کد خبر: 1233338
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
دولت شهید رئیسی سرمایه‌گذاری مستقیم تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز را توسعه داد
در دولت شهید رئیسی اصلاح توسعه صنعت انرژی در داخل کشور مدنظر قرار گرفت. ایشان به جای اینکه همانند دولت‌های گذشته اقدامات را به کار‌های کوتاه‌مدت منتهی کند و برای بلندمدت سرمایه‌گذاری لازم را لحاظ نکند، این کاررا نکرد و انصافاً این اقدامات را مدنظر قرار داد
سیدعلی موسوی

جوان آنلاین: دولت سیزدهم با سرمایه‌گذاری 3/5 میلیارد دلاری ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی را به میزان قابل توجه ۱۰ میلیون‌تن افزایش داد، در این بین بزرگ‌ترین طرح الفینی غرب آسیا با بهره‌برداری از پتروشیمی گچساران به دست شخص شهید رئیسی در سال ۱۴۰۲ با سرمایه‌گذاری 1/4میلیارد دلاری افتتاح شد. دولت شهید رئیسی همچنین ظرفیت پالایشی ایران را توسعه داد و تولید سالانه فرآورده‌های پالایش‌شده را به ۹۰ میلیون بشکه رساند و با تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش کامل، بهره‌گیری از تخصص داخلی و تلاش برای ادغام بیشتر در بازار جهانی، با موفقیت پایه‌های عصر جدیدی از رشد و ارزش‌آفرینی را در صنعت نفت و گاز ایران پی‌ریزی کرد. 
 
دولت سیزدهم ایران با فاصله‌گرفتن از مدل سنتی خام‌فروشی نفت‌خام به سمت رویکرد جدید با امکان خلق ارزش‌افزوده بیشتر در اقتصاد صنعتی ایران و مبتنی بر نقش‌پذیری کشورمان در زنجیره ارزش جهانی در صنعت نفت و گاز حرکت کرده و تغییر راهبردی در صنعت نفت و گاز آغاز شده است. 
این تغییر راهبردی که با تمرکز بر استفاده از تخصص و فناوری داخلی انجام شده و در این مسیر بیشترین همکاری صنعت نفت و گاز با شرکت‌های دانش‌بنیان بوده، نتایج قابل توجهی را به همراه داشته و رقابت‌پذیری صنعت را افزایش داده و دوره جدیدی از خودکفایی و مشارکت جهانی را به وجود آورده است. 
دولت سیزدهم با مدیریت شهید سیدابراهیم رئیسی، ضرورت تغییر را تشخیص داد. این دولت به تداوم خام‌فروشی توجه نکرد و علاوه بر رشد صادرات نفت‌خام ایران، استراتژی متمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز در داخل کشورمان و استفاده از دانش و توانمندی‌های فناورانه داخلی برای ایجاد صنعتی پایدارتر و سودآور را در اولویت قرار داد. 
دولت سیزدهم با سرمایه‌گذاری 3/5 میلیارد دلاری ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی را به میزان قابل توجه ۱۰ میلیون‌تن افزایش داد. این توسعه با هدف پاسخگویی به تقاضای رو به رشد داخلی و تقویت جایگاه ایران به عنوان تأمین‌کننده بزرگ جهانی پتروشیمی انجام شد و در این بین بزرگ‌ترین طرح الفینی غرب آسیا با بهره‌برداری از پتروشیمی گچساران به دست شخص شهید رئیسی در سال ۱۴۰۲ با سرمایه‌گذاری ۴/۱ میلیارد دلاری افتتاح شد. 
دولت شهید رئیسی همچنین ظرفیت پالایشی ایران را توسعه داد و تولید سالانه فرآورده‌های پالایش شده را به ۹۰ میلیون بشکه رساند. این گسترش قابل توجه تولید بنزین، گازوئیل، نفت سفید و سایر سوخت‌های ضروری را هدف قرار داد. 

