کد خبر: 947753
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۷
هر ساله بیش از ۹۰۰ هکتار از اراضی چهارمحــال و بختیاری به زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود؛ گیاهانی که سالانه بیش از هزار و ۴۰۰ تن از انواع آن‌ها توسط کشاورزان برداشت می‌شود و به فروش می‌رسد.
ميترا شهبازى
سرویس ایران جوان آنلاین: هر ساله بیش از ۹۰۰ هکتار از اراضی چهارمحــال و بختیاری به زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود؛ گیاهانی که سالانه بیش از هزار و ۴۰۰ تن از انواع آن‌ها توسط کشاورزان برداشت می‌شود و به فروش می‌رسد. حالا هم با توجه به بارش‌های خوبی که در فصول پاییز و زمستان در استان رخ داده است، پیش‌بینی می‌شود بهار ۹۸ برداشت گیاهان دارویی با رونقی افزون نسبت به سال‌های گذشته همراه باشد. در حال حاضر گفته می‌شود که ارتفاع برف کوهرنگ به ۴ متر رسیده است؛ برفی که خود نویدبخش بهاری پرخیر و برکت برای چهارمحال و بختیاری‌ها است.

هر ساله ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود؛ گیاهانی که چندصد گونه از آن‌ها در سطح استان شناسایی شده است و ظرفیتی خوب برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی استان محسوب می‌شود. با این حال در سال‌های اخیر هم مشکلات بسیاری پیش پای بهره‌وری از این ظرفیت همچون کم‌آبی وجود داشته و هم متولیان به‌خوبی از این پتانسیل‌ها اطلاع نداشته‌اند. اما امروز با روشن شدن اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی قرار است سطح زیر کشت این محصولات کم‌نظیر نیز در مناطق مختلف کشور به‌خصوص استان چهارمحال و بختیاری افزایش چشمگیری داشته باشد. در این راستا رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه قرار است سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان افزایش یابد، بیان می‌کند: «در گذشته تنها ۹۰۰ هکتار از اراضی به زیر کشت گیاهان دارویی می‌رفت که منجر به برداشت سالانه بیش از هزار و ۴۰۰ تن از انواع گیاهان دارویی می‌شد.»

ذبیح‌الله غریب با اشاره به اینکه استان ظرفیت تبدیل شدن به قطب گیاهان دارویی را در سطح کشور دارد، ادامه می‌دهد: «شرایط آب و هوایی چهارمحال و بختیاری مناسب برای رویش گیاهان دارویی است و باید از این ظرفیت بهره‌گیری کرد.» بر همین اساس این مسئول جهاد کشاورزی معتقد است که می‌توان با توسعه کشت گیاهان دارویی توسعه بخش کشاورزی را هم رقم زد. لازم به ذکر است که علاوه بر کسب دانش توسط کارشناسان و مسئولان درخصوص ارزشمند بودن توسعه کشت گیاهان دارویی، امسال بارش‌های جوی هم افزایش یافته است. بارندگی‌ها نویدبخش بهاری پررونق برای کشاورزان استان است. در حال حاضر گفته می‌شود که ارتفاع برف در کوهرنگ به ۴ متر رسیده است و همین موضوع نشان‌دهنده کاهش معضل بی‌آبی برای سال ۹۸ است.

افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی

بنابراین با افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان چهارمحال و بختیاری نه تنها اشتغالزایی رونق می‌یابد، بلکه فرصت رونق اقتصادی هم برای این استان محقق شده است. در این راستا مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان می‌کند: «با توجه به اقلیم مناسب در زمین‌های خرد و کوچک به‌خصوص در مناطق روستایی ظرفیت کشت گیاهان دارویی وجود دارد که این امر موجب شده کشت این گیاهان در استان افزایش یابد.» ابراهیم شیرانی با اشاره به اینکه کشت گیاهان دارویی در استان حدود دو سالی است که آغاز شده، اضافه می‌کند: «بر اساس آمار موجود بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری مختص به گیاه گل محمدی با ۲۵ هکتار و زعفران با ۲۰۰ هکتار است.» وی با اشاره به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر توسعه کشت گیاهان دارویی در استان را فرصتی مناسب می‌داند و ادامه می‌دهد: «بر همین اساس به متقاضیان کشت گیاهان دارویی در استان تاکنون حدود ۵ /۶ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.» گفته می‌شود که تاکنون ۱۴۰۰ گونه گیاهی در استان شناسایی شده است که از این تعداد حدود ۳۶۰ گونه گیاهی جنبه دارویی، صنعتی و بهداشتی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با تأیید مطالب فوق و با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ گونه آندمیک، منحصراً به نام استان به ثبت جهانی رسیده است، بیان می‌کند: «کلوس، آنغوزه، بی‌لَهَر، کاردین، زرین گیاه، آویشن، جاشیر، بومادران، شنبلیله، ریواس، موسیر و بُن سرخ برخی از گونه‌های گیاهی موجود در استان هستند.» علی محمدی‌مقدم با اشاره به اینکه باید برای بهره‌وری از این ظرفیت‌ها یک زنجیره اقتصادی ایجاد کرد، اضافه می‌کند: «باید صنایع تبدیلی گیاهان دارویی در استان ایجاد شود.» علاوه بر این مزایای اقتصادی که گیاهان دارویی برای استان دارند و متولیان باید به آن‌ها توجه ویژه داشته باشند، توسعه کشت گیاهان دارویی به لحاظ حفاظت از منابع طبیعی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. در این خصوص محمدی‌مقدم ادامه می‌دهد: «برای کمک به حفظ رویشگاه‌های مرتعی و جلوگیری از تخریب مراتع باید عرصه‌های منابع طبیعی را در اختیار بهره‌برداران گیاهان دارویی قرار دهیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار