جوان آنلاین: گزارش میدهد که چین صادرات مواد معدنی مهم شامل گالیوم، ژرمانیوم و آنتیموان به آمریکا را که کاربردهای نظامی گستردهای دارند، ممنوع کرده است.
به گزارش فارس، این محدودیتها، اجرای محدودیتهای موجود بر صادرات مواد معدنی مهم که پکن از سال گذشته آغاز کرده است را تقویت میکند و تنها برای بازار آمریکا اعمال میشود.
دستور وزارت بازرگانی چین در مورد اقلام دو منظوره با کاربردهای نظامی و غیرنظامی به نگرانیهای امنیت ملی اشاره دارد. این دستور که فوراً اجرایی میشود، نیاز به بررسی دقیقتر استفاده نهایی از اقلام گرافیتی ارسالشده به آمریکا را نیز در بر میگیرد.
این وزارتخانه اعلام کرده است، «بهطور کلی، صادرات گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد فوق سخت به ایالات متحده مجاز نخواهد بود.»
گالیوم و ژرمانیوم در نیمههادیها استفاده میشوند، در حالی که ژرمانیوم در تکنولوژیهای مادون قرمز، کابلهای فیبر نوری و سلولهای خورشیدی هم کاربرد دارد. آنتیموان در گلولهها و سایر تسلیحات نظامی بهکار میرود و گرافیت بزرگترین جزء از نظر حجم در باتریهای وسایل نقلیه برقی است.
این اقدام نگرانیهای جدیدی ایجاد کرده که این احتمال وجود دارد که پکن بهزودی سایر مواد معدنی مهم، از جمله آنهایی که کاربرد وسیعتری دارند نظیر نیکل یا کبالت را هدف قرار دهد.
یک مقام از تاد مالان، تحلیلگر Talon Metals میگوید: چین مدتی است، این سیگنال را میدهد که در نظر دارد این اقدامات را انجام دهد، پس ایالات متحده چه زمانی درس خود را خواهد گرفت؟
یک سخنگوی آمریکا در این رابطه گفت، واشنگتن در حال ارزیابی محدودیتهای جدید است و «اقدامات لازم» را در پاسخ انجام خواهد داد و جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
چین در سال گذشته ۴۸ درصد از تولید جهانی آنتیمونی را تأمین کرده که در مهمات، موشکهای فروسرخ، سلاحهای هستهای، دوربینهای دید در شب و همچنین در باتریها و تجهیزات فتوولتائیک استفاده میشود.
محدودیتهای جدید چین نگرانیها را در مورد کمبود مواد اولیه و افزایش قیمتها در غرب تشدید کرده است. قیمتهای آنتیموان در روتردام از ابتدای سال ۲۲۸ درصد افزایش یافته و در ۲۸ نوامبر به ۳۹ هزار دلار در هر تن رسید.
بر اساس گزارش Project Blue، چین در سال جاری ۵۹.۲ درصد از تولید ژرمانیوم تصفیهشده و ۹۸.۸ درصد از تولید گالیوم تصفیهشده را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آمارهای آرگوس، قیمت تریاکسید آنتیمونی در روتردام از ابتدای سال جاری تا ۲۸ نوامبر ۲۲۸ درصد افزایش یافته و به ۳۹ هزار دلار به ازای هر تن متریک رسیده است.
یک تاجر فلزات کمیاب در اروپا که نخواست نامش فاش شود، گفت: «همه در حیاط پشتی خود شروع به حفاری برای یافتن آنتیمونی خواهند کرد. بسیاری از کشورها سعی خواهند کرد تا ذخایر آنتیمونی پیدا کنند.»
پس از آن که واشنگتن روز دوشنبه برای سومین بار در ۳ سال اخیر حملهای به صنعت نیمههادی چین را آغاز کرد و صادرات به ۱۴۰ شرکت از جمله سازنده تجهیزات نیمههادی Naura Technology Group را محدود کرد، چین بیانیهای صادر کرد.
ترامپ، که دوران نخست ریاست جمهوری خود را با جنگ تجاری تلخ با چین گذراند، در کارزارهای انتخاباتی گفته بود که ۶۰ درصد بر کالاهای چینی تعرفه وضع میکند، اما اخیرا گفته است که ۱۰ درصد تعرفه بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد.
رئیس انجمن جهانی معادن چین پیتر آرکل هم گفت: «این که چین در پاسخ به محدودیتهای فزایندهای که از سوی مقامات آمریکایی اعمال شده و در حال اعمال است، با محدودیتهای خود بر تأمین این مواد معدنی راهبردی اقدام کرده است، جای تعجب ندارد.»
وی افزود: «این یک جنگ تجاریست که هیچ برندهای ندارد.»