جوان آنلاین: با توسعه و تنوع رسانهها و دسترسی بیشتر بدون توجه به سن و جایگاه و موقعیت، شاهد سیلاب اطلاعاتی هستیم، چراکه پیدرپی مطالب به صورت کپسولی و کوتاه در فضای مجازی منتشر میشوند و بهراحتی در اختیار همگان در سراسر جهان قرار میگیرند، اما در کنار این مزیت به دلیل بارش اخبار فلهای که مخلوطی از خبرهای درست و غلط، مثبت و منفی هستند، فرد بار علمی بالایی پیدا نمیکند، بلکه اگر شناختی از فضای ایجاد شده یا همان سواد رسانهای نداشته باشد بیشتر دچار تشویش افکار و بههمریختگی ذهن میشود که هیچ چیدمان و تنظیمی ندارند و فقط انباشته شدهاند. در نتیجه اگر کسی بیشتر به اخبار منفی کشور مثل فساد علاقه دارد و اخبارش را برای دیگران هم میفرستد، اصطلاحاً تیر خورده و مجروح میشود، ولی خودش متوجه جراحتش نیست یا اگر در دورهمنشینی و میهمانیها بیش از آنکه از مثبتها بگوید و بشنود با گلایه تنها نقاط منفی کشورش را میگوید و میشنود، او یک مجروح جنگ رسانهای است. اگر تکهپاره و گزینش شده سخنرانی این و آن را گوش میدهد، اما سخنرانی رهبر معظم انقلاب را نه، به طور عادی در معرض تیرهای دشمن قرار خواهد گرفت.
اگر پیشرفت کشورهای غربی را با ضعفهای کشور شیعه مقایسه میکند و با این مقایسه جوک و لطیفه میسازد و میخندد و به قول خودش میخنداند، اگر درباره مسئولان فاسد بدون تفکیک خوب از بد، همه را بد بشمارد و بگوید مسئولان چنین و مسئولان چنان هستند تیر خورده، ولی خودش متوجه نیست. اگر پیشرفتها و موفقیتهای بزرگ کشور را سردست نمیگیرد و به کشورش افتخار نمیکند و عرق ملی ندارد، اگر مقابله قوه قضائیه با فساد را که با به سامان رساندن سالانه ۱۵ میلیون پرونده رکورد زده، نمیبیند و اخبار فساد در این قوه را بیشتر و پررنگتر میبیند تیر خورده، ولی خودش متوجه نیست.
اگر رویشهای مذهبی و انقلابی متعدد جوانان کشور را نمیبیند و فقط تحت تأثیر فضای رسانه مجازی نگران فاسد شدن عدهای از جوانان است و میگوید همه جوانان فاسد شدهاند تیر خورده، ولی خودش متوجه نیست.
اگر به جای تعریف و حمایت از مستضعفان و محرومان جهان اعتراض و انتقاد به اشکالات ریز و درشت عادت او و برایش مد شده و به گفتن آن هم افتخار میکند تیر خورده، ولی خودش متوجه نیست و...
اگر کاربری در فضای مجازی همه اینها را با هم دارد تیر نه، بلکه باید گفت خمپاره خورده، ولی، چون در فضای رسانهای جنگ نامریی است، اصلاً متوجه نیست که چه وضعیت وخیمی دارد. در جنگ رسانهای وقتی کسی خمپاره میخورد، برعکس جنگ گرم نظامی دیگر سرباز پیاده نظام دشمن است، نه مجروح جبهه خودی. هرچند مجروح جبهه خودی هم جانباز نیست و شهید هم نمیشود، چون به نفع دشمن به صورتی نرم عمل کرده است.
اما چرا در دام رسانهای دشمن افتاده و ناخواسته سرباز دشمن شده است؟! جوابش را خداوند در قرآن به زیبایی داده است، آنجا که میفرماید: «از دستورات واجب و حرام خدا اطاعت کنید، خدا به شما بصیرت و قدرت تشخیص حق از باطل را میدهد.»
پس وقتی فردی وارد دنیای بیدر و پیکر و بزرگ رسانهها میشود بدون اینکه بداند کجاست و شناخت و قدرت تشخیص نداشته باشد، قطعاً در دام رسانههای دشمن گرفتار و سرباز آنها میشود بدون اینکه چیزی بداند یا بفهمد و متوجه شود مسخ آنها شده است. به همین خاطر است که در جنگ رسانهای کنونی و حملات بیامان و پیدرپی دشمن بسیاری دچار جراحت میشوند و وضعیت خوبی ندارند، اما خودشان متوجه وخامتشان نیستند؛ بنابران ضروری است سواد رسانهای را در جامعه نهادینه کنیم تا همه افراد از کوچک تا بزرگ مراقب بارش اطلاعات باشند و مجروح جنگ رسانهای موجود نشوند.