کد خبر: 1274426
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مجلس

جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است در بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم کاهش مالیات تولید به میزان ۵‌درصد برای تمامی تولیدکنندگان در نظر گرفته شود. مهم‌ترین اثر کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴، افزایش جذابیت و سودآوری بخش مولد و صنعتی اقتصاد است. این کاهش مالیات تولید در سال آتی، علاوه بر اینکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی خواهد شد، اثرات مثبتی نیز بر بهبود سرمایه‌گذاری بخش مولد اقتصاد خواهد داشت. 
 
مالیات به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار و مطمئن دولت‌ها مطرح است. در کشور‌های پیشرفته تمرکز جدی بر وصول مالیات از همگان است، به ویژه اخذ مالیات از پردرآمد‌ها در دستور کار قرار دارد. در کشور ما نیز طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور صورت گرفت، به نحوی که تا حد زیادی جلوی فرار مالیاتی گرفته شد و درآمد‌های مالیاتی دولت افزایش یافت. به موازات افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت، لازم است اقداماتی در راستای افزایش شفافیت در مورد محل هزینه‌کرد مالیات‌ها به اجرا گذاشته شود. در همین راستا، طرح مشارکت دادن مؤدیان در تعیین محل مصرف مالیات‌ها به اجرا گذاشته شد. بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۴ این طرح طی سال آتی نیز ادامه پیدا خواهد کرد. حمایت مالیاتی از اقشار خاص مانند حقوق‌بگیران، مشاغل خرد و بخش تولید در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مدنظر قرار گرفت. حقوق‌بگیران جزو در دسترس‌ترین اقشار برای مالیات‌ستانی هستند، این در حالی است که آنها دریافتی ثابتی دارند و در مقابل تورم بسیار آسیب‌پذیر هستند. مشاغل خرد نیز جزو اقشاری هستند که نیاز به حمایت مالیاتی دارند. با هدف حمایت از این اقشار، افزایش سقف معافیت مالیاتی برای‌شان در نظر گرفته شد. 
علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» در خصوص لزوم افزایش سقف معافیت مالیاتی مشاغل خرد و حقوق‌بگیران که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مدنظر قرار گرفت، تصریح کرد: با تورم و بالا رفتن قیمت‌ها روبه‌رو هستیم و لازم بود به نحوی به جبران این موضوع برای اقشاری که درآمد‌های بالایی ندارند، می‌پرداختیم. در همین راستا، به افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد در لایحه بودجه سال آتی مبادرت کردیم. وی ادامه داد: در پیشنهادی که دولت داد، اگرچه بخشودگی مالیاتی برای حقوق‌بگیران دو برابر شده بود، اما مزایا را هم به عنوان حقوق در نظر گرفته بودند. به این ترتیب، افزایش سقف معافیت مالیاتی در واقع خنثی شده بود. این نماینده مجلس گفت: با پیگیری‌هایی که در مجلس داشتیم، مزایا را از اصل حقوق جدا کردیم و برای حقوق افراد افزایش سقف معافیت مالیاتی را در نظر گرفتیم. در نتیجه، به طور کلی دریافتی حقوق‌بگیران افزایش پیدا کرد. نخعی‌راد گفت: معافیت مالیاتی مشاغل خرد نیز از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا بتوانیم تا حدی به جبران تورم برای این اقشار مبادرت کنیم. وی ادامه داد: در دولت شهید رئیسی اقدام مناسبی در راستای حمایت از بخش تولید انجام می‌شد. در این چارچوب، کاهش ۵‌درصدی بخش تولید را داشتیم. در لایحه بودجه سال آتی نیز همین موضوع را پیش‌بینی کردیم. 
وی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم کاهش مالیات تولید به میزان ۵‌درصد برای تمامی تولیدکنندگان در نظر گرفته شود. مهم‌ترین اثر کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴، افزایش جذابیت و سودآوری بخش مولد و صنعتی اقتصاد است. این کاهش مالیات تولید در سال آتی، علاوه بر اینکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی خواهد شد، اثرات مثبتی نیز بر بهبود سرمایه‌گذاری بخش مولد اقتصاد خواهد داشت. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تولید جزو مهم‌ترین ارکان اقتصاد هر کشوری است و رونق گرفتن این بخش کمک زیادی به تحرک و پویایی اقتصاد ملی کشور می‌کند، به همین دلیل حمایت از این بخش در دستور کار قرار گرفت. نخعی‌راد گفت: لازم است از طریق اعمال سیاست‌های مالیاتی صحیح به جذابیت بخش تولید اضافه کنیم و سوداگری را از رونق بیندازیم. در همین راستا، نیاز است به موازات کاهش مالیات بخش تولید به افزایش مالیات حوزه‌های غیرمولد اقدام کنیم. وی ادامه داد: هر چقدر بتوانیم بر جذابیت تولید در مقابل سوداگری اضافه کنیم، مزیت بیشتری برای‌مان دارد و به رونق اقتصادی کشور کمک می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار