سرویس جامعه جوان آنلاین: بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران خلق شده است که کشور با بن بست روبرو نشود و هر جا هم که وارد شده از همه موانع هم گذر کرده است.
بسیج؛ الگویی فراتر از سازندگی و پیشرفت در مسیر تحقق تمدن ایران اسلامی و اهداف بیانیه گام دوم انفلاب است و هویت "امت سازمانی" یا سرزمینی تمام بسیجی را نهادینه کرده است.
بسیج سازندگی موثرترین عامل در مسیر استقرار اقتصاد مقاومتی با معیار رونق تولید و همچنین تبلور و تجلی هنر اقتصادی دوران دفاع مقدس در سازمان مقاومت بسیج مستضعفین است که راهبرد پایدار خود را ترجمان " ما میتوانیم" در همه عرصهها قرار داده است.
با گسترش و توانمندی بسیج همه بن بستهای احتمالی و موانع در مسیرپیشرفت ایران اسلامی از بین رفته است و این دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند که روزبروز بر بن بستهای انها در تقابل با نظام افزوده میشود.
جوهره بسیج را جد، جهد، جهاد، کوشش، تلاش هوشمندانه و سازندگی، مدیریت بهینه زمان و منابع انسانی با استفاده از حداکثر توان و استعداد و مزیت و انرژی و توان جامعه و سرزمین تشکیل میدهد و در سال ۱۳۹۸ باید راهبر نهادینه سازی رونق تولید باشد.
بهره وری ۱۰۰ درصدی عوامل تولید، مدیریت کامل زمان و از همه مهمتر تقویت ستونهای اقتصاد ملی و استحکام بیشتر اقتصاد کلان در برابر آسیبهای تحریم و دیگر توطئههای اقتصادی دشمنان در کنار کمک به طرحهای محرومیت زدایی، تلاش مقدس و جهاد اقتصادی در جهت عمران و آبادانی، استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی در کشور و توسعه اقتصاد روستایی به ویژه در مناطق دور دست از مختصات فعالیتهای سیج سازندگی است.
امسال هم بازسازی و نوسازی اقتصادی مناطق سیل زده از اهداف ان خواهد بود.
حضور بسیج در خدمت رسانی به مردم در بحران سیل امسال نشان میدهد که بالاترین مزیت انسانی را برای
مدریت بحران و ایجاد نهضت خدمت رسانی دارد.
هم اکنون یازده هزار گروه جهادی بسیج در مناطق مختلف کشور فعال بوده و افزایش گروههای جهادی به پنجاه هزار گروه در دستور کار بسیج است.
حضرت آقا وقتی میفرمایند صفهای طولانی جوانان و اردوهای بسیج سازندگی برای خدمت رسانی یعنیای بسیج سازندگی مسئولیت شما در چهل ساله دوم بسیار سنگینتر است و متولی بخش عظیمی از این جهادیها هستی و شمایی که میگویید ۱۱ هزار گروه جهادی در کشور راه انداختید باید آن را به ۵۰ هزار گروه برسانید.
هرجایی که مردم در صحنه حضور پیدا کردند پیروزی به دست آوردیم و از بزنگاههای سخت عبور کردیم.
خداوند در قرآن وعده داده است که تمام امور دنیا به دست مستضعفین میافتد و انقلاب اسلامی بزرگترین حامی مستضعفین است.
بی شک از مخاطبان اصلی بیانیه گام دوم انقلاب هم بسیج سازندگی در تمامیت جغرافیای جمعیتی و سرزمینی ایرانی اسلامی است.
باید حداقل در کدام از ۵۵ هزار روستا یک گروه جهادی سازندگی تشکیل شود.
در سال رونق تولید هم بیشترین نقش آفرینی برای بسیج سازندگی است تا دستاوردهای احتمالی این تلاشها تا حدود زیادی تضمین شود.
ویژگی برجسته تلاشهای بسیج خدمات رسانی بی منت است و در مقابل بسیج هم کسانی قرار دارند که بدون اینکه کاری کنند خود را طلب کار میدانند.
امروز هم مدل تلاش و برنامههای بسیج، عبور از مدلهای «توسعه شدید در مرکز و توسعه ضعیف در پیرامون» است و مدل توسعه از پایین به بالا یا از پیرامون به مرکز را پیگیری میکند. این هم هنر سربازان اقتصادی گمنام در بسیج سازندگی است.
مبانی علم اقتصاد اسلامی و الگوی ایرانی اسلامی هم این رویکردها را تایید و به شدت پشتیبانی میکند.
در فرهنگ بسیج سازندگی؛ توسعه تولید ثروت در مسیر رونق تولید پایدار در واقع جهاد اقتصادی محسوب میشود و معنی اصلی و مطلق جهاد، مبارزه در راه خداست، اما وقتی این واژه با یک کلمه دیگر ترکیب میشود دامنه دلالت ان هم متناسب با این ترکیب گستردهتر میشود و "جهاد اقتصادی" هم از این نوع است.
اگر اقتصاد را به معنی تلاش برای تولید حداکثر ثروت و استخراج حداکثر ارزش افزوده بدانیم، بسیج سازندگی به معنی تلاش حداکثر و سازنده و مفید با رویکرد رسیدن به حداکثر بهره وری و استخراج یا استحصال ارزش افزوده یا بهره وری ۱۰۰ درصد یا نزدیک به ان است.
امروز هم ۱۷ اردیبهشت نوزدهمین سالروز تشکیل بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری امام خامنهای مدظله العالی و همچنان مایه مباهات است.