کد خبر: 935680
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۲
جوابیه آموزش‌و‌پرورش به یادداشت «جوان»
با توجه به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ ۱۳/۸/۹۷ با عنوان «حساب دفتر مدارس فعال‌تر می‌گردد» پاسخ دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش جهت تنویر افکار عمومی به استحضار می‌رساند.
با توجه به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ ۱۳/ ۸/ ۹۷ با عنوان «حساب دفتر مدارس فعال‌تر می‌گردد» پاسخ دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش جهت تنویر افکار عمومی به استحضار می‌رساند.
با توجه به اصلاح فرآیند دریافت و پرداخت وجوه مربوط به فعالیت‌های فوق برنامه در مدارس دولتی آموزش و پرورش در جهت شفاف‌سازی، ارائه گزارش‌های فصلی و مورد نیاز به انجمن اولیا و مربیان مدرسه و اطلاع از میزان دریافتی و هزینه‌کرد در هر یک از سرفصل‌های هزینه‌ای تعیین شده و در واقع مدیریت بهینه وجوه دریافتی که مدارس براساس ضوابط و مقررات تعیین شده مجاز به دریافت هستند؛ یادآوری می‌شود موفقیت یا عدم موفقیت این روش به همکاری اولیای محترم دانش‌آموزان بستگی دارد که باید در طول سال تحصیلی و خصوصاً ایام ثبت‌نام از پرداخت هرگونه وجهی به ویژه وجوه نقدی به مسئولین مدارس دولتی خودداری کنند و هر وجهی که اعلام می‌شود، تنها از طریق فرآیند حساب یکپارچه صورت پذیرد تا ضمن مشخص شدن نوع فعالیت و مبلغ مربوط به تنها حساب قانونی مدرسه نزد بانک عامل واریز شود و در سامانه حسابداری مدرسه درج و ضبط گردد و، چون این سامانه در بستر فناوری اطلاعات است، هرگونه نقل و انتقال و ورود و خروج منابع از حساب مدرسه براساس مفاد آیین‌نامه مالی مدرسه باید صورت پذیرد که قابلیت رهگیری نیز برای آن پیش‌بینی گردیده است و امکان نگهداری در حساب بانکی به غیر از حساب اصلی میسر نمی‌شود، بنابراین داشتن یا افتتاح هرگونه حساب دیگری نزد بانک‌ها تخلف محسوب می‌گردد و عملاً امکان وجود حساب دفتری دیگری متصور نیست، اما اینکه «باید هرگونه وجهی به حساب خزانه کل کشور واریز گردد» نیز کاملاً مغایر مقررات تعیین شده است، زیرا تنها درآمد‌هایی به حساب خزانه واریز می‌شود که به موجب مفاد قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب، توسط شورای نگهبان تأیید و از سوی ریاست محترم جمهوری ابلاغ شود. فعالیت‌های فوق برنامه در داخل هر یک از مدارس که تابع شرایط اجتماعی اقتصادی و منطقه‌ای است، هیچ الزام و مصوبه قانونی ندارد که به حساب خزانه دولت واریز گردد و ماه‌ها نیاز به انتظار برگشت آن باشد.
جوان: در یادداشت «جوان» بر لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد مدارس در زمینه اخذ پول از والدین به عناوین مختلف تأکید شده بود. این یادداشت همچنین راه‌اندازی حساب یکپارچه مدارس را نافی اخذ پول اجباری از والدین ندانسته بود. در عین حال «جوان» ایجاد این حساب را عامل رونق اقدامی با عنوان «حساب دفتری دوم» معرفی کرد که در حال حاضر هم در برخی مدارس در جریان است. بخش دیگری از مطلب «جوان» تأکید کرده، پولی که از سوی مدارس از والدین اخذ و به حساب یکپارچه واریز می‌شود تا زمانی که روال اداری را طی کند و دوباره مدرسه بتواند آن را از حساب مزبور برداشت کند، مشمول مرور زمان می‌شود و به سرنوشت سرانه‌ها دچار می‌شوند. علاوه بر اینکه ممکن است سلیقه آموزش‌و‌پرورش با مدارس در تخصیص این دست درآمده‌ها متفاوت باشد. بنابراین مدارس برای تأمین هزینه‌های جاری خود، به جای اینکه تا زمان بازگشت پول از حساب یکپارچه صبر کنند با ایجاد یا تقویت حساب دوم دفتری که در معرض نظارت هیچ بازرسی قرار نمی‌دهند از جیب والدین، مدارس را اداره می‌کنند. در نهایت نیز ایجاد حساب یکپارچه مدارس را رسمیت بخشیدن به فرآیند اخذ پول از والدین دانست، اما در جوابیه دو صفحه‌ای آموزش و پرورش به این یادداشت نیم ستونی، بعد از آوردن قوانین حوزه مالی اداره مدارس، رد و بدل هر گونه پول خارج از فرآیند این حساب را تخلف دانسته و به جای مسدودکردن مسیر‌های بروز این تخلف از سوی مدارس، والدین را مسئول جلوگیری از این تخلف دانسته است آن هم بدون توجه به این نکته که گوشت فرزندان خانواده‌ها زیر دندان مدارس است و کمتر خانواده‌ای حاضر می‌شود با خودداری از اجرای خواسته‌های مدارس، جایگاه فرزند خود را در مقابل اولیای مدارس و سایر دانش‌آموزان متزلزل کند؛ این جوابیه همچنین از پاسخ به سایر ابهامات مطرح شده در خصوص حساب یکپارچه مدارس در یادداشت «جوان» صرفنظر کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار