جوان آنلاین: پیروزی انقلاب اسلامی پاسخی به ۱۵۰ سالی بود که انگلیسیها و امریکاییها مانع پیشرفت و توسعه ایران شده بودند.
به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی در سیوهفتمین محفل انس تیمهای اضطراری بهداری دفاع مقدس و جهادگران سلامت گفت: اروپاییها در دوران گذشته طی سدههای متوالی تلاش کردند با ایران ارتباط برقرار کنند، اما به دلایلی موفق به انجام این کار نشدند تا اینکه زمان به دوره قاجار و هنگام جنگهای ایران و روس رسید؛ انگلیس توانست از این فرصت استفاده و جای پای خود را در داخل کشور ما محکم کند. از همان زمان هم که این اتفاق افتاد، ملت ایران عکسالعمل مبارزهجویانهای با حضور انگلیسیها در درون کشور انجام دادند، همچنین در آن مقطع دنیا وارد تحولات دوره رنسانس شده بود و ما در حال عقب ماندن از دنیا بودیم، این موضوع از منظر نخبگان ملت ایران دور نماند، تا رسیدن به نقطه عزیمتی برای آغاز دوره جدید بیش از ۱۰۰سال (از زمان حضور انگلیسها تا نهضت مشروطیت) به طول انجامید.
سلیمانی تصریح کرد: علما پیشقراول مشروطیت در ایران بودند و نخبگان، تجار، بازاریان و اقشار متوسط جامعه ایران هم با این حرکت همراهی میکردند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ دقیقاً برای کور کردن نقطه عزیمت دوره جدید ملت ایران بود، پایان دادن به آن نقطه عزیمت که میتوانست دوره جدیدی در تاریخ ما باشد، از سوی افرادی که همراه با کودتا بودند و داخلیهایی که با کودتا همراهی کردند، به غلط به «دوره نو» نامگذاری شد. وی در ادامه افزود: در دولت ملی دکتر محمد مصدق، ملت ایران با نهضت ملی کردن نفت، یک نقطه عزیمت جدید برای یک حرکت سازنده و رو به جلو ساختند که امریکاییها با کودتای ۲۸مرداد، این نقطه عزیمت را نیز کور و دولت ملی دکتر محمد مصدق را سرنگون کردند و مجدداً محمدرضا پهلوی را به کشور بازگرداندند و او را بر اریکه قدرت نشاندند.
انقلاب واکنشی به ۱۵۰ سال عقبماندگی بود
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: پیروزی انقلاب اسلامی پاسخی به همه این ۱۵۰ سال بود که انگلیسیها و امریکاییها مانع پیشرفت و توسعه ایران شده بودند.
سلیمانی با بیان اینکه دفاع مقدس ملت ما از دو سال قبل از شروع جنگ تحمیلی آغاز شده بود، گفت: از همان ۲۲بهمن سال۱۳۵۷ که پادگانها در مناطق شمال غرب و استانهایی که دچار بحران و تجزیهطلبی و غارت شده بودند، دوره دفاع مقدس ملت ایران شروع شد. ملت ایران در این دوره ۱۰ساله با پایمردی، روحیه عاشورایی، ولایتمداری و شجاعتی که از خود نشان داد، حقیقتاً درخشید.
وی افزود: در دوره جدید و با نظریه جمهوری اسلامی امام راحل، ملت ایران با تمام ظرفیت، توان و قدرت پای کار آمد و توانست تاریخی نو را بسازد و رقم بزند.
مقایسه ملت ایران و اوکراین در دو جنگ
رئیس سازمان بسیج اضافه کرد: کافی است دوران دفاع مقدس را با جنگ اوکراین و روسیه مقایسه کنیم؛ جمعیت اوکراین حدود ۵۰میلیون نفر است که بیش از ۲۷میلیون نفر از جمعیت آنها کشور را ترک کرده و به اروپای شرقی و سایر کشورها رفتهاند، یعنی بیش از نیمی از جمعیت اوکراین، این کشور را ترک کردهاند. جوانان اوکراین برای فرار از سربازی و حضور در جنگ حاضرند مبالغ زیادی رشوه بپردازند. دولت اوکراین پشتوانه ملت خود را ندارد و به قدرتهای بزرگ متکی است، دقیقاً مثل صحنه کنفرانس سران متفقین در تهران، این روزها در دهه۱۳۲۰ مقابل چشمان ما مجسم شده و عینیت پیدا کرده بود.
وی تصریح کرد: امریکاییها که تا همین چندی پیش، پشتیبان اوکراین در جنگ بودند، امروز صریحاً اعلام میکنند که اوکراین باید دست از دفاع بردارد و معادن گرانقیمت خود را هم به آنها واگذار کند.
وی در ادامه بیان کرد: ملت ایران از دوران جدیدی که در عصر پیروزی انقلاب اسلامی آغاز کرد با تمام ظرفیت خود، مسیر دفاع عاشورایی خود را پیمود و نقش جامعه پزشکی کشور در این دفاع مقدس بینظیر و ستایشبرانگیز است.
سلیمانی گفت: ما در دوران دفاع مقدس افتخار داشتیم رزمنده بسیجی باشیم، گاهی اوقات مجروح میشدیم و گاهی اوقات مجروحان را همراهی و ایثارگریهای پزشکان را از نزدیک مشاهده میکردیم.
آمادگی بسیج برای حمایت از تولیدات فرهنگی
وی ادامه داد: یکی از بهترین ابزارها برای ترسیم دوران پرشکوه دفاع مقدس، علاوه بر نوشتن کتاب و رمان، ساخت فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی است. سازمان بسیج مستضعفین این آمادگی را دارد و چند فیلم سینمایی از حضور و ایثارگریهای بسیج جامعه پزشکی کشور در دفاع مقدس را در دستور کار قرار داده است.
سلیمانی گفت: در جشنواره فیلم فجر امسال نیز شاهد بودیم که دو فیلم «شمال از جنوب غربی» و «پیشمرگ» که از سوی بنیاد فرهنگی روایت فتح تولید شده بودند، توانستند جوایز خوبی را از بخش داوری و همچنین آرا و نظرات مردمی کسب کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: بهترین وسیلهای که میتواند نسل فعلی و جوان و با انگیزه و فرهیخته ما را با این دستاوردها آشنا کند، ساخت همین آثار سینمایی و تلویزیونی است. باید تلاش کنیم این آثار در جشنوارههای فجر سال آینده به جشنواره راه پیدا کنند.