کد خبر: 714930
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹
رئيس‌جمهور در اجلاس سران كشورهاي آسيايي– آفريقايي:
رئيس‌جمهوري با ارائه طرح «رويكرد همه‌جانبه براي ريشه‌كني تروريسم» در اجلاس سران كشورهاي آسيايي - آفريقايي تصريح كرد كه مقابله با تروريسم بايد جزو برنامه‌هاي اين اجلاس و در راستاي اصول و ارزش‌هاي باندونگ محسوب شود.
رئيس‌جمهوري با ارائه طرح «رويكرد همه‌جانبه براي ريشه‌كني تروريسم» در اجلاس سران كشورهاي آسيايي - آفريقايي تصريح كرد كه مقابله با تروريسم بايد جزو برنامه‌هاي اين اجلاس و در راستاي اصول و ارزش‌هاي باندونگ محسوب شود.
حجت‌الاسلام و‌المسلمين دكتر حسن روحاني در اين اجلاس كه ديروز در جاكارتا پايتخت اندونزي برگزار شد، با تأكيد بر اينكه «اصول و ارزش‌هاي باندونگ بايد هنوز بر اريكه ديپلماسي جهاني بدرخشد»، تصريح كرد: بياييد نگذاريم فرياد باندونگ در دالان سياست‌ورزي‌هاي منفعت‌طلبانه رنگ ببازد و اصول و ارزش‌هاي آن خدشه‌دار شود.
دكتر روحاني با اشاره به اينكه تروريسم و افراطي‌گري در بخش‌هاي بسياري از دو قاره آسيا و آفريقا گسترش يافته است، تصريح كرد: آنان به ويژه در عراق و سوريه، با توسل به وحشيانه‌ترين روش‌ها، هر روز زنان، مردان و كودكان بيگناه را قرباني مطامع شوم و ضد بشري خود نموده و زيرساخت‌هاي اين كشورها را نابود مي‌كنند. افراط‌گرايان در راستاي تأمين اهداف نامشروع خود از حمايت‌هاي اطلاعاتي، تسليحاتي و مالي برخي بازيگران منطقه‌اي و بين‌المللي برخوردارند و اين در حالي است كه حاميان آنان، از اين واقعيت غافل هستند كه استمرار بي‌ثباتي در مناطق آشوب‌زده، گسترش ناامني در جهان و از جمله كشورهاي آنان را به دنبال خواهد داشت.

   وجدان جهاني از ديدن بي‌تفاوتي سازمان‌هاي بين‌المللي آزرده است
رئيس دوره‌اي جنبش عدم تعهد خاطرنشان ساخت: از دو سال پيش كه شراره‌هاي افراط‌گرايي، خشونت و تروريسم در تمامي جهان و به ويژه كشورهاي آسيايي - آفريقايي سر برمي‌كشيد و مشاهده مي‌نمودم كه چگونه دامنه آن در اكثر نقاط جهان و قاره‌هاي كهن نيز مي‌پيچد، كوشيدم تا با تصويب قطعنامه «جهان عاري از خشونت و افراطي‌گرايي» در نشست ۲۰۱۳ مجمع عمومي سازمان ملل متحد، با حمايت و ياري شما ياران همراه، براي نيل به اين مقصود، ساختاري بين‌المللي پديد آوريم.  دكتر روحاني با اشاره به اينكه اينك وجدان جهاني از ديدن بي‌تفاوتي سازمان‌هاي بين‌المللي در مقابل گسترش آتش تروريسم به شدت آزرده است، گفت: زمان آن فرارسيده است كه براي «اقدامي جهاني عليه خشونت و افراطي‌گري» طرحي عملياتي ارائه شود و به جاي آنكه با اقدام نابجاي برخي كشورها و آتش‌افروزي، به تروريسم كمك شود، با رويكردي مدبرانه، ريشه‌هاي آن خشكانده شود.

