نویسنده: کبری آسوپار
طي روزهاي اخير حسن روحاني در جمع حاميانش و نيز در مناظرهها، به موضوعاتي ميپردازد كه به طور مشخص موضوعات ملي، امنيتي و كلان حكومت و سياستهاي كلي نظام را زير سوال ميبرد و در قاب كوچك يك انتخابات رياست جمهوري نميگنجد. او در روز مناظره، به نشان دادن انبار زيرزميني موشكهاي ايران و نوشتن جمله امام خميني در مورد محو اسرائيل روي موشك بالستيك آزمايش شده اعتراض كرد؛ اقدامي كه به كلان حكومت مربوط است و از تصميمات فراجناحي و ملي نيروهاي مسلح است و البته ربطي به مناظره و كانديداهاي رقيب روحاني و حوزههاي مسئوليتي آنان ندارد.
او در سخنرانيهاي بعدي به معافيت مالياتي آستانهاي مقدس اهليت عليهم السلام در ايران كه با حكم امام و رهبري انجام ميشود، اعتراض ميكند، تصميمي كه در واقع يك حكم شرعي است و يقيناً حسن روحاني ميداند با حكم شرعي دو ولي فقيه فقيد و كنوني ايران اين اتفاق افتاده و رقيب انتخاباتي او در اين زمينه فقط مجري احكام ولي فقيه است. او در سخناني ديگر پاي كشورهاي خارجي را به انتخابات ايران باز ميكند و به رقبايش ميگويد كه «شما به كشورهاي همسايه خيلي كمك كرديد. آنها دلشان ميخواهد شما مجدداً برگرديد.» سخنان خلاف امنيت ملي روحاني به همين جا ختم نميشود؛ او دستگاه قضايي جمهوري اسلامي ايران را خانه دروغ و اتهام ميخواند؛ پشت تريبون با توهين به قاضيها و سرداران شعار ميدهد كه «نه قاضي، نه سردار، دولت قانونمدار». گويي كه قضات و سرداران اين سرزمين چيزي از قانونمداري در عملكردشان نيست.
او صريحاً دستگاه قضايي را متهم ميكند كه 40 سال فقط اعدام و زندان بلد بودهاند؛ به ممنوعالتصويري و خانهنشيني سران فتنه اعتراض ميكند كه تصميمات شوراي عالي امنيت ملي انجام شده است؛ اهل سنت ايران را خلاف قانون اساسي اقليت مينامد و با بيان اخبار نادرست از مخالفهاي خيالي با فرمانداري اهل سنت در ايران، به تحريك مذهبي در سطح كلان كشور دست ميزند و ... آيا كسي قرار نيست به حسن روحاني تذكر دهد كه انتخابات براي برهم زدن امنيت ملي نيست؟ كه اگر قرار بر تخريب رقيب هم داريد، اين موضوعات در حوزه مسئوليت رقبايتان هم نيست؟ كه از قضا حضرتعالي به عنوان رئيسجمهور مستقر، رئيس شوراي عالي امنيت ملي هستيد و اگر رقبايتان هم مرز امنيت ملي را در تبليغات خود رعايت نكردند، شما بايد آرامكننده فضا باشيد، نه آنكه بشويد آني كه بر سر شاخ بود و بن ميبريد! روحاني عصباني است؛ با توجه به نتايج نظرسنجي و روند نزولي آراي روحاني كه شتاب گرفته و نيز برخورد شوكهكننده كارگران معدن يورت در مقابل حضور حسن روحاني در آنجا، اين عصبانيت قابل درك است. اما قابل درك نيست كه اگر قرار شد ما برنده انتخابات نباشيم، ديگر زير ميز بزنيم و بد و خوب مملكت برايمان مهم نباشد و مصداق آن ضرب المثل بشويم كه ديگي كه براي من نميجوشد... بعد از انتخابات هم ايران اسلامي ما هست و مردمش هستند و قرار نيست با انتخابات همه چيز تمام شود. امروز اگر مقابل اين موضع گيريهاي تهديد امنيت ملي برخوردي نشود، شايد فردا كمي دير باشد. روحاني دانسته يا نادانسته به جاي رقابت با رقباي انتخاباتي خود به رقابت با نظام برخاسته است، شايد فلسفه و رمز و راز حمايت يكپارچه جريان غرب و ضد انقلاب در همين نكته نهفته است.