ندارد و فقط شکاف اقتصادی و اختلاف طبقاتی را بیشتر میکند. این نهادها باید استراتژی عقلانی و درستی که با شرایط روز جامعه تناسب داشته باشد پیدا کنند تا بودجه خرج کارهای اساسی و مردم نیازمند شود.