   طرح چهار ماده‌اي رئيس‌جمهور
رئيس‌جمهوري كشورمان با بيان اينكه مقابله با تروريسم بايد جزو برنامه‌هاي اين اجلاس و در راستاي اصول و ارزش‌هاي باندونگ محسوب شود، اضافه كرد: با استفاده از فرصت اين گردهمايي تاريخي كه اكثريت مردم جهان را نمايندگي مي‌كند، طرح رويكردي همه‌جانبه براي ريشه‌كني تروريسم را ارائه مي‌كنم:
۱- مفهوم بنيادين در مبارزه با تروريسم، گرامي داشتن حيات انسان است. ما بايد به نقطه‌اي برسيم كه براي آرامش جهاني و ايمني خاطر، جان افراد از هر دين و مذهب يا هر قوم و نژاد، در ديدگاه همگان، يكسان و برابر باشد. ما بايد به نقطه‌اي برسيم كه ميان مسلمان، مسيحي، يهودي و بودايي، يا آفريقايي و آسيايي و اروپايي، در ارزش‌هاي انساني تفاوتي نباشد، تا تروريسم نتواند صلح بشري را به مخاطره بيندازد و امنيت فردي و اجتماعي را تهديد و تخريب كند.
۲- بزرگ‌ترين جفا به اديان الهي، سوءاستفاده از نام دين براي توجيه آدم‌كشي است. بايد حركت جهاني گسترده‌اي از سوي رهبران ديني و فرهنگي ملل براي مقابله با توجيه اعتقادي آدم‌كشي آغاز شود. هيچ تعصب اعتقادي نبايد دستاويز سلطه‌طلبي‌هاي سياسي شود، به ويژه نام زيباي آئين آسماني اسلام، كه پيام رحمت و محبت براي جهانيان آورده است.
۳- در كنار مقابله جدي با افراط‌گري و تروريسم، بايد به شناسايي و ريشه‌كني عوامل جاذبه گروه‌هاي تروريست و چگونگي سربازگيري آنان برخيزيم. ريشه‌هاي فرهنگي - اقتصادي اين پرخاشگري و ميل به خشونت بايد شناسايي شود و با تلاش صادقانه در حل معضلات اقتصادي، تأمين عدالت اجتماعي و مقابله با ترويج فرهنگ خشونت در ميان جوانان، زمينه تحريك و سوءاستفاده تروريست‌ها از بين برده شود.
۴- افزون بر اين، بايد با قطع كانال‌هاي تغذيه مالي، سياسي و اطلاعاتي از توسعه تروريسم جلوگيري كرد. تا زماني كه برخي دولت‌ها، رويكرد تروريسم خوب و تروريسم بد را دنبال مي‌كنند، جريان تروريسم بين‌المللي، پيام قاطع جهاني در مبارزه با اين جنايت را دريافت نكرد‌ه و هر روز با نامي ديگر و با حمايت دولتي ديگر، به حيات خود ادامه خواهد داد.

    تأكيد بر چندجانبه‌گرايي
دكتر روحاني استمرار بحران‌ها و منازعاتي كه با مداخلات نظامي خارجي تشديد شده را موجب بروز فاجعه انساني در مناطق آشوب‌زده ذكر كرد و اظهار داشت: شرايط تأسف‌بار كنوني در يمن و سوريه نمونه‌هاي بارز چنين وضعيتي هستند. تجربه تاريخي نشان داده است كه مداخله نظامي نه تنها راهكار مناسبي براي پاسخ به بحران‌ها نيست، بلكه به وخامت بيشتر اوضاع مي‌انجامد.  دكتر روحاني با يادآوري اينكه در همين راستا سياست‌هاي اشغالگرانه و توسعه‌طلبانه رژيم متجاوز صهيونيستي نيز از طريق اعمال خشونت فيزيكي و ساختاري، منجر به نقض گسترده و نظام‌يافته حقوق مردم فلسطين گرديده و تهديدي عليه صلح و امنيت منطقه‌اي و بين‌المللي به شمار مي‌رود، خاطرنشان ساخت: اين در حالي است كه علي‌رغم محكوميت مستمر بين‌المللي، حمايت‌هاي همه‌جانبه قدرت‌هاي بزرگ، طمع رژيم صهيونيستي به ادامه سياست‌هاي ضد انساني خود، عليه مردم و سرزمين فلسطين و ساير كشورها را افزايش داده است.

