جوان آنلاین: ارتش رژیم صهیونیستی بامداد روز دوشنبه ۱۸ فروردین با حمله به یک چادر در نزدیکی بیمارستان «ناصر» در جنوب نوار غزه گروهی از خبرنگاران فلسطینی را به صورت مستقیم مورد هدف قرار داد. تعدادی از خبرنگاران فلسطینی بر اثر این حمله وحشیانه زنده در آتش سوختند.
حسن اصلیح، احمد آغا، محمد فائق، ایهاب بردینی، محمود عوض، علی اصلیح، ماجد قدیح و عبدالله عطار خبرنگارانی هستند که طی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به خیمه آنها مجروح شدند. همچنین احمد منصور، حلمی الفقعاوی و یوسف الخزندار نیز در حمله مذکور به شهادت رسیدند. حلمی الفقعاوی در یادداشتی آورده است: «همچون شاهینهایی بلند پرواز خواهیم زیست، و همچون شیرهایی سر بلند میمیریم، همه ما فدای میهن، همه ما فلسطینی هستیم.»
«احمد منصور» خبرنگاری که زنده در آتش سوخت
احمد منصور خبرنگار پایگاه خبری فلسطین الیوم از خبرنگارانی بود که پس حمله رژیم صهیونیستی در آتش گرفتار شد و در حالی که زنده بود، سوخت. انتشار تصاویری که لحظه سوختن احمد منصور را ثبت کرده بود با بازتاب گستردهای از سوی رسانههای جهانی مواجه شد. انس الشریف خبرنگار فلسطینی با اشاره به منصور که با هم همکار بودند در روایتی تلخ نوشته است: «اسرائیل او را سوزاند.» او درباره سوختن خبرنگار دیگر الفقعاوی، آورده است: «صحنه سوختن همکارمان الفقعاوی قابل وصف نیست. واژهها در برابر این فاجعه کم میآورند.» خبرنگار حلمی الفقعاوی در پخش تلویزیونی مستقیم، زنده زنده آتش گرفت!
فعالان رسانهای و نهادهای حقوق بشری خواستار انتقال فوری احمد منصور به خارج از نوار غزه برای دریافت درمان تخصصی شدند، اما وضعیت بحرانی نوار غزه و نبود امکانات درمانی لازم، مانع از نجات جان او شد. منصور در حالی در بیمارستان بستری بود که در وضعیت جسمانی بسیار وخیم قرار داشت و از ابتداییترین امکانات درمانی محروم بود. همچنین احمد منصور، روزنامهنگاری متعهد، متأهل و پدر دو پسر و یک دختر بود.
۲۱۰ خبرنگار از آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون طی حملات اشغالگران صهیونیستی در باریکه ۳۶۵ کیلومتری غزه به شهادت رسیدهاند. اجرای جنایت سوزاندن خبرنگاران توسط جنگندههای صهیونیستی به طور مستقیم و در برابر دوربینها، توهین به بشریت و نقض آشکار تمام ارزشهای انسانی است.
تعدادی از نهادها و سازمانهای بینالمللی با صدور بیانیه، بمباران چادر خبرنگاران در خان یونس توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کردند که مشروح آن در ادامه گزارش میآید:
الحاق بمباران خیمه خبرنگاران فلسطینی به پرونده جنایتهای نتانیاهو
انجمن خبرنگاران فلسطینی در بیانیهای حمله هوایی دشمن صهیونیستی به خیمه خبرنگاران در خان یونس در جنوب نوار غزه را جنایتی آشکار دانست و اعلام کرد: «ما تأکید میکنیم که سوزاندن خبرنگاران فلسطینی در خیمه خود در خان یونس یک جنایت واضح و کامل است و دادگاه بینالمللی باید آن را به پرونده جنایتهای سران اشغالگر صهیونیستی اضافه کند و آنها طبق قوانین بینالمللی باید مجازات شود.»
هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی یک جنایت جنگی آشکار است
«حشد» هیئت بینالمللی حمایت از حقوق ملت فلسطین این حمله وحشیانه را بهشدت محکوم کرد و آن را یک جنایت جنگی آشکار دانست که از تلاش هدفمند رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای حقیقت و جلوگیری از ثبت و افشای جنایاتش علیه ملت فلسطین پرده برمیدارد.
