کد خبر: 1283137
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹
بیش از ۶۰ نماینده پارلمان و اعضای مجلس اعیان انگلیس خواستار ممنوعیت واردات از شهرک‌های اسرائیلی شده و از اینکه لندن «به جنایات اسرائیل مشروعیت» می‌بخشد، انتقاد کردند.

جوان آنلاین: ده‌ها نماینده پارلمان و اعضای مجلس اعیان انگلیس از دولت این کشور خواسته‌اند که واردات کالا‌های تولیدشده در شهرک‌های اسرائیلی را به انگلیس ممنوع کند و در میان خشونت‌های کرانه باختری و ادامه جنگ خونین در غزه، «رهبری اخلاقی» از خود نشان دهد.

به گزارش فارس، این نمایندگان از احزاب مختلف با ارسال نامه‌ای سرگشاده به «دیوید لمی» وزیر امور خارجه و «جاناتان رینولدز» وزیر تجارت انگلیس، خواستار اعمال این ممنوعیت به دلیل جنگ در غزه و خشونت‌های کرانه باختری شده‌اند. آنها به دنبال جلوگیری از ورود کالا‌های تولیدشده در شهرک‌های اسرائیلی مانند روغن زیتون، نوشیدنی الکی، خرما، پرتقال و سایر محصولات به انگلیس هستند. در این نامه آمده است: «ما معتقدیم که تنها راه حل پایدار برای پایان دادن به دهه‌ها درگیری، پایبندی به قوانین بین‌المللی است.

در این راستا، بریتانیا موظف است اطمینان حاصل کند که روابط تجاری‌اش با اسرائیل، با تعهدات این کشور به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی سازگار است. در حال حاضر، ما بر این باوریم که روابط تجاری و سرمایه‌گذاری بریتانیا با اسرائیل مطابق با استاندارد‌های لازم نیست و از شما می‌خواهیم که این وضعیت را اصلاح کنید.» این نامه که به امضای بیش از ۶۰ نماینده پارلمان و اعضای مجلس اعیان از جمله «لُرد اسقف گلاستر»، «کیت مالتهاوس» (حزب محافظه‌کار)، «بارونس وارسی» (محافظه‌کار)، «لُرد پیتر هین» (حزب کارگر)، «کارلا دنیر» (حزب سبز)، «بن لیک» (حزب پلاید کامری)، «الیستر کارمایکل» (حزب لیبرال دموکرات) و «برندان اوهارا» (حزب ملی اسکاتلند) رسیده است.

«برایان لیشمن»، نماینده پارلمان از حوزه «آلوا و گرنجماث» (حزب کارگر)، در این باره گفت: «دولت بنیامین نتانیاهو بدون هیچ محدودیتی [در جهت نقض حقوق بشر]عمل کرده و سکوت جامعه بین‌المللی در قبال این اقدامات شرم‌آور است». او تأکید کرد: «دولت بریتانیا ادعا می‌کند که به قوانین بین‌المللی پایبند است، اما با ادامه تجارت با اسرائیل و تأمین منافع اقتصادی آن، در واقع جنایات جنگی دولت نتانیاهو را مشروعیت می‌بخشد.

 بریتانیا باید رهبری بین‌المللی و اخلاقی از خود نشان دهد و تجارت کالا‌های تولیدشده در شهرک‌های غیرقانونی اسرائیلی را متوقف کند.» «تیم بیرلی»، مدیر کارزار در سازمان «اکنون؛ عدالت جهانی»، نیز اظهار داشت: «محکومیت دولت بریتانیا علیه خشونت و گسترش شهرک‌نشینی‌ها، زمانی که این کشور همچنان به واردات کالا‌های تولیدشده در شهرک‌های غیرقانونی ادامه می‌دهد، کاملاً پوچ به نظر می‌رسد.

 ممنوعیت واردات این کالاها، اولین گام ضروری برای پایبندی بریتانیا به تعهدات بین‌المللی‌اش خواهد بود.» بیش از ۵۰۰ هزار شهرک‌نشین اسرائیلی در کرانه باختری (به‌جز قدس شرقی) زندگی می‌کنند، در حالی که ۲۲۰ هزار شهرک‌نشین یهودی دیگر نیز در قدس شرقی ساکن هستند. مقامات بهداشتی غزه اعلام کرده‌اند که تاکنون بیش از ۴۸ هزار نفر در این منطقه به شهادت رسیده‌اند و در کرانه باختری نیز گمان می‌رود که از ۷ اکتبر، بیش از ۸۰۰ نفر جان خود را از دست داده باشند.

این نامه پس از انتشار نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) درباره اسرائیل ارسال شده است. این دادگاه اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی، از جمله قدس شرقی را غیرقانونی اعلام کرده و تأکید کرده است که کشور‌های دیگر باید: «.. از هرگونه روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل که به حضور غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی مشروعیت ببخشد، خودداری کنند و اقداماتی برای جلوگیری از تجارت یا سرمایه‌گذاری‌هایی که به استمرار این وضعیت غیرقانونی کمک می‌کند، انجام دهند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار