جوان آنلاین: «استرس» پاسخ بدن به فشار فیزیکی، عاطفی یا ذهنی است. زمانی که استرس دارید، بدن شما وارد حالت جنگ یا گریز میشود و هورمونهایی ترشح میکند که به شما انرژی میدهند و با افزایش ضربان قلب و فشار خون و بالا بردن سطح قند خون، شما را هوشیارتر میکنند. یک استرس مقطعی و کوتاه میتواند مفید باشد، زیرا میتواند به شما کمک کند با برخی از بحرانهای مهم در زندگی که نیاز به افزایش انرژی و انگیره دارد، مقابله کنید و مشکلات را به راحتی پشت سر بگذارید. در حالی که احساس استرس گاهی طبیعی است، اما استرس مزمن میتواند بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر بگذارد. اگر پیدرپی تحت استرس باشید، ممکن است متوجه شوید که دائماً عصبی، مضطرب و نگران هستید و قادر به خوابیدن نیستید. این احساسات ممکن است طاقتفرسا باشد و کار و زندگی را برای شما دشوار کند. خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای کاهش استرس انجام دهید.
عوامل استرسزای خود را شناسایی کنید: دانستن اینکه چه عواملی، نظیر موقعیتها و افراد بر شما تأثیر منفی میگذارند، برای تغییر آن موقعیتها و کنترل آن افراد و برای مدیریت بهتر سطوح استرس حیاتی است. شاید اگر دفتری داشته باشید که در آن عوامل استرس و واکنشهای خود را یادداشت کنید، بسیار مفید باشد.
مهارت مدیریت زمان خود را بهبود بخشید: توسعه مهارت شما در مدیریت زمان میتواند به شما در مدیریت بهتر مسئولیتها کمک کند. سعی کنید از قبل برنامهریزی و وظایف خود را بر اساس اهمیت اولویتبندی کنید. زمان را به طور واقعبینانه اختصاص دهید، عوامل حواسپرتی را حذف و از به تعویق انداختن آن اجتناب کنید.
فعالیت بدنی داشته باشید: فعالیتهایی را که دوست دارید انتخاب و سعی کنید هر هفته بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه ورزش کنید. ورزش منظم میتواند استرس را کاهش دهد و توانایی شما را برای مقابله با موقعیتهای استرسزا بهبود بخشد.
وقت خود را با عزیزانتان بگذرانید: زمانی را با عزیزان خود بگذرانید و در مورد چیزهایی که باعث استرس شما میشود با آنها صحبت کنید. ارتباط و تعامل اجتماعی میتواند استرس را کاهش دهد و به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. به این ترتیب میتوانید سلامت روحی و جسمی خود را بهبود بخشید.
تمدد اعصاب را تمرین کنید: تمرینات آرامشبخش مانند مدیتیشن میتواند به افکار مضطرب شما پایان دهد و به شما کمک کند در لحظه حضور بیشتری داشته باشید. فکر کردن در مورد حوادث گذشته یا اتفاقاتی که میخواهد در آینده برای شما به وقوع بپیوندد، تنها باعث افزایش اضطراب شما خواهد شد و ذهنتان را درگیر خواهد کرد.
استفاده از فناوری را محدود کنید: در حالی که مطلع شدن از وقایع میتواند مفید باشد، قرار گرفتن مداوم در معرض اخبار منفی یا استرسزا از طریق رسانههای اجتماعی یا تلویزیون میتواند باعث ناراحتی شود و بر استرس شما بیفزاید. شاید بهتر باشد که زمان تلویزیون خود را به ۱۰ دقیقه در روز محدود کنید و فقط به صورت دورهای وارد حساب کاربری خود در رسانههای اجتماعی شوید.
یک برنامه روتین سالم را حفظ کنید: یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و به اندازه کافی بخوابید. یک روال سالم میتواند به کاهش استرس کمک کند، در حالی که عواملی مانند برنامه نامنظم، کمبود خواب و رژیم غذایی ناسالم میتواند آن را بدتر کند.
از مصرف دارو یا سیگار برای احساس بهتر اجتناب کنید: از سیگار کشیدن یا استفاده از داروهای غیرقانونی برای مبارزه با استرس و احساس بهتر اجتناب کنید، در عوض، سرگرمیها و فعالیتهایی را پیدا کنید که از انجام آنها لذت میبرید تا به آرامشتان کمک کنند.
به دنبال درمانگر باشید: اگر اغلب احساس خستگی میکنید و در مقابله با آن مشکل دارید، مراجعه به یک درمانگر یا روانشناس ممکن است مفید باشد، آنها میتوانند به شما در شناسایی عواملی که باعث استرس شما میشوند، کمک کنند و مهارتهای مقابله با عوامل استرسزا را به شما آموزش دهند.