کد خبر: 1249753
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
تصور کنید یک کشاورز در منطقه‌ای هستید که با بارندگی غریبه است، جایی که هر روز امید به باران دارید، اما در نهایت گرد و غبار عایدتان می‌شود. این یک واقعیتی هولناک است که متاسفانه با کم توجهی به مدیریت مصرف آب در بسیاری از کشور‌هایی که درگیر خشکسالی هستند به آن کم توجهی می‌شود.

جوان آنلاین: تازه‌ترین گزارش‌ها از وضعیت صادرات محصولات کشاورزی در ۵ ماه نخست امسال نشان می‌دهد که صادرات ایران به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته به ترتیب ۲۲ و ۳۳ درصد رشد داشته است. بررسی جزییات این گزارش نشان می‌دهد بیشترین میزان افزایش صادرات به لحاظ ارزش در بین محصولات کشاورزی صادراتی در ۵ ماه سال‌جاری، مربوط به فلفل گلخانه‌ای، پرتقال، انواع پسته، سیب و انواع کاهو بوده، اما در مقابل در این مدت انواع زعفران ۵۳‌درصد، هلو، شلیل و شفتالو ۱۶‌درصد، هندوانه ۱۵‌درصد، آلبالو ۱۳‌درصد و انگور خشک کرده ۱۰‌درصد کاهش داشته است.


نکته مهم در این گزارش این است که کشت و صادرات محصولاتی که برای رشد به آب زیادی نیاز دارند، بیشتر شبیه خسارت و زیان ناشی از صادرات است. این وضعیت در بسیاری از کشور‌های درگیر کم آبی حاکم است و با توجه به‌روش‌های کشاورزی سنتی و استفاده بیش از حد آب برای تولید محصول این معضل هر روز جدی‌تر می‌شود.


آنچه مشخص است اینکه سیستم‌های آبیاری ناکارآمد هستند و اغلب تا سه‌برابر بیشتر از نیاز محصولات کشاورزی آب مصرف می‌کنند.


کشاورزی غرق آبی نقش بسزایی در تامین نیاز‌های غذایی ما دارد، حدود ۴۰‌درصد غذای جهان از مناطقی که به‌طور سنتی آبیاری می‌شوند، تهیه می‌شود.


این مناطق به‌صورت چشمگیری آب زیادی مصرف می‌کنند، تقریبا تا ۳۰۰‌درصد بیشتر از آنچه محصولات کشاورزی نیاز دارند. این به‌طور مستقیم به کاهش منابع آب شیرین کمک می‌کند، بر اساس آمار بانک جهانی حدود ۷۰‌درصد منابع آبی جهان در کشاورزی مصرف می‌شود.


این استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به تخریب زمین، شور‌شدن یا فرسایش خاک و کاهش کیفیت و کمیت محصول شود.


با چنین وابستگی به این منابع طبیعی، برای بقا و ثبات اقتصادی، هر تهدیدی می‌تواند پیامد‌های گسترده‌ای نه‌تن‌ها از نظر اقتصادی بلکه از نظر اجتماعی نیز داشته‌باشد.


به خصوص آنکه بدانیم بر اساس آمار فائو حدود ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در جهان و حدود ۲۵ درصد از تولیدات کشاورزی در ایران دورریز می‌شود؛ بنابراین در کنار ضرورت اتخاذ تصمیمات هوشمندانه‌تر برای حفظ بهتر منابع آبی ضروری است تا با پیش‌بینی دقیق میزان تقاضااز تولید بیش از حد محصولات جلوگیری کرد و در نتیجه ضایعات غذایی را کاهش داد؛ از طرف دیگر با دانستن میزان تقاضای آینده، می‌توان موجودی انبار‌ها را بهینه کرده و از کمبود یا مازاد محصول جلوگیری نیز کرد.


همچنین، استفاده از فناوری در پیش‌بینی تقاضا می‌تواند موجب افزایش رضایت مشتری شود، به طوری که با تأمین به‌موقع محصولات مورد نیاز مشتریان، می‌توان رضایت آن‌ها را افزایش داد و وفاداری آن‌ها را به کسب‌وکار جلب کرد.

برچسب ها: کشاورزی ، کم آبی ، خشکسالی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار