جوان آنلاین: «پیگیری اعضای شوراهای شهر سراسر کشور برای ۷ ساله شدن شورای هفتم بینتیجه است» این را نماینده مجلس شورای اسلامی، ولی الله بیاتی میگوید. برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها از سال ۱۳۹۲ آغاز شد. با شهادت رئیسجمهور، مجلس در مصوبه ۳ خرداد امسال برگزاری همزمان انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای دوره هفتم را مستثنی کرد و شورای نگهبان ۲ روز بعد هم مصوبه را تایید کرد.
به گزارش فارس، بر اساس مصوبه جدید مجلس، شورای فعلی ۴ ساله و شورای بعدی ۳ ساله شد تا انتخابات هشتمین دوره شوراها با پانزدهمین دوره ریاستجمهوری همزمان شود. اما زمزمههایی در خصوص ۷ ساله شدن شورای بعدی شنیده میشود. رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران میگوید که با توجه به اینکه قانون گفته، شوراها چهار ساله باشند و زمان آن کمتر نباشد «برخی اعضای شوراها به سه ساله شدن شورای هفتم ایراد گرفتهاند.»
در جلسه آینده شورای عالی استانها قرار است موضوع ۷ ساله شدن شوراها مطرح و به مجلس لایحهای در این زمینه ارسال شود. برخی از اعضای شورای شهر میگویند که «این موضوع خارج از نوبت در مجلس بررسی خواهد شد» و در صورت تصویب یک فوریت و تایید شورای نگهبان، مصوبه باید اجرایی شود.
برپایی همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراها درکنار افزایش امکان رقابتهای درون جریانی و تقویت فرهنگ همکاری، موجب کاهش هزینهها هم میشود. کارشناس مسایل شهری رضا محمدفر با بیان اینکه مردم برای فعالیت ۴ ساله به اعضای شوراهای شهر رای دادهاند، میگوید که «نمایندگان این دوره نمیتوانند برای دوره بعد تصمیم بگیرند.» در مقابل کارشناس مسایل شهری دیگر مهدی قائمیان میگوید که «یکی از مزایای هفت ساله شدن این است که دوره تحولی خدماترسانی با استمرار ادامه مییابد و مصوبات هم ناقص نمیمانند.»
به گفته کارشناسان، انتخاب مجدد افرادی که در این شورا فعال هستند، میتواند مسیر تحقق تصمیمهای این شورا را هموار کند، اما طولانی شدن فعالیت شوراها نیازمند مصوبات بالادستی است؛ در همین باره رئیس شورایعالی استانها شهرام دبیری میگوید که «می توان دوباره مصوبه به مجلس برد.»