جوان آنلاین: بیست و سومین اجرای نمایش میدانی فصل شیدایی به کارگردانی سعید اسماعیلی و تهیهکنندگی علیرضا کوهفر محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که به همت موسسه مهنا تا ۲۶ مرداد ماه در یاسوج روی صحنه میرود. رسالت بوذری راوی این نمایش است که وقایع مختلف از جمله خلقت انسان، نشانههای ظهور و رشادتهای شهیدان را نمایش میدهد.
محمد نیاکان، مجری طرح فصل شیدایی درباره سابقه همکاری طولانی خود با این پروژه به جوان آنلاین گفت: من از نقطه صفر فصل شیدایی تا به امروز که بیش از دو دهه از اولین اجرای آن گذشته است مجری طرح بوده ام؛ ما سال گذشته وقتی زمزمه کار در یاسوج مطرح شد به این شهر آمدیم که ببینیم زیرساختهای مناسب برای اجرای فصل شیدایی وجود دارد یا خیر.
وی در توضیح وظیفه یک مجری طرح در نمایش میدانی خاطرنشان کرد: بررسی و ایجاد زیرساختها و هماهنگی و برنامه ریزی کلان، بودجه بندی و کارهای موردنیاز در شهرها و آتیمهایی که باید ساخته شود از صفر تا صد یعنی از انتخاب لوکیشن تا کار کردن در آن و اجرا و جمع شدن و خروج از شهر زیرنظر مجری طرح است.
نیاکان در توضیح ماهیت این نمایش گفت: قصه فصل شیدایی چند فصل دارد: بخش تاریخی و انبیا که از حضرت آدم (ع) شروع شده و به قصه حضرت نوح (ع) و حضرت ابراهیم (ع) میرسد؛ به علاوه قصه مبعث پیامبر (ص) را داریم و قصه زنده به گورکردن دختران، قصه غدیر و مباهله را تعریف میکنیم و کار را با توجه به شرایط زمانی که در آن قرار داریم ارائه میدهیم.
او ادامه داد: مثلا الان که در محرم و صفر اجرا داریم کار تم محرمی دارد و شهادت حضرت زهرا (سه) و قصه کربلا را نمایش میدهیم و در تمام این سالها تلاش کرده ایم که محصول دارای تنوع باشد.
مجری طرح فصل شیدایی یادآور شد: بخش معاصر بومی سازی میشود که ۲۰ درصد از نمایشی است که ۲ ساعت و نیم زمان دارد. ما در بخش معاصر وقایع انقلابی که در آن شهر و استان رخ داده را روایت میکنیم. مثلا در یاسوج بخش دفاع مقدس و عملیات والفجر ۸ و سایت موشکی که بچههای کهکیلویه و بویر احمد آن را آزادسازی کردند و کارشان استراتژیک و اثرگذار بوده است، بازسازی شده است و در ۱۸ دقیقه روایت شود.
نیاکان با اشاره به چالشهای حرفهای خود بیان کرد: در شهرستان مختلف این مشکل را داریم که تا اولین اجرا را نرویم مسئولان و متصدیان متوجه ابعاد و اهمیت آن نمیشوند و بعضا من حتی برای تهیه یک خودرو مشکل داشته ام، اما وقتی شب اول اجرا میشود و حجم عظیم اجرا و بازخورد مردم را میبینند شروع به همکاری صددرصدی میکنند. بارها به مسئولان شهرها گفته ام که خروجی کار ما را جدی بگیرید، اما متاسفانه کم کاریهایی هست.
مجری طرح فصل شیدایی با اشاره به پیشرفتهای فنی این نمایش تصریح کرد: هم در سیستم صوت و تصویر پیشرفت فنی داشته ایم هم در نورپردازی و تصویرپردازی و از همان ابتدا سعی در ارتقای دائمی نمایش داشته ایم. مثلا قبلا از نورهای آنالوگ استفاده میکردیم و به مرور آنالوگ و دیجیتال را ترکیب کردیم و امروز تماما دیجیتال مورد استفاده است. سیستم صوت هم قبلا شکل دیگری بود که امروز به روزرسانی و باکیفیتتر شده اند. دوست نداریم در یک حوضچه بمانیم و این در شرایطی است که هر آیتمی که اضافه میشود چه از نظر فنی و سخت افزاری و چه از منظر محتوا و نرم افزاری کار را سخت و زمان بر میکند. البته معتقدیم وقتی دست امام حسین (ع) بالای سر کار باشد که هست نتیجه کارها خوب میشود.
وی با اشاره به اقبال مردم یاسوج و حضور ۵ هزار نفر در هر اجرا گفت: بخش محتوایی نمایش پروپیمان است. آقای رسالت بوذری که نویسنده و راوی کار هستند در کنار آقای اسماعیلی کارگردان و دیگر دوستان شبانه روز تلاش میکنند. به همین خاطر مردم در همه شهرها جذب این نمایش میشوند.
محمد نیاکان در پایان اظهار داشت: فصل شیدایی مانند طفل بوده است که ما آن را بزرگ کرده ایم و امروز یک جوان است و خودمان در این کار پیر شده ایم و به این کار عرق داریم. کارمان متنوع و جذاب است؛ قبلا در تهران اجرا میکردیم، اما وقتی حضرت آقا خواستند نمایش تکثیر شود آن را به همه جای ایران بردیم و هر شهرستانی که رفتیم میگویند این نمایش چیز دیگری است. در شهر یزد یک شب ۱۴ هزار نفر تماشاگر داشتیم یا در قزوین یک شب ۱۵ هزار نفر مخاطب حضور داشت. به تماشای این نمایش میآیند که چیزی یاد بگیرند و خوشبختانه گرفته اند. همین برایمان کافی است.