جنایت بمباران خیمه خبرنگاران با خون خبرنگاران ثبت شد
جبهه خلق برای آزادی فلسطین با صدور بیانیهای، حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خیمه خبرنگاران در نزدیکی بیمارستان ناصر در شهر خانیونس را «جنایتی ثبتشده با خون خبرنگاران» دانست و تاکید کرد: «سکوت نهادهای بینالمللی بهمعنای شراکت آنها در این جنایت است. جنایات هدفمند و برنامهریزیشده رژیم اشغالگر علیه خبرنگاران، تلاشی آشکار برای خاموش کردن حقیقت و جلوگیری از رساندن صدای مردم مظلوم غزه به جهانیان است.»
بمباران خبرنگاران، نمایانگر چهره نازیستی رژیم صهیونیستی است
جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز با صدور بیانیهای، حمله وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به خیمه خبرنگاران در نوار غزه را به شدت محکوم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «در حالی که شواهد فزایندهای از نقش رژیم نازیمسلک صهیونیستی در کشتار نیروهای امدادی و دفاع مدنی در رفح به دست آمده، کاخ سفید با اظهاراتی شگفتانگیز مدعی میشود که مقاومت مسئول این جنایت خونین است که به شهادت ۱۵ نفر انجامید. اینها تلاشی مذبوحانه برای توجیه قتل عمد و فراهم آوردن پوشش سیاسی و رسانهای برای جنایات مستمر رژیم اشغالگر است.»
رژیم صهیونیستی عامدانه خبرنگاران را مورد هدف قرار میدهد
دفتر رسانهای کمیتههای مقاومت در فلسطین با صدور بیانیهای، حمله خونبار رژیم صهیونیستی به خیمه خبرنگاران در نزدیکی مجتمع پزشکی ناصر در شهر خانیونس را محکوم کرد. دفتر مذکور با اشاره به صحنه دلخراش سوزاندن خبرنگار احمد منصور در جریان این حمله، اعلام کرد: «این تصویر فجیع، گواهی روشن بر آن است که دشمن نازیصفت بهصورت عامدانه، با استفاده از موشکهای سوزان آمریکایی، خبرنگاران را هدف قرار میدهد تا حداکثر آسیب جانی را وارد کند. این جنایت ننگی تاریخی برای مدعیان حقوق بشر و لکه ننگی بر پیشانی سازمانهای دروغپرداز و همدستان آنها از جمله آمریکا و رژیم اشغالگر است.»
جنایت اشغالگران در بمباران چادر خبرنگاران نسل کشی به شمار میرود
کمیته علمای مسلمین عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد: «جنایت اشغالگران در بمباران چادر خبرنگاران اقدامی در چارچوب نسل کشی به شمار میرود که برادران ما در غزه در معرض آن قرار دارند. این اقدام نه تنها حاکی از توحش اشغالگران است بلکه بزرگی خطا و اشتباه افکار عمومی و جامعه بینالمللی را نشان میدهد که در برابر چنین جنایاتی هیچ اقدامی انجام نمیدهند. در واقع کسانی که از کمک به غزه سر باز میزنند سهم بسزایی در تشویق اشغالگران به ارتکاب چنین جنایات وحشتناکی دارند.»
حمله به خبرنگاران از فقدان مجازات بینالمللی صهیونیستها ریشه میگیرد
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه با صدور بیانیهای مطرح کرد: «رژیم صهیونیستی به دلیل فقدان مجازات بینالمللی آشکارا به کشتن خبرنگاران فلسطینی در نوار غزه ادامه میدهد و ما جنایت حمله به چادر خبرنگاران در خان یونس را محکوم میکنیم. زنده سوختن یک خبرنگار در غزه پیامی آشکار برای دیگر خبرنگاران دارد مبنی بر آنکه واقعیتهایی که آنها روایت میکنند هیچ معنایی ندارد چرا که ما میتوانیم آنان را بکشیم و دوربینهای آنان را نابود کنیم و هیچکس نمیتواند آنها را نجات دهد. ادعاهای اشغالگران به هیچ وجه هدف قرار دادن و کشتن خبرنگاران را توجیه نمیکند چرا که آنان بر اساس قوانین حقوق بشر بینالمللی از حمایت برخوردار هستند. رژیم صهیونیستی به طور عمدی خبرنگاران فلسطینی را به عنوان یک هدف اصلی مورد حمله قرار میدهند و از آغاز جنگ نسل کشی علیه غزه در حق آنان مرتکب مجموعهای از جنایات وحشتناک شده است.»
منبع: مهر