کد خبر: 1275930
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
نوئل بارو گفته که پاریس با هم‌پیمانان خود در اتحادیه اروپا مشغول بررسی برداشتن تحریم‌های دیگر سوریه به شرط پیشرفت اوضاع در حوزه‌هایی مانند حقوق زنان و امنیت است
جوان آنلاین: اروپاییان یک هفته بعد از اعزام دو وزیر آلمانی و فرانسوی به دمشق برای ملاقات با جولانی، حالا با سرعتی تأمل‌برانگیز می‌گویند که قصد دارند تحریم‌های سوریه را لغو کنند تا کمک‌های انسان‌دوستانه به سوریه برسد.
 
به گزارش «جوان»، ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه دیروز در گفتگو با رادیو «فرانس اینتر» گفت که برخی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه که مانع از ارسال کمک‌های بشردوستانه می‌شوند را می‌توان به سرعت لغو کرد. نوئل بارو گفته که پاریس با هم‌پیمانان خود در اتحادیه اروپا مشغول بررسی برداشتن تحریم‌های دیگر سوریه به شرط پیشرفت اوضاع در حوزه‌هایی مانند حقوق زنان و امنیت است. همزمان، یک منبع در وزارت خارجه آلمان نیز بامداد چهارشنبه گفت که برلین رهبری مذاکرات در اتحادیه اروپا برای کاهش تحریم‌های سوریه را برعهده دارد. این منبع که نامش فاش نشد به «رویترز» گفت: «ما فعالانه در حال گفتگو درمورد راه‌هایی برای کاهش تحریم‌ها علیه مردم سوریه در بخش‌های خاص هستیم.» این حد از سرعت اروپاییان برای لغو تحریم‌های سوریه در فاصله حدود یک ماهه از سقوط حکومت اسد در این کشور، قابل‌تأمل است. روز دوشنبه این هفته هم وزارت خزانه‌داری امریکا یک مجوز کلی به مدت شش ماه صادر کرد که اجازه برخی از معاملات با دولت سوریه از جمله فروش انرژی را به دولت سوریه می‌دهد. 
وزارت خزانه‌داری امریکا هم گفته که این لغو تحریم‌ها به منظور اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه پس از برکناری بشار اسد در ماه گذشته، طراحی شده است. لغو تحریم‌های سوریه بعد از یک ماه، در حالی با چنین سرعتی انجام می‌شود که به رغم لغو جایزه ۱۰ میلیون دلاری که امریکا برای الجولانی تعیین کرده بود، هنوز هیئت تحریرالشام از فهرست تروریسم اروپا و امریکا به‌طور رسمی خارج نشده است و با گذشت بیش از دو دهه از سقوط صدام حسین، برخی تحریم‌های عراق همچنان پابرجاست. دولت سوریه یکی از تحریم‌شده‌ترین کشور‌های جهان بوده است. در سطح بین‌المللی، هم هیئت تحریرالشام و چندین تن از رهبران آن، از جمله محمد الجولانی، تحت رژیم تحریمی تعیین شده‌اند که در اصل با قطعنامه ۱۲۶۷ شورای امنیت سازمان ملل اعمال و قطعنامه‌های ۱۹۸۹ و ۲۲۵۳ آن را تقویت کرده‌اند، رژیمی تحریمی که افراد و سازمان‌های مرتبط با القاعده را هدف قرار می‌دهد. با این حال، در حالی که هیئت تحریرالشام هنوز از فهرست تروریسم امریکا و اروپا خارج نشده، برخی ناظران اروپایی ادعا می‌کنند که لغو نشدن تحریم‌های سوریه بعد از اسد، باعث می‌شود که جناح‌های میانه‌رویی که در داخل گروه‌های وابسته به تحریرالشام وجود دارند، تضعیف شوند. کارشناسان اندیشکده گروه بحران در مجله فارین‌پالیسی نوشته‌اند که تداوم تحریم‌ها، اشتباهی است که در مورد افغانستان بعد از سقوط دولت اشرف غنی نیز تکرار شد و هشدار داده‌اند که در صورت تداوم تحریم‌ها، «بازیگران بیرونی آماده هستند بسیاری از اشتباهات مشابهی را که در افغانستان پس از تسلط طالبان مرتکب شدند، تکرار کنند.» به نوشته فارین‌پالیسی، دولت‌های غربی «مجازات اقتصادی را که هیچ اثر تعدیل‌کننده‌ای بر طالبان نداشت، به جای گذاشتند، اما [در عوض]... ضربه‌ای به جناح عمل‌گرا [ی طالبان]وارد کردند و تندرو‌ها را در ماه‌های پرمخاطره رژیم تقویت کردند.» 
بحث تحریم‌ها به یک طرف، یک دیپلمات ارشد امریکایی دیروز به رویترز گفت قطر قصد حمایت و پشتیبانی مالی جهت پرداخت حقوق کارکنان دولتی دولت جدید سوریه را دارد. به این دیپلمات و مقام امریکایی قطر به شدت واشینگتن را تحت فشار قرار داده تا سوریه را از تحریم‌ها معاف کند تا بتواند به صورت رسمی کمک مالی کند. خبرگزاری دولتی سانا نیز روز سه‌شنبه به نقل از یک مقام رسمی اعلام کرد که سوریه دو کشتی تولید برق از ترکیه و قطر دریافت خواهد کرد تا منابع انرژی را که به دلیل آسیب به زیرساخت‌ها در دوران حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه آسیب دیده است، افزایش دهد. سعودی‌ها نیز کمک‌ها به دولت انتقالی سوریه را تشدید کرده‌اند. یک مقام سعودی روز سه‌شنبه به رویترز گفت که پادشاهی متعهد به همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کمک به سوریه است و حمایت کنونی آن «بر کمک‌های بشردوستانه از جمله غذا، سرپناه و تجهیزات پزشکی متمرکز است.»
برچسب ها: اروپا ، امریکا ، سوریه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار