کد خبر: 1279225
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
امیدواریم این دیدار سطح روابط ما و شما را ارتقا دهد. متقی تأکید کرد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه و مسلمان و همیشه در غم و خوشی یکدیگر شریک هستند

جوان آنلاین: در پی کارشکنی‌های حکومت طالبان در پرونده پذیرش مهاجران افغان و اخلال در تحویل حق‌آبه ایران از رود هیرمند، عراقچی در کابل از حاکمان دولت موقت افغانستان خواست در این موضوعات مهم نهایت همکاری را با تهران انجام دهند. 

سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران صبح یک شنبه عازم کابل شد و با «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان دیدار و رایزنی کرد. در ابتدای این دیدار مولوی امیرخان متقی ضمن خوشامدگویی به هیئت ایران گفت: امیدواریم این دیدار سطح روابط ما و شما را ارتقا دهد. متقی تأکید کرد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه و مسلمان و همیشه در غم و خوشی یکدیگر شریک هستند. سرپرست وزارت خارجه افغانستان افزود: «امیدوار هستیم سفر شما پرثمر باشد.» در ادامه این دیدار، عراقچی اظهار کرد: ایران و افغانستان دو کشور دوست، برادر و مسلمان هستند. ایران و افغانستان، ارتباطات تاریخی و فرهنگی بسیار عمیقی با یکدیگر دارند و همواره در طول تاریخ روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند. به گزارش ایسنا، وزیر خارجه خاطرنشان کرد: ارتباطات اقتصادی و تجاری دو کشور در سطح بسیار خوبی است و امیدوارم در این سفر روابط را هرچه بیشتر در جهت منافع ملی دو کشور و دو ملت گسترش دهیم. عراقچی گفت: «ان‌شاءالله ارتباطات اقتصادی و فرهنگی بیشتری بین دو کشور ایجاد شود و روز به روز این روابط گسترش پیدا کند.» وزیر خارجه ایران در ادامه سفر به کابل با «ملامحمد حسن اخند» رئیس‌الوزرای حکومت افغانستان نیز گفت‌و‌گو کرد. ارگ نخست‌وزیری حکومت طالبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ملاحسن در این دیدار خواستار افزایش این سفر‌ها برای تقویت و گسترش روابط دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی میان دو کشور مسلمان و برادر شد. عراقچی نیز با اشاره به روابط تاریخی، دینی و اقتصادی ایران با افغانستان اظهار داشت: خوشحالیم که پس از چهار دهه، امنیت سرتاسری در افغانستان برقرار شده است و پذیرش در سطح بالا از دیپلمات‌ها و حفظ روابط نشان‌دهنده این است که ایران روابط مستحکمی با امارت اسلامی افغانستان دارد. 
وزیر خارجه ایران با اشاره به مشکلات پناهجویان افغان در ایران و مسئله آب گفت: این دو موضوع باید به عامل گسترش همکاری‌ها تبدیل شوند و ایران متعهد است که بازگشت پناهجویان غیرقانونی افغان را به‌طور محترمانه مدیریت کند. عراقچی درباره حق‌آبه ایران از رود هیرمند نیز تأکید کرد: «ایران هیچ‌گاه قصد مداخله در سیاست داخلی افغانستان را نداشته و برای حل موضوع آب، اجرای کامل توافق‌نامه رودخانه هیرمند میان ایران و افغانستان را خواستار است. آب باید به موضوع همکاری تبدیل شود و دو طرف در این زمینه همکاری فنی داشته باشند.» سفر عراقچی به کابل در زمانی انجام می‌شود که اختلافات بین ایران و افغانستان بر سر حق‌آبه ایران همچنان حل نشده باقی مانده است. با اینکه رهبران طالبان کمبود بارش‌ها را علت اصلی قطع حق‌آبه عنوان کرده‌اند و مدعی شده‌اند که این مشکل را به زودی حل خواهند کرد، اما برخلاف این ادعاها، به صورت آشکارا با ساخت سد‌ها در مسیر رود هیرمند عملاً آبرسانی به خاک ایران را مسدود کرده‌اند. موضوع حق‌آبه ایران از رود هیرمند یک موضوع حیاتی است و با سرنوشت نزدیک به ۴ میلیون نفر از مردم سیستان و بلوچستان ارتباط دارد و ایران به صورت جدی درصدد حل ریشه‌ای این موضوع برآمده است. 
همزمان با سفر عراقچی به کابل، مارکو روبیو، وزیر خارجه جدید امریکا، در پستی تهدیدآمیز در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «به تازگی شنیدم که طالبان تعداد گروگان‌های امریکایی بیشتری را نسبت به آنچه قبلاً گزارش شده بود، نگهداری می‌کند. اگر چنین چیزی درست باشد ما باید فوراً یک جایزه بسیار بزرگ برای سر رهبران ارشد آنها، حتی شاید بزرگ‌تر از جایزه‌ای که قبلاً برای بن‌لادن [رهبر سابق القاعده]گذاشتیم، تعیین کنیم.»

برچسب ها: عراقچی ، ایران ، افغانستان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار