کد خبر: 467707
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۶:۱۳
اعمال قانون يا زهر چشم؟

بعد از آنكه تهديدات كنفدراسيون فوتبال آسيا به كسر سهميه ايران در ليگ قهرمانان به دليل حرفه‌اي نبودن باشگاه‌هاي ايران و امكانات آنها، به مرحله اجرا در آمد، اصرار فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ به حرفه‌اي شدن تيم‌هاي حاضر در ليگ برتر بيش از قبل شده است و در اين بين، ديوار تيم‌هاي تازه وارد و خصوصاً گهر زاگرس، آخرين تيمي كه مجوز ليگ برتري شدن را كسب كرد، كوتاه‌تر از ساير تيم‌هاست، به طوري كه كفاشيان، رئيس فدراسيون، با تأكيد بر حضور تيم‌هاي حرفه‌اي در ليگ دوازدهم، به اين تيم‌ها اخطار مي‌كند در صورت عدم رعايت مسائل حرفه‌اي، بايد قيد حضور در ليگ دوازدهم را بزنند:« معيارهايي كه براي كسب مجوز حرفه‌اي در نظر گرفته شده توسط AFC تعيين شده و اگر به هنگام امتياز دادن دو سه باشگاه ما ايراد داشته باشند، در مجموع از امتياز ما كم مي‌شود و حتي ممكن است مجوز حضور تيم‌هاي ايراني را در ليگ قهرماني آسيا ندهند. 

ما بايد استانداردها و تمام زيرساخت‌هايي كه ۱۱ مورد است را رعايت كنيم، تعارفي هم نداريم، هر تيمي اگر نتواند اين امتيازها را كسب كند، جايگاه خود را در ليگ برتر از دست مي‌دهد. اگر تيمي نتواند امتياز لازم را كسب كند، تعداد تيم‌ها را كم مي‌كنيم و شايد براي فصل آينده ليگ ۱۶ تيمي شود يا اينكه تيمي كه شرايط ليگ برتري نداشته باشد، كنار گذاشته مي‌شود و به جاي آن تيم ديگري كه توانايي حضور در ليگ برتر را داشته باشد جايش را مي‌گيرد. در مورد تيم گهر زاگرس هم بايد بگويم بعيد است شهر دورود بتواند امتياز لازم را بگيرد اما من هم دوست دارم كه اين تيم در ليگ برتر بماند.» 

البته جمله كفاشيان مبني بر اينكه «تعارفي هم نداريم، هر تيمي اگر نتواند اين امتيازها را كسب كند، جايگاه خود را در ليگ برتر از دست مي‌دهد» جمله‌اي تكراري است كه هر ساله و قبل از شروع ليگ، آن را از زبان مسئولان فدراسيون و سازمان ليگ در خصوص تيم‌هايي كه بدهكار هستند مي‌شنويم و هرساله اين سازمان مدعي مي‌شود. مجوز حضورشان در ليگ صادر نمي‌شود و قرارداد بازيكنانش نيز ثبت نمي‌شود، اما همواره بدون اينكه اين تهديدات عملي شود، تيم‌ها با تمام مشكلات ريز و درشتي كه دارند، به كار خود ادامه مي‌دهند.

اما به نظر مي‌رسد امروز، مسئله براي تيم‌هاي تازه وارد و خصوصاً گهر زاگرس اندكي متفاوت است كه بهروان، سرپرست سازمان ليگ نيز حرف‌هاي رئيس فدراسيون را در اين خصوص تكرار مي‌كند: «سه تيمي كه از ليگ دسته يك به ليگ برتر آمده‌اند، اگر تا چهار تير امكانات‌شان در حد ليگ برتر نباشد، حق حضور در اين رقابت‌ها را نخواهند داشت. سه تيم آلومينيوم هرمزگان، پيكان قزوين و گهر دورود به ليگ برتر راه يافتند كه هر سه تيم بايد امكانات‌شان را حرفه‌اي‌تر كرده و به حد استانداردهاي ليگ برتر برسانند. 

