کد خبر: 1273887
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰
همه نامزد‌هایی که سودای نشستن بر صندلی ریاست و هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال را دارند از امروز تا ۲۰ دی‌ماه فرصت دارند مراحل ثبت‌نام‌شان را انجام دهند. هرچند نام‌های زیادی برای حضور در انتخابات مطرح شده، ولی همانند دوره گذشته مهم‌ترین گزینه شخص مهدی تاج است که اصلاً دوست ندارد میز و صندلی‌اش را در ساختمان خیابان سئول از دست بدهد. 
شیوا نوروزی
جوان آنلاین: فرآیند انتخابات فدراسیون فوتبال امروز رسماً آغاز می‌شود و تا ۱۱ اسفندماه باید منتظر حواشی فراوان این حوزه باشیم. 
همه نامزد‌هایی که سودای نشستن بر صندلی ریاست و هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال را دارند از امروز تا ۲۰ دی‌ماه فرصت دارند مراحل ثبت‌نام‌شان را انجام دهند. هرچند نام‌های زیادی برای حضور در انتخابات مطرح شده، ولی همانند دوره گذشته مهم‌ترین گزینه شخص مهدی تاج است که اصلاً دوست ندارد میز و صندلی‌اش را در ساختمان خیابان سئول از دست بدهد. 
 
مهم‌ترین پستی که مدعیان برای تصاحب آن تلاش می‌کنند، پست ریاست است، اما در انتخابات ۱۱ اسفند نامزد‌ها برای تصدی چند سمت مهم دیگر نیز با هم رقابت خواهند کرد. رأی‌گیری برای پست‌های هیئت‌رئیسه شامل نایب‌رئیس اول، نایب‌رئیس دوم، نایب‌رئیس سوم (بانوان) و هفت نفر از اعضای دیگر (دو نفر از بین رؤسای هیئت‌های استان‌ها، دو نفر از بین مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتر و دسته یک و سه نفر از بین افراد باسابقه مدیریت ورزشی) انجام خواهد شد. اسامی نامزد‌های تأیید صلاحیت شده باید تا روز ۱۱ بهمن توسط کمیته بدوی انتخابات فدراسیون به ریاست محمدرضا جاوید و همکارانش اعلام شود. پس از آن نوبت به نامزد‌های ردصلاحیت شده خواهد رسید که می‌توانند تا ۱۴ بهمن به کمیته استیناف اعتراض کنند. این کمیته به ریاست محمد کریمی‌جنتی‌جهرمی، نتایج اعتراضات احتمالی را تا ۲۰ بهمن‌ماه به فدراسیون اعلام خواهد کرد و پس از آن نوبت به اعلام نامزد‌های نهایی انتخابات می‌رسد. 
 
با اینکه خیلی‌ها، از فوتبالی‌ها گرفته تا سیاسیون و مسئولان، شیفته تکیه زدن بر صندلی داغ ریاست فدراسیون فوتبال یا حداقل تصاحب یکی از پست‌های پایین‌تر هستند، ولی هر کسی نمی‌تواند برای مجمع انتخاباتی اسفندماه ثبت‌نام کند. شرایط و ضوابط از سوی فدراسیون اعلام شده و علاوه بر ملاک‌های عمومی، ملاک‌های مدیریتی و ورزشی نیز در نظر گرفته شده است. از جمله ملاک‌های در نظر گرفته شده در بخش سوابق مدیریت ورزشی می‌توان به این موارد اشاره کرد: عضویت در هیئت‌رئیسه یک فدراسیون، یک هیئت ورزشی استانی یا کمیته ملی المپیک، عضو کمیته یک فدراسیون ورزشی یا مدیریت ارشد در بخش اداری یک فدراسیون، باشگاه، هیئت استانی و کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش. همچنین بازیکنان، مربیان و داوران نیز با داشتن سوابقی، چون حداقل چهار فصل بازی در لیگ حرفه‌ای مردان یا زنان یا لیگ فوتسال، بازی در تیم‌ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی مردان و زنان، حداقل چهار فصل مربیگری در لیگ‌های حرفه‌ای مردان یا زنان و حداقل چهار فصل داوری در لیگ‌های حرفه‌ای مردان یا زنان در رشته‌های فوتبال و فوتسال می‌توانند وارد کارزار انتخابات شوند. 
 