    مقاومت ملت ايران طرف مقابل را به ميز مذاكره كشاند
دكتر روحاني با يادآوري اينكه چندجانبه‌گرايي يكي ديگر از اصول كنفرانس باندونگ و از دستاوردهاي مهم بشري در مقابله با يك‌جانبه‌گرايي زورمدارانه است، تصريح كرد: توسل به روش‌هاي زورمدارانه و از جمله اعمال تحريم‌هاي اقتصادي عليه كشورهاي مستقل، تجلي چنين گرايشي است. تحريم‌هاي ظالمانه و غيرقانوني عليه برنامه صلح‌آميز هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران بارزترين نمونه اين گرايش خطرناك است.
 رئيس‌جمهوري افزود: ليكن پايداري و مقاومت ملت ايران و سرعت رشد و توسعه فناوري بومي و صلح‌آميز هسته‌اي، سرانجام طرف مقابل را به ميز مذاكره كشاند و تركيب 1+5 با آگاهي از اينكه تهديد، تحقير و تحريم، صلح و امنيت نمي‌آفريند، روي به مذاكره با جمهوري اسلامي ايران آورد. مذاكراتي فشرده، پيچيده و طولاني كه اينك خرسندم اعلام نمايم كه اين گفت‌وگوها، در مسير تعاملات سازنده‌اي قرار دارد كه مي‌تواند توافق نهايي را در بر داشته باشد.

   توافقي براي تضمين حق استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي
دكتر روحاني با تأكيد بر اينكه اين توافق نهايي بايستي تضمين‌كننده حق استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي و نيز متضمن لغو تمامي تحريم‌هاي اقتصادي باشد، خاطرنشان ساخت: اينجا اعلام مي‌كنم كه هدف ما تعامل سازنده است و بر اين پاي مي‌فشرم كه اين تعامل سازنده به نفع همه ما و ديگر مردم جهان خواهد بود.
رئيس‌جمهوري كشورمان با بيان اينكه جهانيان به‌وضوح دريافته‌اند كه جمهوري اسلامي ايران با پيگيري و مداومت در حل معضل پيش آمده هسته‌اي به عنوان گام نخست، عزم راسخ دارد كه تمامي تلاش و ظرفيت منطقه‌اي و بين‌المللي خود را بيش از گذشته در مرحله بعد، جهت ايجاد امنيت منطقه و گسترش صلح جهاني به‌كار گيرد، گفت: در اين مرحله خواهيم كوشيد تا با همكاري جمعي منطقه‌اي و توسعه ارتباطات و تعاملات ميان همسايگان و با تمسك به اصول همكاري‌هاي اسلامي و اهداف اجلاس باندونگ، آرامش، امنيت و ثبات را براي توسعه اقتصادي و كاهش فقر و عقب‌افتادگي فراهم آوريم.
 دكتر روحاني تأكيد كرد: در اين چارچوب، جمهوري اسلامي ايران آماده مشاركت و همكاري با همسايگان و از جمله همسايگان عرب خود مي‌باشد. در اين راستا ما بر صلح منطقه‌اي به منظور توقف كشتار و خونريزي در يمن و ساير كشورهاي منطقه تأكيد مي‌كنيم، چراكه در نظم جديد بين‌المللي، همكاري و مشاركت امري انساني است.
رئيس‌جمهوري كشورمان اظهار داشت: به عنوان رئيس جنبش عدم تعهد افتخار دارم رضايت خاطر خويش از حضور در اجلاس سران را ابراز نمايم. اين جنبش به عنوان بزرگ‌ترين دستاورد ديپلماتيك دهه‌هاي اخير، بر اين باور است كه بنياد و اساس قدرتمند اين مشاركت راهبردي، منجر به تقويت كشورهاي آسيايي ـ آفريقايي و بعدها ساير مناطق در حال پيشرفت، در بسياري از زمينه‌ها شد و امكان ايفاي نقشي مهم در سطح بين‌الملل را براي اين كشورها فراهم نمود.
دكتر روحاني با بيان اينكه اكنون اين وظيفه ما مي‌باشد تا با در نظر گرفتن شرايط كنوني سياست‌هاي جهاني، ارزشي عملي و دستوري به اصول باندونگ ببخشيم، تصريح كرد: بر اين اساس، نيازمند تقويت روابط ميان آسيا و آفريقا مي‌باشيم كه نسبتاً از سرعت تحقق آن كاسته شده است. جنبش عدم‌تعهد بر اهميت بيانيه كنفرانس ۲۰۰۵ مشاركت راهبردي جديد آسيايي ـ آفريقايي نيز تأكيد داشته و از جامعه بين‌الملل خواسته است تا مطابق با چارچوب‌هاي مشاركت راهبردي جديد، به عنوان يكي از معيارهاي تعميق مشاركت ميان كشورهاي در حال توسعه، علي‌الخصوص ميان آسيا و آفريقا، همكاري‌ها را ارتقا بخشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار