جوان آنلاین: علی دارابی، در کانال تلگرامی خود نوشت: دکتر پزشکیان رئیسجمهور محترم را به «عدالت، صداقت، صراحت» با اتکا به «قرآن کریم» و «نهج البلاغه» میشناسیم. او همواره از مرام و سیره امام علی (ع) در حکمرانی و مدیریت کشور میگوید. این ایام که فصل داغ جابجایی مدیران و تغییرات در دولت است، مروری بر اصول و ضوابط انتصابات از نگاه امام علی (ع) به مالک اشتر و کاربست آنها بسیار ضروری است. امام در نامه۵۳ خطاب به مالک اشتر اصول و ضوابط زیر را برای انتخاب مدیران مورد تأکید قرار میدهند:
۱) توجه به تجربه و تخصص افراد در انتصابها
۲) اهل حیا بودن کارگزاران
۳) توجه به سابقه خوب خانوادگی و سابقه آنها در اسلام که این امر باعث میشود طمعورزی آنها کمتر باشد.
۴) پرهیز از انتصاب بر مبنای هوی و هوس و خودرأیی که تمامی ظلم و خیانت در این دو عامل جمع است.
۵) لزوم نظارت مخفی بر کارگزاران و آزمایش آنها
۶) لزوم تأمین مالی مکفی کارگزاران، تا از تعدی آنها به بیتالمال جلوگیری شود.
۷) حفظ حرمت کارگزاران در هنگام عزل و برکناری.
امام علی (ع) پس از عزل عمربن ابی سلمه مخزومی، از فرمانداری بحرین در نامهای خطاب به او نوشتند: تو را از فرمانداری آن سامان گرفتم بدون آنکه سرزنش و نکوهشی برای تو باشد. به راستی تا کنون فرمانداری را به نیکی انجام دادی و امانت را پرداختی (نهج البلاغه – نامه ۴۲.)
بدیهی است، این سیره امام علی (ع) باعث میشود کارگزاران فعلی نیز احساس امنیت کرده و با انگیزه بالاتری به فعالیت خود ادامه دهند. ما باید هر روز نسبت حکمرانی خود را با حکومت علوی نزدیکتر کنیم. این معیارهای عزلونصب در مدیریت کشور را پایه و مبنای اقدام و عمل قرار دهیم.