کد خبر: 1290112
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳
دراولین جلسه شورای مدیران مطرح شد:
علی اصغرنیکویی سرپرست اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان گلستان دراولین جلسه شورای مدیران براحیا جنگل ها وحراست ازمراتع تاکید کرد.

به گزارش جوان آنلاین : علی اصغر نیکویی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در اولین جلسه شورای مدیران افزود: حراست از مراتع و جنگل‌ها وظیفه همه مردم و نهادهای دولتی است لذا این موضوع در برنامه هفتم توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته و بر همین اساس برای احیا دست‌کم ۲۰ درصد از مراتع برنامه‌ریزی شده و مراتب با تاکید بر لزوم مشارکت مردم و اجرای طرح‌های چند منظوره، به استان‌ها ابلاغ شده است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در برنامه هفتم علاوه بر احیا جنگل‌ها، موضوع مهم کاهش کانون‌های بحران نیز مورد تاکید قرار گرفته و با توجه به شناسایی ۳۰۶ هزار هکتار عرصه منشأ ریزگرد، مکلف به کاهش ۲۰ درصدی این عرصه‌ها هستیم.

وی ادامه داد: در موضوع حفاظت از مراتع و جنگل‌ها نیز باید ۲۰ درصد ضریب حفاظت را افزایش دهیم. افزایش ضریب حفاظت شاخص‌هایی دارد که فناوری، مشارکت مردم، نیروی انسانی و … از جمله آنها هستند و ضرورت دارد که در این زمینه‌ها، به ویژه در زمینه نیروی انسانی گام‌های رو به جلو برداریم.

وی با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار سال، یعنی جهش تولید با مشارکت مردم به همکاری و انسجام بیشتری نیاز داریم، افزود: لازم است که نگاهمان نسبت به مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی چه در زمینه کشاورزی و چه منابع طبیعی جدی و معطوف به آبخیزداری باشد و از آنجایی که یکی از مهم‌ترین چالش‌های موضوع کمبود آب است، باید به آبخیزداری به عنوان راه مؤثر مقابله با این معضل، توجه ویژه داشته باشیم. پوشش گیاهی مهم‌ترین بخش اکوسیستم مرتع است که دارای کارکردهایی مانند تولید علوفه، حفاظت خاک، کنترل سیلاب، تغذیه سفره‌های زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک، تولید محصولات فرعی دارویی و صنعتی، پناهگاه حیات وحش و تعدیل کننده آب و هوا است،

بنابراین رویکرد و هدف منابع طبیعی حفظ و حراست از این منابع ملی و طبیعی است. سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به بحران ریزگردها در استان گفت: کاهش شدید بارندگی در شمال استان، پوشش گیاهی را از بین برده و باعث افزایش میزان ریزگردها شده است. میزان بارندگی در برخی نقاط شمالی استان به ۱۵۰ میلی‌متر در سال کاهش یافته، در حالی که در جنوب استان این میزان حدود ۶۰۰ میلی‌متر است. این اختلاف چشمگیر، یکی از عوامل اصلی تولید ریزگرد در منطقه است.

وی افزود: طبق بررسی‌ها، ۸۵ درصد از ریزگردهای استان منشأ خارجی دارند و از صحرای قره‌قوم در ترکمنستان وارد استان می‌شوند، اما ۱۵ درصد از این ریزگردها منشأ داخلی دارد که مهم‌ترین کانون‌های آن تالاب‌های آلماگل، آلاگل و گمیشان و همچنین مراتع فقیر استان است.

وی با اشاره به اهمیت پروژه‌های بیابان‌زدایی افزود: با تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و افزایش دما، ریزگردها و فرسایش خاک در شمال استان به چالشی جدی تبدیل شده است. برای کاهش این بحران، برنامه‌های احیایی در نوار شمالی استان در دست اجرا است.

برچسب ها: احیا ، مراتع ، جنگل
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر