جوان آنلاین: معاون وزیر و رئیس سازمان «تات» با تأکید بر تقویت امنیت غذایی پایدار با کشاورزی دانشبنیان گفت: نوآوری در کشت گندم دیم، کلید ورود به عصر جدید امنیت غذایی است.
به گزارش «جوان» به نقل از ایسنا، سیدمجتبی خیامنکویی با اشاره به نقش محصولات زراعی دیم در تأمین امنیت غذایی کشور گفت: کشت دیم گونهای از کشاورزی هوشمند برای حفظ ارزش خاک، حفظ منابع آبی، افزایش کیفیت محصولات و تأمین امنیت غذایی است.
وی اظهار کرد: در شرایط کنونی که تغییرات آب و هوایی و خشکیهای متعدد کشور را تهدید میکند، بهرهگیری از یافتههای تحقیقاتی و بهکارگیری روشهای نوین کشاورزی ضرورت بیشتری پیدا کرده است. این اقدامات نه تنها امنیت غذایی را پایدار میکند بلکه به کشاورزان نیز کمک میکند موفقیت بیشتری در تولید محصولات کشاورزی داشته باشند.
رئیس سازمان تات گفت: مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با امضای قرارداد ۱۰ساله با بخش خصوصی، به منظور انتقال دانش فنی تولید و تکثیر چهار رقم گندم «کمال، راد، مهر و دهقان» گامی مؤثر در راستای تقویت امنیت غذایی پایدار و بهرهمندی از ظرفیتهای کشاورزی دانشبنیان در کشور برداشته است. وی افزود: این ارقام جدید بهویژه در بهبود عملکرد و تابآوری در برابر تنشهای محیطی مؤثر بوده و به کشاورزان این امکان را میدهد با استفاده از دستورالعملهای فنی و دانشنوین، به بهرهوری بیشتری دست یابد.
رئیس سازمان «تات» با بیان اینکه با این رویکرد، تولید گندم دیم در کشور از حدود ۵میلیون تن سال گذشته به بیش از ۶میلیونو۳۰۰هزار تن افزایش یافته است، گفت: این افزایش، نمایانگر ظرفیت این حوزه در تأمین امنیت غذایی کشور است.
وی همچنین بر اهمیت استفاده از ارقام مقاوم به سرما و تداوم سرمایهگذاری در کشاورزی دانشبنیان تأکید و تصریح کرد: ما از شرکتهای دانشبنیانی که بتوانند در این مسیر نقش مؤثری ایفا کنند، استقبال میکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تحقیقات دیم در ایران از سال ۱۳۰۹ با جمعآوری تودههای بومی گندم آغاز شده است، فعالیتهای تحقیقاتی مربوط به محصولات دیم تا سال۱۳۷۰ در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر انجام میشده و در سال۱۳۷۱ با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی مناطق خشک (ICARDA) مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم فعالیت خود را در پنج ایستگاه اصلی و ۹ ایستگاه فرعی آغاز کرده است.