جوان آنلاین: با انتشار متن کامل یادداشت سیاستی ترامپ و حرفهای او در خصوص تمایل به گفتوگو با ایران در عین حال اینکه فرمان فشار حداکثری را امضا میکند و به دنبال صفر کردن فروش نفت ایران است، واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی را به همراه داشت. کاربران عمل ترامپ را مهمتر از حرفهایش دانستند و از مسئولان خواستند که در مواجهه با امریکا فریب نخورند و با خوشخیالی با شیطان بزرگ مواجهه نکنند. کاربران همچنین از سیاستهای رسانهای امریکاییها گفتند که به دنبال برهم زدن وحدت ملی ایرانیان است که نیاز به مراقبت و هوشیاری دارد. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
مجید شاکری:
یک چالش مهم در ماههاى آینده جدا کردن حرف و عمل ترامپ از هم است. مثلاً دیروز در حالى که یک نقشه راه فشار حداکثرى فراتر از دور اول امضا مى کرد، با مهربانى با ایران سخن مى گفت. ایرانیها سخنرانى را مىبینند و دستگاه اجرایى امریکا اختیارات فوقالعاده داخل متن را.
مهدی محمدی:
کل داستان یک کلمه بیشتر نیست: ترامپ «وحدت ملی» در ایران را هدف گرفته است. برخلاف ظاهر ساده، طراحی بسیار پیچیدهای در کار است.
فواد ایزدی:
چهار نکته درباره توهم مذاکره: ۱- ترامپ تاکنون صحبتی از مذاکره با ایران نکرده، ۲- تحریمهای امریکا علیه ایران مصوبه کنگره است، ۳- ترامپ قدرت لغو تحریمهای مصوبه کنگره را ندارد. قدرت تعلیق هم در سالهای اخیر به شدت محدود شده و ۴-کنگرهتحریمها را لغو یا تعلیق نخواهد کرد.
مالک شریعتی:
Thank you #Trump! اگر قرار بود خودمان بگوییم به این خوبی نمیشد، ترامپ قبلاً هم میخواست با تحریم، صادرات نفت ایران را صفر کند، نتوانست. چرا؟ چون از مسیرهای غیررسمی استفاده کردیم. با اجرای کامل FATF تمام روزنهها بسته خواهد شد. قبل از لغو تحریمها، اجرای FATF حماقت و خیانت است.
سید احسان حسینی:
واضحاً ترامپ قصد دارد با استفاده از #FATF، همه درآمدهای ایران را صفر کند. یادداشت ترامپ درباره «فشار حداکثری» را حتماً بخوانید. او وزارت خزانهداری را مأمور کرده، با ابزار FATF، ذینفع واقعی را شناسایی و از فرار ایران از تحریمها جلوگیری کند. دولت گرامی، سادهلوحی هم حدی دارد!
محمد رستمپور:
ترامپ فاند بنیادهای ضدایرانی را تعلیق کرده و کار آن بنیادها را خود بر عهده گرفته. سخنان دیشب ترامپ سرفصل عملیات روانی دولت جدید امریکاست: القای دوقطبی، بزرگنمایی قدرت خود، کوچکنمایی خواستههای امریکا، فریب در قالب ابراز صمیمیت!
عبدالرضا هادیزاده:
ترامپ بسیار هوشمندانه وارد شد، از یکسو با سخنرانی زیبا و فریبنده از غربگرایان داخلی یارگیری کرد. از سوی دیگر با یادداشت سختگیرانه روی زیادهخواهی دوازدهگانه پمپئو را سفید کرد. آنها که تیتر مذاکره میزنند خواسته یا ناخواسته پیاده نظام او شدهاند.
علی صفری:
آنچه که ترامپ شب گذشته امضا کرد جلوه دیگر یا حتی سختتری از شروط دوازدهگانه پمپئو در سال ۲۰۱۸ است. اظهارات مثبت ترامپ را، اما میتوان در چارچوب پختهتر شدنش و با هدف گرفتن بخشی از داخل جامعه ایران تحلیل کرد.
کاربری با نام «نزدیک صبح»:
در دیدار نتانیاهو با ترامپ، او یک پیجر طلایی به ترامپ هدیه داد که دقیقاً همان جمله تروریستی روی آن نوشته شده است. عملیات پیجرها صدها غیر نظامی را زخمی کرد. چشمها را نابینا و دستها را قطع کرد. حتی چند کودک هم به شهادت رسیدند. ما با کثیفترین تروریستها در تاریخ روبهرو هستیم.
سید. م. هاشمی:
میگن ترامپ گفته، من آماده مذاکره با ایران هستم. اما نمیگن که با چه شروطی! آیا این شروط واقعاً قابل پذیرش هست؟
علی نجمی:
بحث نفت ایران و چین سوای بحثهای منطقهای است، چین برای سبد انرژیاش حساب جداگانهای روی نفت ایران، عراق و روسیه دارد، خصوصاً الان که جنگ تجاری چین و امریکا تشدید شده، این بیتوجهی به چین و اشتیاق پوچ برای ترامپ فقط به ایران ضربه جبرانناپذیر میزند!