 اقدامات متحولانه دولت سیزدهم  در تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز 
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس دوازدهم با اشاره به اقدامات دولت شهید روحانی در زمینه صنعت انرژی در کشور به «جوان» می‌گوید: یکی از مؤلفه‌های مهم در توسعه زیرساخت‌های صنعت انرژی اجرای مناسب قوانین است. دولت شهید رئیسی در توسعه زیرساخت‌های انرژی و صنعت برق و همچنین توسعه نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها به خوبی عمل کرد. 
وی با اشاره به مشکلات کشور در تأمین سوخت و انرژی می‌افزاید: همچنین دولت شهید رئیسی در همین مدت کوتاه، یعنی سه‌سال‌واندی اقدامات بی‌سابقه و بی‌بدیلی را در حوزه صنعت انرژی انجام داد. دستاورد‌های دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی نفت، برق و زیرساخت‌ها نظیر پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها نسبت به زمان مشابه خود، بی‌سابقه بود. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دولت شهید رئیسی اصلاحاتی در رویکرد‌های مصرف انرژی رخ داد، اظهار کرد: هم در این بخش اصلاح قانون مدنظر قرار گرفت و هم در گام دوم، دولت پیشقدم شد. در دولت شهید رئیسی با توجه به اصلاحی که در قانون حمایت از صنعت برق صورت گرفت، صنایع خود در جهت ایجاد نیروگاه‌های برق تلاش کردند، همچنین دولت در زمینه توسعه میادین نفت و گاز و تأمین خوراک، قرارداد‌هایی را هم با سرمایه‌گذاران داخلی و هم سرمایه‌گذاران خارجی منعقد کرد تا بخشی از ناترازی‌های موجود در تأمین انرژی جبران شود. 
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد: همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز از ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده شد و در این راستا قوانین خوبی در مجلس به تصویب رسید. 
یوسفی تأکید می‌کند: الحق‌والانصاف دولت شهید رئیسی در حوزه صنعت انرژی کار امروز را به فردا واگذار نکرد و به جای اینکه ما تصمیمات کوتاه‌مدت بگیریم، به تصمیمات بلندمدت دست پیدا کردیم. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: در دولت شهید رئیسی اصلاح توسعه صنعت انرژی در داخل کشور مدنظر قرار گرفت. ایشان به جای اینکه همانند دولت‌های گذشته اقدامات را به کار‌های کوتاه‌مدت منتهی کند و برای بلندمدت سرمایه‌گذاری لازم را لحاظ نکند، این کار را نکرد و انصافاً این اقدامات را مدنظر قرار داد. به عنوان مثال ساخت چندهزار مگاوات نیروگاه از جمله اقداماتی بود که در کوتاه‌مدت مدنظر قرار گرفت. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تقویت دیپلماسی انرژی در دولت شهید رئیسی می‌گوید: یکی از مشکلات سابق بر این، عدم‌تقویت دیپلماسی انرژی بود که ما متأسفانه به دلیل انجام تعهدات و در پی قرارداد‌هایی با کشور ترکمنستان دچار مشکلاتی شده بودیم که باید گفت هم ضرر و زیان این قرارداد‌ها را دولت فعلی پرداخت کرد و هم مجدداً مراودات انرژی بین دو کشور برقرار شد. 
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: در دولت سیزدهم سوآپ‌گازی مدنظر قرار گرفت، همچنین خدمات فنی و مهندسی و ساخت پالایشگاه فراسرزمینی از جمله اقدامات خوبی بود که با مدیریت شخص رئیس‌جمهور فقید و وزرایی همچون شهید امیرعبداللهیان و وزیر نفت، آقای اوجی صورت گرفت. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با مدیریت رئیس‌جمهور فقید در یک ماه گذشته اقدامات مناسبی در زمینه ساخت سد و نیروگاه‌های فراسرزمینی مدنظر قرار گرفت که این اقدامات، بی‌نظیر بود. 

 خلق ارزش بیشتر با پالایش نفت  و گاز و افزایش ظرفیت پالایشگاهی  و پتروشیمیایی 
حسن مرادی، کارشناس حوزه انرژی و استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران نیز در رابطه با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران در دولت شهید رئیسی به «جوان» می‌گوید: افزایش ۱۰ میلیون‌تنی ظرفیت پتروشیمی کشور بسیار مثبت ارزیابی می‌شود. به ویژه اگر این ظرفیت در زمینه توسعه زنجیره ارزش به کار گرفته شود، کارآفرینی و ارزآوری بالایی برای‌مان خواهد داشت، از همین رو حرکت به سمت توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و همچنین سرمایه‌گذاری مستقیم بر توسعه همکاری دانش‌بنیان‌ها با صنعت نفت و گاز در حوزه توسعه فناوری و بومی‌سازی ذیل راهبرد تولید بار اول تجهیزات کلیدی صنعت نفت و گاز از مهم‌ترین اقدامات راهبردی دولت سیزدهم در جهت تکمیل زنجیره ارزش این صنعت و نقش‌پذیری در بازار‌های جهانی حوزه پتروشیمی بوده است. 
وی ادامه می‌دهد: پتروشیمی‌ها در سه خط انتقال عظیم شامل خط انتقال محصولات پتروشیمی غرب، خط انتقال محصولات پتروشیمی شرق و یک خط در بخش‌های مرکزی کشور راه‌اندازی شدند، بنابراین به رغم الگویی که اصرار دارد پتروشیمی‌ها در بخش‌های ساحلی کشور توسعه پیدا کنند، این واحد‌های صنعتی در اقصی نقاط کشور گسترش یافتند تا به لحاظ اشتغال‌آفرینی برای تمام کشور منفعت داشته باشند. 
مرادی در رابطه با افزایش ۲۷۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشی کشور در زمان تشدید تحریم‌ها و اقدام مهم و راهبردی دولت سیزدهم در این زمینه و افزایش کیفی‌سازی محصولات پتروشیمی می‌گوید: از طریق اورهال (بازآماد) پالایشگاه‌های موجود یا تأسیس پالایشگاه‌های جدید به افزایش ۲۷۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشی کشور اقدام کرده‌ایم. این آمار شاید در ابتدا ساده به نظر بیاید، اما افزایش این میزان ظرفیت پالایش کشور در شرایط تحریم کار آسانی نیست. در کنار این موضوع، بحث افزایش کیفی‌سازی محصولات پالایشگاهی نیز به خوبی در دولت سیزدهم به اجرا درآمد. 
وی در پایان می‌گوید: این موضوع مهمی است که سرمایه‌گذاری در حوزه افزایش ظرفیت پالایشی کشور نیز در شرایط تحریمی در دولت سیزدهم انجام شد. در همین راستا، می‌توان گفت افزایش ۲۷۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشی کشور در روز در دولت سیزدهم نیز گام رو به جلویی محسوب می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار