به گزارش جوان از کردستان، کریم ذوالفقاری شامگاه یکشنبه در جلسه بررسی کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان که با حضور جمعی از مسوولان دستگاههای ذیربط در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی کردستان وابستگی شدید به اقلیم دارد.
وی با بیان اینکه کشاورزی در تمام دنیا به اقلیم وابسته است و وابستگی ما نسبت به تمام دنیا در این زمینه بیشتر است، اذعان داشت: این وابستگی به دلیل بالا بودن دیمزار بودن اراضی کشاورزی است.
به گفته ذولفقاری، از سوی دیگر چون استان کردستان استان دامداری است و میزان تولید علوفه در آن روی صنعت دامداری تاثیرگذار است کشاورزی در این استان بیش از بسیاری از نقاط جهان به اقلیم وابسته است.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه طی چند سال اخیر اقلیم به مراتب نسبت به گذشته با کشاورزی ناسازگارتر شده است، افزود: باید این را بپذیریم که زمانی در همین شهر سنندج مردم زیر برف برای رسیدن به خانه همدیگر تونل میزند و امروز فرزندان ما آرزوی دیدن برف دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: در اینکه اقلیم تغییر پیدا کرده شکی نیست و در سال گذشته مخاطرات بخش کشاورزی بسیار افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در سال زراعی 95-96 بیش از 850 هزار تن گندم در استان خریداری شده است، گفت: سال گذشته سال استثنایی بود که هم طبیعت و علم دست به دست هم داد تا بتوانیم این چیزی حدود یک میلیون تومان گندم را در استان تولید کنیم.
ذولفقاری اظهار کرد: طی سال زراعی گذشته کشاورزان ما با یک عزم جدی با تغذیه درست مشکل کمبود آب را جبران کردند.
وی با بیان اینکه میزان تولید گندم با وجود تمام مشکلاتی که در بحث اقلیم و کاهش بارندگی داشتیم نسبت به 5 سال گذشته بیشتر بوده است، گفت: هدف اصلی از بیان این مطالب این بود که رابطه مخاطرات بخش کشاورزی با دیم مستقیم است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، هر چه مخاطرات در حوزه کشاورزی افزایش پیدا کند میزان تولید کاهش پیدا میکند و اگر بتوانیم با کشاورزی علمی و فنی میزان تاثیر اقلیم بر کشاورزی را کاهش دهیم خواهیم توانست به سمت کشاورزی مدرن حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: خوشبختانه در این حوزه اتفاقات بسیار خوبی افتاده و بذر امروز بذر 100 سال قبل نیست و امروز دانه سیاهک در گندم کردستان پیدا نمیشود.
ذولفقاری با بیان اینکه روش های حفاظتی در تولید گندم مرغوب در کردستان قطعا تاثیرگذار بوده است، گفت: امروز بزرگترین لطمه را خشکسالی به کشاورزی استان وارد میکند.
وی افزود: یک چهارم باغات استان را باغات دیم بسیار ارزشمند تشکیل می دهد که محصولات اورگانیک تولید میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه با بیان اینکه سرمازدگی از دیگر مباحثی است که بیشترین ضربه را کشاورزی کردستان وارد میکند، گفت: امسال از جمله سالهایی بود که بارش تگرگ به کشاورزی استان لطمه وارد کرد.
وی بر ارائه راهکارهای لازم برای کاهش مخاطرات حوزه کشاورزی را ضروری دانست و اظهار کرد: اطلاعرسانیهای لازم در زمان بحرانی در قالب مختلف باید مد نظر قرار گیرد و به اخبار استان بسنده نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان دقت در محاسبه خسارت را ضروری خواند و گفت: باید واقعیتها در زمینه میزان خسارتهایی که به حوزه کشاورزی زده میشود بدون ترس از رسانهای شدن آن انجام شود.