سرويس اقتصادی جوان آنلاين: مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: در طرح ۱۰۱ روستا که هر روستا برای تولید یک محصول و هر خانه یک کارگاه تولیدی در نظر گرفته شود، هدف ایجاد اشتغال دنبال میشود.
اصغر نوراللهزاده در گفتگو با فارس، در مورد ایجاد اشتغال از کانال صندوق کارآفرینی امید گفت: با اجرای طرح ۱۰۱ روستا، ۱۰۱ محصول، هر روستایی که در تولید یک محصول مزیت دارد، مورد شناسایی قرار گرفته و با حمایت تسهیلاتی در قالب یک بخش از زنجیره تولید در نظر گرفته شده و هر خانه تبدیل به یک کارگاه تولیدی میشود. وی با بیان اینکه آیا این مشاغل به صورت زنجیرهای در نظر گرفته شده است، گفت: تلاش بر این است که این مشاغل خانگی به صورت زنجیرهای به هم مرتبط شوند و در طرح ۱۰۱ روستا که هر روستا یک محصول و هر خانه یک کارگاه تولیدی باشد، نیز این مسئله دنبال میشود و کل زنجیره ارزش محصول را در این زمینه دیدهایم و در این راستا تأمین مالی میشود.
نوراللهزاده با بیان اینکه پشتیبانی و لجستیک تأمین مالی از سوی صندوق کارآفرینی امید برای طرح ۱۰۱ روستا و ۱۰۱ محصول انجام شده است، گفت: دور بودن روستا از مراکز مصرف و شهر باعث افزایش هزینههای پشتیبانی میشود، اما در عین حال مزایایی دارد که در روستاها مردم به هم کمک میکنند و مواداولیه راحتتر به دست میآید.
پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در مورد اینکه برای هر روستا چقدر وام داده شده است، گفت: به طور متوسط برای هر روستا ۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است و به برخی از روستاها بین ۳ تا ۴ میلیارد تومان وام دادهایم و در مجموع در قالب طرح ۱۰۱ روستا بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهایم.
مدیرعامل صندوق کارافرینی امید گفت: بازپرداخت تسهیلات ۱۰۱ روستا به صورت پنج تا شش ساله با دوره تنفس شش ماهه و با کارمزد ۴ تا ۶ درصد پرداخت میشود.
نوراللهزاده تأکید کرد: مطالبات معوق وامها در طرح ۱۰۱ روستا بسیار پایین است، در مورد ضمانت نیز اینگونه گفت، انواع ضمانتهای روستایی از قبیل سند ماشین، سند تراکتور، اسناد زمین، مجوز چاه آب، سند منزل مسکونی روستایی و هر ضمانتی که در روستاها باشد را میپذیریم. وی در مورد اینکه چگونه استعداد هر روستا را شناسایی میکنیم، گفت: برخی از دستگاههای روستایی استعدادهای روستایی را شناسایی کردند، به عنوان مثال دو روستای برندق و فتح کوه بهعنوان محور توسعه تولید بادامزمینی از کشت و فرآوری شناسایی شدهاند.