در بین اسامی مطرح شده برای حضور احتمالی در انتخابات نام‌های آشنای زیادی به چشم می‌خورد؛ علی کفاشیان اصلی‌ترین گزینه‌ای است که حضورش برای جانشینی مهدی تاج محتمل به نظر می‌رسد. رئیس سابق فدراسیون در گفتگو با ایسنا این خبر را نه تأیید کرده و نه تکذیب: «برای انتخابات هنوز تصمیمی برای شرکت ندارم. رئیس فدراسیون فوتبال باید مدیریت بلد باشد و در این کار شناخته شده باشد و امتحان خود را پس داده باشد. باید تیمی ورزشی و حرفه‌ای بیاید تا کار را مدیریت کند.» گفته می‌شود کفاشیان در صورت ثبت‌نام گزینه مورد حمایت وزارت ورزش نیز محسوب خواهد شد. میرشاد ماجدی، رئیس هیئت فوتبال تهران هم اخیراً نامش در رسانه‌ها زیاد مطرح شده و در کارنامه مدیریتی او سرپرستی فدراسیون نیز به چشم می‌خورد. نام‌هایی، چون امیر عابدینی، فتح‌الله‌زاده و رضا درویش هم شنیده شده و حتی بعید نیست افراد سیاسی نیز شانس‌شان را در انتخابات فدراسیون فوتبال امتحان کنند. در این میان به شکل عجیبی روی نام عزیزی‌خادم مانور داده می‌شود، همان فردی که از سوی کمیته اخلاق دو سال از هر نوع فعالیت فوتبالی محروم بود و مدت زمان محرومیتش اردیبهشت امسال به پایان رسید. حالا که خبر محرومیت مجدد رئیس معزول به مدت یک‌سال و نیم دیگر تأیید شده، این موضوع در آستانه آغاز فرآیند انتخابات شک‌برانگیز به نظر می‌رسد. 
 
جدا از بحث طی شدن فرآیند ثبت‌نام نامزدها، بحث روند تأیید صلاحیت‌ها، پروسه جلب رضایت صاحبان آرا و لابی‌های شب انتخابات بسیار جدی و حتی حساس‌تر است. اینکه در تأیید صلاحیت افراد آیا همه مسائل مهم از جمله کارنامه کاری و سوءمدیریت‌های قبلی مدنظر قرار می‌گیرد یا نه، ابهامی است که همیشه وجود داشته است. از طرفی بسیاری این پروسه و حتی خود انتخابات را نیز فرمالیته می‌دانند و معتقدند نامزد‌های اصلی مشخص هستند و نحوه رأی گرفتن آنها نیز معلوم است. لابی‌گری و فعالیت‌های پشت‌پرده سال‌هاست که نتایج مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های ورزشی کشورمان را مشخص می‌کند و این وضعیت در فوتبال جدی‌تر یا بهتر است بگوییم بحرانی‌تر است. با اینکه این صحبت‌ها شعاری و شاید هم خنده‌دار به نظر برسد، ولی باید دوباره به حاضران در مجمع انتخاباتی یادآوری کنیم که هر یک از آنها نسبت به رأیی که در صندوق می‌اندازند و نسبت به فوتبال، ورزش و کشورشان مسئولند. اینکه پشت پرده با چه کسی یا گروهی می‌بندند و قول چه پست، مسئولیت و سمتی را می‌گیرند، سرنوشت چهار سال آینده فوتبال ایران را مشخص خواهد کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار