کد خبر: 983982
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۰
رهبر انقلاب رمان «نامیرا» را رمانی برای درک بهتر فتنه ۸۸ دانسته و مطالعه آن را توصیه کرده‌اند. از این منظر می‌شود رمان را با دقت بیشتری به خصوص در شخصیت‌ها بررسی کرد.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، «نامیرا» عنوان رمانی است به قلم صادق کرمیار که انتشارات نیستان در سال ۱۳۹۴ آن را منتشر کرده است. داستان، روایت شخصی به نام «عبدالله‌بن‌عمیر» و دست‌وپنجه نرم‌کردن او با تردید‌ها و دودلی‌ها در پیوستن به سپاه یاران امام‌حسین (ع) است. از این منظر می‌توان این اثر را رمانی شخصیت‌محور دانست، اما در بستر روایت این مرد بنی‌کلب، مخاطب با حال و هوای کوفه و مسیر راهی شدن عبدالله‌بن‌عمیر به سمت کربلا نیز آشنا می‌گردد. با توجه به موضوع رمان، می‌توان گفت نویسنده عنوان جالب توجهی را برای رمان خود برگزیده است؛ عنوانی هنرمندانه و ادبی که اشارتی هم به حدیث نبوی «اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَینِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً» دارد.

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های کتاب «نامیرا» تصویر است. نویسنده که به خوبی می‌داند مخاطب از پایان داستان آگاه است و حتی سیر داستان را هم تا حدی می‌داند، تلاش می‌کند با خلق تصاویر بدیع و توصیف‌های با جزئیات کامل، کاری کند که مخاطب از شیوه روایت او لذت ببرد و ذهنیت او را از پایان داستان منحرف کرده و توجهش را به تصاویر معطوف کند.

«نامیرا» در بستر اصلی داستانش، خرده‌روایت‌هایی نیز دارد که یکی از آن‌ها ماجرایی عاشقانه است؛ روایت عشق سلیمه به ربیع و خوشحالی او از اینکه همسرش علوی است، البته داستان در بعضی قسمت‌ها لحنی شعارزده به خود می‌گیرد که اتفاقاً این بخش هم یکی از آنهاست.

زنان در این کتاب نقش ویژه‌ای دارند. کرمیار با نگاهی جدی به مقوله زن در تاریخ اسلام پرداخته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار