سیدمحمدحسین بلاغی از برگزاری کنگره بینالمللی عاشیقلار در تبریز خبر داد و اظهار داشت: این همایش در راستای ارتقای شأن و مقام عاشیقلار و انتقال این هنر فولکلور به نسل جوان برگزار میشود.
وی با تاکید بر لزوم بازشناخت هنر عاشیقلار در فرهنگ فولکلور آذربایجان ادامه داد: این حوزه سرشار از مفاهیم دینی، حماسی، اخلاقی و اجتماعی است که به دلیل عدم حمایت طی سالیان گذشته مغفول مانده است.
بلاغی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای کنگره چهار روزه عاشیقلار در تبریز افزود: مراسم افتتاحیه این کنگره و رونمایی از کتاب «پیغمبر (ص)» ساعت 15 روز شنبه آینده با حضور مهمانان ویژه از هشت استان کشور و سه کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه و گرجستان برگزار میشود.
وی ادامه داد: ۱۴ هنرمند از کشور جمهوری آذربایجان، پنج هنرمند از کشور گرجستان و سه نفر هنرمند از ترکیه در این کنگره حضور خواهند داشت.
سرپرست حوزه هنری آذربایجانشرقی، از حضور 300 عاشیق از داخل کشور در این کنگره خبر داد و گفت: در این کنگره علاوه بر حضور 150 عاشیق آذربایجانشرقی، 150 عاشیق نیز از استانهای اردبیل، قزوین، آذربایجانغربی، البرز، تهران و مرکزی حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به برنامه های جنبی در این کنگره، اذعان کرد: رونمایی از ۲۰ اثر فاخر موسیقی عاشیقی، نشستهای تخصصی شعر عاشیقی، کارگاه تخصصی ادبیات عاشیقی، گردهمایی تخصصی عاشیقلار در قالب شعر، مقاله و موسیقی به صورت کارگاهی همچنین گلباران مزار عاشیق عباس توفارقانلی در شهرستان آذرشهر از جمله برنامههای این کنگره چهار روزه است.
بلاغی با اشاره به اختتامیه این کنگره اظهار کرد: مراسم اختتامیه این کنگره روز سهشنبه ششم آذرماه به صورت مردمی و با همنوازی ۳۰۰ عاشیق در سالن همایشهای بینالمللی تبریز برگزار میشود.
رئیس حوزه هنری استان با بیان اینکه در این کنگره از هنرمندان موسیقی عاشقی نیز تجلیل میشود، تصریح کرد: در این کنگره از استاد یدالله عیوضپور، استاد چنگیز بیریا، استاد فرخ مهدیپور، استاد رحیم نظری و منصور نیکزاده تجلیل به عمل میآید.
به گفته بلاغی، هیات علمی این کنگره را چهرههای نام آشنای موسیقی عاشیقلار همچون، سلجوق شهبازی، محمد عبادی، چنگیز مهدیپور و چنگیز بیریا تشکیل میدهند.
سرپرست حوزه هنری آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود، برگزاری جلسات تخصصی ادبی و ارائه مقاله در حوزه موسیقی عاشیقلار را از دیگر برنامههای این کنگره خواند و افزود: از 42 مقاله علمی رسیده به دبیرخانه کنگره، هفت مقاله پذیرفته شده و چهار عنوان از آنها در طول این ایام ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای حوزه هنری آذربایجانشرقی در حوزه موسیقی عاشیقلار، جانی دوباره به این بخش از هویت فولکلور آذربایجان بخشیده است، یادآور شد: با برگزاری جلسات منظم تخصصی از مجموع 220 سبک موسیقی عاشیقلار، تعداد 70 سبک با محوریت مکتب عاشیقی تبریز مستندسازی و جمعآوری شده که مجموعهای فاخر تحت عنوان «عاشیق هاوالاری» منتشر خواهد شد.
بلاغی با اشاره به حمایت و همکاری ویژه مقامات استانی برای برگزاری کنگرهای در این سطح خاطرنشان کرد: اگر حمایتهای شخص مجید خدابخش، استاندار سابق آذربایجانشرقی و الزام وی به همکاری نهادهای مختلف نبود، شاید هرگز چنین برنامهای ترتیب داده نمیشد.
وی در پاسخ به اینکه آیا این کنگره به صورت منظم در سالیان بعد نیز برگزار خواهد شد، گفت: تداوم این کنگره علمی و ارزشمند منوط به همکاری ارگانهای مختلف و نیز تبدیل آن به مطالبه عمومی از سوی رسانههای جمعی است.