جوان آنلاین: با نزدیک شدن به سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، این شبها برنامهای با عنوان «لشکر قدس» روی آنتن شبکه یک سیما رفته که رویکرد آن معرفی جبهه مقاومت و گروههای مختلف حاضر در این محور است. فصل اول این برنامه سال گذشته با عنوان جهانمرد روانه آنتن شد که به موضوع زندگی و زمانه حاج قاسم سلیمانی و فعالیتهای جهادی ایشان میپرداخت. امسال نیز عوامل این برنامه فصل دوم را با عنوان لشکر قدس و نسبت گروههای مقاومت با حاج قاسم سلیمانی روی آنتن میبرند.
نقطه تأکید «لشکر قدس» علاوه بر معرفی کامل و با جزئیات نحوه فعالیت این جبهه، نمودی جامع از اقدامات، نحوه منش و چگونگی افکار شهید حاج قاسم سلیمانی نسبت به این گروهها در زندگی پربرکت اوست. برای نیل به این مقصود، عوامل برنامه رویکرد متفاوت و جذابی را در پیش گرفتهاند و پیش از هر چیز، شرحی کامل و در مواردی بازگو نشده از شیوه حیات شهید سلیمانی ارائه کرده و چگونگی تبدیل او از یک رزمنده فعال در صحنه جنگ تحمیلی به قهرمانی ملی را شرح میدهند.
میکائیل دیانی، صادق شهربانویی و سیداحمد موسویان گروه سردبیری، کارگردانی و تهیهکنندگی برنامه با رویکردی تازه و البته خلاقانه، بعد دیگری از زندگی این شخصیت برجسته را بازنمایی کردهاند.
«لشکر قدس» ویژگیهای پرشماری دارد و با استفاده از الگویی متفاوت در حوزه برنامهسازی تلویزیونی و با ساختاری شبیه به مستندهای ترکیبی، جذابیتهای مختلفی را برای مخاطبان ایجاد میکند. چگونگی و نوع ارائه اطلاعات در این برنامه مطابق با قاعدهای مدون پیریزی شده است و به نظر میرسد اتاق فکر این برنامه برای پیشبرد روایتگونه موضوعات در نظر گرفته شده، شیوهای مشابه برنامههای موفق شبکههای مطرح جهانی نظیر بیبیسی و سیانان را در نظر گرفتهاند. روشی موسوم به ساختار شاخه انگور که در آن یک موضوع از نقطهنظر کلان بررسی شده و به تدریج جزئیات و موضوعات فرعی نیز در دستور کار قرار میگیرد و در ادامه مجدداً با طرح مسائل اساسی و کلان جمعبندی میشود.
محمدعلی صمدی، مدیر گروه حماسه و مقاومت شبکه یک سیما، ویژگی و مختصات این برنامه را چنین تشریح میکند: «در لشکر قدس به بررسی تاریخچه رزمندگان مقاومت از یمن تا عراق و لبنان میپردازیم. همچنین معرفی یگانهای فاطمیون، حیدریون، زینبیون و مصاحبه با کارشناسان زبده محور مقاومت و پخش فیلمهای آرشیوی کمتر دیده شده از حاجقاسم سلیمانی محورهای اصلی این برنامه بهشمار میرود. در این برنامه میکوشیم تا بهواسطه استفاده از فیلمهای آرشیوی کمتر دیده شده و مرتبط با مقاومت به جذابیتهای آن اضافه کنیم. قالب برنامه لشکر قدس گفتوگومحور است و از آنجا که نمیتوان در چنین برنامههایی خلاقیت ویژهای ایجاد کرد، به همین دلیل سعی میکنیم بهواسطه آیتمها و میانبرنامههای متناسب به جذابیت آن اضافه کنیم.»
«لشکر قدس» از لحاظ بهکارگیری الگوهای تکنیکی و زیباییشناختی ساخت برنامههای ترکیبی نیز حاوی موارد جالب توجه است. علاوه بر اینکه یک موازنه و نسبت صحیح میان بخش مربوط به اظهارنظر کارشناسان این برنامه و تصاویر آرشیوی برقرار است و هر یک به شکلی پازلگونه تکمیلکننده یکدیگر هستند، «لشکر قدس» از ریتمی پویا و روان برخوردار است و میتواند مخاطب را در تمام دقایق با خود همراه کند.
«لشکر قدس» در معرفی جبهه مقاومت و نقش شهید حاج قاسم سلیمانی در پیشبرد اهداف هر یک از آنها حکم یک دایرهالمعارف تصویری کامل را دارد.