البته وضعيت پيكان نسبتا مساعد است و آلومينيوم هرمزگان هم اقداماتي را در بحث ورزشگاه و موارد ديگر انجام داده اما گهر اوضاع خيلي خوبي ندارد و بايد شرايطش را مهيا كند. ما از ابتداي سال گذشته به تمامي باشگاه‌هاي ليگ دسته يكي اعلام كرديم كه اگر در پايان رقابت‌هاي اين فصل بتوانيد مجوز حضور در ليگ برتر را كسب كنيد، اين مجوز قطعي نخواهد بود و حضور شما در ليگ برتر منوط به داشتن امكانات حرفه‌اي و استاندارد در حد ليگ برتر است.
 
اين باشگاه‌ها از چنين دستورالعملي آگاه بودند و مي‌بايست شرايط‌شان را فراهم مي‌كردند بنابراين الان با كسي تعارف نداريم و تحت هيچ شرايطي اجازه نمي‌دهيم تيمي كه شرايط حضور در ليگ برتر را نداشته باشد، در اين رقابت‌ها بازي كند. اما اگر گهر زاگرس، يا تيم‌هاي ديگر نتوانند تا موعد تعيين شده خود را به شرايط مناسب و مد نظر برسانند، دليلي ندارد ما ليگ را با ۱۸ تيم برگزار كنيم. اينكه تعداد تيم‌هاي ليگ برتر كاهش يابد فقط مربوط به رقابت‌هاي فصل آينده نيست. 

همين امسال هم اگر تيمي شرايط حضور در ليگ برتر را نداشته باشد، طبيعتا با حذف آن تيم، تعداد تيم‌هاي ليگ برتري در رقابت‌هاي امسال هم كاهش مي‌يابد. تأكيد مي‌كنم كه اين باشگاه‌ها تا چهار تير فرصت دارند. كشورهايي چون كره جنوبي كه فوتبال‌هايي فوق‌العاده‌اي دارند و زيرساخت‌هايشان بسيار از ما جلوتر است، ليگ‌هايشان با تعداد تيم‌هاي كمتري برگزار مي‌شود؛ بنابراين دليلي ندارد كه ما روي برگزاري ليگ با ۱۸ تيم اصرار بيش از حد بورزيم.» 

اما مسئله مهم و قابل توجه اين است كه حل و فصل همه مشكلات به عهده تيم‌ها نيست و مسائلي نظير نداشتن زمين مناسب و استاندار، مسئله‌اي نيست كه تيم‌ها بتوانند از عهده حل و فصل آن برآيند.
 
ضمن اينكه اگر قرار باشد با اين قانون به تيم‌هاي ليگ نگاه شود، نه تنها گهر زاگرس، كه خيلي از تيم‌هايي كه سال‌هاست در ليگ برتر فعاليت مي‌كنند، بايد از ليگ برتر خداحافظي كنند، چراكه با توجه به معيارها و استانداردهاي فيفا براي امكانات اماكن ورزشي و ورزشگاه‌ها و...، ورزشگاه آزادي هم براي آنكه طبق استانداردهاي فيفا باشد، نياز به اندكي توجه و تغييرات دارد، چه برسد به ورزشگاه گهر . 

با وجود مشكلاتي كه نه تنها براي گهر و هرمزگان، كه اكثر تيم‌هاي ليگ را شامل مي‌شود، به نظر مي‌رسد سازمان ليگ و فدراسيون، بيش از آنكه به دنبال اعمال قانون و حرفه‌اي كردن باشگاه‌ها باشند، در صدد زهر چشم گرفتن از تيم‌هاي تازه واردي هستند كه به واسطه اولين تجربه حضورشان در ليگ برتر، هنوز نمي‌دانند خيلي از اين تهديدها، همواره بوده و هرگز هم عملي نشده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار