کد خبر: 1207627
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
فیلم سینمایی «مجنون» به کارگردانی مهدی شامحمدی روایتی است از حماسه آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین و رزم آوران لشگر ۱۷ علی بن ابی طالب (ع) در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر.

جوان آنلاین: در میان تولیدات جدید سازمان هنری رسانه‌ای اوج، نام دو فیلم دیده می‌شود که موضوع آن‌ها درباره فرماندهان دوران دفاع مقدس است. این اتفاق بهانه‌ای شد تا نگاهی داشته باشیم به آثاری که اوج پیش‌تر در این زمینه تولید کرده.

شهیدان زین‌الدین/ مجنون

فیلم سینمایی «مجنون» به کارگردانی مهدی شامحمدی روایتی است از حماسه آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین و رزم آوران لشگر ۱۷ علی بن ابی طالب (ع) در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر. این فیلم احتمالا در جشنواره چهل و دوم فجر برای نخستین بار اکران می‌شود و سینمای ایران فرازی از زندگی چهره‌هایی را شاهد خواهد بود که در تاریخ می‌درخشند. نقش شهید مهدی زین‌الدین را سجاد بابایی بازی کرده است و امیدواریم نتیجه فیلم «مجنون» درخور نام این چهره‌های بی بدیل باشد.


مروری بر عملکرد سازمان اوج در پرداختن به زندگی فرماندهان شهید/ در انتظار قصه شهیدان زین‌الدین و هاشمی

شهید علی هاشمی / قرارگاه سری

تاریخ دفاع مقدس سرشار از ناگفته‌های بسیاری درباره شهدا و اتفاقات دراماتیک است که در سال‌های اخیر بخش‌هایی از آن‌ها در قالب آثار نمایشی، بازنمایی شده اند. حاصل یکی از این دورخیز‌ها در فیلم «قرارگاه سری» ساخته دانش اقباشاوی به ثمر نشسته است که دربرگیرنده فرازی از زندگی شهید علی هاشمی است. او از فرماندهان مطرح دفاع مقدس بود که نقشی موثر در شناسایی و طرح ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت ایفا کرد. «قرارگاه سری» تولید مشترک اوج و فارابی است.

شهید محمد بروجردی / غریب

زمان زیادی طول کشید تا اثری درباره شهید محمد بروجردی ساخته شود. هر بار نام یک فیلم یا سریال درباره زندگی او در رسانه‌ها منتشر شد، اما هیچ کدام به نتیجه نرسیدند. در نهایت سال پیش این اتفاق رخ داد و «غریب» ساخته محمد حسین لطیفی شمایلی از احوالات باطنی، سبک زندگی و شیوه فرماندهی شهید محمد بروجردی با نگاهی به دوره‌ای کوتاه از زندگی و تلاش او برای ایجاد اتحاد در غرب کشور را به تصویر کشید. فیلم در جشنواره تحسین مخاطبان، منتقدان و اصحاب رسانه را به خود دید و مورد تائید خانواده شهید و همرزمان او قرار گرفت. فراتر از این ها، اما یادآوری الگویی به نام محمد بروجردی است که نسل جوان با «غریب» پی به افکار متفاوت او که مبتنی بر مهربانی است، برد. فیلم همچنین الگویی برای مدیران امروز معرفی شد؛ اگر گوش شنوایی وجود داشته باشد!

شهید منصور ستاری/ منصور

فرازی از زندگی شهید منصور ستاری، توسط سیاوس سرمدی در فیلم سینمایی «منصور» روایت شد و این گونه خیلی‌ها به جایگاه ویژه او در تاریخ معاصر پی بردند. این فیلم به فعالیت شهید ستاری در زمان جنگ تحمیلی می‌پردازد که با راه اندازی کارگاهی، برخی از تجهیزات لازم برای ساخت هواپیما را به ایران آورد و به ساخت هواپیما در کشور پرداخت تا بسیاری از مشکلات کشور در زمان جنگ را حل کند. «منصور» را می‌توان الگویی از انسان‌هایی دانست که با درایت و بدون ترس از تنگناها، می‌توانند مشکلات مختلف را حل کنند و گامی بلند به سوی خودکفایی بردارند.

حاج احمد متوسلیان / ایستاده در غبار

این معجزه و قدرت سینما است که می‌تواند معرف چهره‌هایی باشد که به رغم اهمیت، انبوه مردم از آن‌ها شناخت کافی ندارند. علاوه بر آثار مذکور، «ایستاده در غبار» هم زمینه شناخت بیشتر مردم نسبت به حاج احمد متوسلیان را فراهم کرد. این فیلم اولین ساخته بلند سینمایی محمد حسین مهدویان است که چند اتفاق واقعی پیرامون متوسلیان را بازسازی کرد و با ترکیب قصه و واقعیت اثری در خور تحویل داد. از آن سو، «ایستاده در غبار» هم اولین گام سازمان اوج در پرداختن به زندگی فرماندهان محسوب می‌شود. این اتفاق در آغازین سال‌های فعالیت اوج رقم خورد... فیلم بعدی زندگی کدام فرمانده را قاب می‌گیرد؟ آیا نوبت به شهید همت می‌رسد که سازمان اوج سال‌ها است قصد ساخت فیلمی بر اساس زندگی او دارد؟ موانع تولید این فیلم از بین خواهد رفت؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار