جوان آنلاین: مدیر عامل کانون پرورش فکری ضمن تأکید بر اینکه باید با کمک خانواده، رسانه و نهادهای فرهنگی سند جامع و ملی را برای اوقات فراغت آماده کنیم، از اشراف و دغدغههای رئیسجمهور شهید برای حوزه کودکان و نوجوانان در سفرهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: در طول سالهای گذشته اینچنین رئیسجمهوری نداشتیم که از کانون پرورش فکری در جریان سفرهای خارجی دعوت به حضور داشتهباشد.
به گزارش «جوان»، حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ابتدای نشست خبری تشریح برنامهها و فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تابستان امسال که روز گذشته برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهید جمهور آیتالله رئیسی و همراهانشان گفت: دهه چهل و پنجاهیها روزهای شهادت شهید رجایی را دیده بودند و تصویری از شهید خدمت داشتند، زیرا از نزدیک اخلاص در خدمت رئیسجمهور را با جان و جسمشان مشاهده کردهبودند، اما دهه هفتادی، هشتادی و نودیها از نزدیک شهادت آیتالله رئیسی را دیدند که چطور با اخلاص بود و در راه مردم و خدا به شهادت رسید.
علامتی گفت: از نزدیک شاهد بودم که رئیسجمهور شهید کشورمان توجه ویژهای به حوزه کودکان و نوجوانان داشتند و من در سفرهای داخلی و خارجی همراهشان بودم. در سفر به امریکای لاتین (کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه) خدمت رئیسجمهور رسیدم؛ یعنی آقای رئیسجمهور از کانون پرورش فکری دعوت کردهبود تا در سفرشان همراهش باشد که به نمایندگی از کانون در این سفر همراهشان بودم. در طول سالهای گذشته اینچنین رئیسجمهوری نداشتیم که از کانون پرورش فکری دعوت به حضور در سفرهایش داشتهباشد.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: در این سفرها نتایج مذاکره را از بنده جویا میشد، در حالی که خودشان به برخی از مباحث مربوط به کودک و نوجوان اشراف داشتند و در جریان مسائل روز این حوزه بودند. بارها به من تأکید میکردند که پرچم حوزه کودک و نوجوان را در این کشورها بالا ببرم. او نگاه ویژهای به حوزه کودک و نوجوان داشت.
توصیه ورود به حوزه علوم انسانی
علامتی گفت: سال گذشته به چین سفر کردم و پس از آنکه به تهران بازگشتم، در جلسه رؤسای آموزش و پرورش حضور داشتم که در آن جلسه آقای رئیسی از نتایج سفر به چین جویا شد، در حالی که خودشان تا حدودی از این حوزه مطلع بود. این نوع رفتار رئیسجمهور برای من بسیار شوقانگیز است که او همیشه توجه خاصی به حوزه کودک و نوجوان دارند. رئیسجمهور در جلسات مختلف دو توصیه را به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتند که ما دو توصیه را عملیاتی کردیم. اولین توصیه این بود که همیشه حواسمان باشد تا از حمایت ناشران حوزه کودک و نوجوان باز نمانیم و حمایت خودمان را از این ناشران داشته باشیم. ما بیش از ۵۲ ناشر را مورد حمایت مالی قرار دادیم و کتابهای شان را با تیراژ بالا خریداری کردیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: توصیه دوم رئیسجمهور این بود که در حوزه علوم انسانی و اسلامی وارد شویم. ما هم طی برگزاری جلسات مختلف کارهای ورود به این حوزه را آغاز کردیم. همچنین او تأکید بر این موضوع داشت که برای کودکان غزه فیلم بسازیم. به ویژه پیشنهاد دادند آن کودکی را که والدینش کنار او به شهادت رسید، مورد سوژه فیلم قرار دهیم. ما چنین رئیسجمهوری را از دست دادیم.
سند ملی اوقات فراغت
علامتی در ادامه افزود: باید برای طول سال اوقات فراغت بچهها برنامهریزی داشتهباشیم و این برنامهها نباید صرفاً برای تابستان باشد. رسانه باید جامعه، اولیا و مسئولان و افکار عمومی را نسبت به اوقات فراغت حساس کند. ما باید با کمک خانواده، رسانه و نهادهای فرهنگی سند جامع و ملی را برای اوقات فراغت آماده کنیم. باید همه را حساس کنیم که برای اوقات فراغت تابستان و غیر تابستان چه برنامهای داشتهباشیم. اوقات فراغت موضوع مهمی است که باید با مدیریت فضاسازی و گفتمانسازی راهی برای این موضوع پیدا کنیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: اساساً و فلسفه تشکیل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایجاد توازن و مدل برای سبک زندگی کودکان و نوجوانان در راستای بهرهمندی از اوقات فراغت است. معاونت پرورش وزارت آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو بال فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در داخل و خارج مجموعه است.
۳ سیاست اصلی کانون
علامتی گفت: امسال سه سیاست را در دستور کار داریم که میتوان به مخاطبمحوری به معنای افزایش دایره مخاطبان، نوجوانمحوری و مراکزمحوری اشاره کرد. هدفمان این است که از ظرفیت و پشتوانه خانوادهها حداکثر استفاده را در راستای غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان داشتهباشیم. ما باید تنوع برنامههایمان را بالا ببریم و خانواده را به عنوان رکن اصلی در نظر بگیریم. یعنی خانواده را از تماشاگربودن به همکار و همراه بودن با فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبدیل کنیم. امسال برای نخستینبار کانون پرورش به سمت گروههای مردمی و حلقههای میانی رفته است.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مورد برنامههای تابستانی اظهار داشت: برگزاری کارگاههای تخصصی و عمومی، اهدای بستههای تربیتی متناسب با زیستبوم منطقه، برگزاری بیش از یک صد رویداد مناسبتی همچون ویژه اربعین، محرم، میلاد حضرت رسول (ص)، برگزاری مسابقات مختلف، برگزاری جشنواره، مهرواره، سوگواره، برگزاری اردوی یک روزه با مشارکت خانواده از جمله برنامههای تابستان کانون پرورش فکری به شمار میرود.
علامتی با اشاره به اینکه ما به عنوان سوژه در حوزه هوش مصنوعی، نانو، سلولهای بنیادین، موشکهای آبی و هوا فضا و دیگر موارد وارد شدهایم و فعالیتهایی را در این زمینه انجام میدهیم، افزود: شعار امسال برنامههای تابستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان متشکل از سه کلمه «تابستانتو بساز» است. یعنی کودکان و نوجوانان فصل تابستان را با اراده خاص خودشان به بهترین وجه ممکن میسازند تا جایی که یک تابستان جذاب و دلپذیر را برای خودشان رقم بزنند.
علامتی با اشاره به برنامههای کانون پرورش فکری در راستای طرح توسعه و ترویج زبان و ادبیات فارسی برای داخل و خارج از کشور گفت: ما با کمک رایزنان فرهنگی برای همه کشورها با اولویت کشورهای همسایه برنامههای مختلفی داریم که در این برنامهها تمرکزمان در ادبیات کهن به ویژه گلستانخوانی است. تقویت انجمنهای تخصصی در دستور کارمان است که میتوان به باشگاههای قاف و سیمرغ اشاره کرد. تأکید بر آموزش قصهگویی، فعالیتهای نجوم و رصدهای شبانه، ترویج رویدادهای حل مسئله، پژوهش و اقدامپژوهی، تندخوانی، کتابخانه سیار، قفسههای کتاب در مدارس از دیگر برنامههای تابستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شمار میرود.