کد خبر: 1247923
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
ورزشکاران اعزامی ورزش کشورمان به بازی‌های پاریس ۲۰۲۴ تنها در تکواندو و کشتی موفق به کسب مدال شدند و این دو رشته مجموعاً ۱۲ مدال خوشرنگ را برای کشورمان به ارمغان آوردند. با این ۱۲ مدال بود که ایران در میان کشور‌های دیگر جایگاه بیست و یکمی المپیک را از آن خود کرد
شیوا نوروزی
جوان آنلاین: اولین نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک پس از بازی‌های پاریس فرصتی بود تا مناف هاشمی، دبیرکل این کمیته و همچنین سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازی‌های المپیک از نتایج کسب شده در المپیک دفاع کند. 
ورزشکاران اعزامی ورزش کشورمان به بازی‌های پاریس ۲۰۲۴ تنها در تکواندو و کشتی موفق به کسب مدال شدند و این دو رشته مجموعاً ۱۲ مدال خوشرنگ را برای کشورمان به ارمغان آوردند. با این ۱۲ مدال بود که ایران در میان کشور‌های دیگر جایگاه بیست و یکمی المپیک را از آن خود کرد. این نتیجه بعد از المپیک لندن، بهترین نتیجه‌ای است که ورزش ایران در ادوار بازی‌های المپیک کسب کرده است. 
 
 اولین‌های زیاد
مناف هاشمی پس از برگزاری سی‌ونهمین جلسه هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به جمع خبرنگاران آمد و در ابتدای صحبت‌هایش در خصوص گزارش عملکرد از نتایج کسب شده در المپیک ۲۰۲۴ اظهار داشت: «گزارش مرکز نظارت و سرپرست کاروان المپیک از عملکرد ورزشکارانمان در پاریس ارائه شد. نتایج‌مان دومین نتیجه تاریخ ورزش ایران بعد از المپیک لندن بود. ۱۲ مدال کسب کردیم و می‌شد دو یا سه نقره ما به طلا تبدیل شود. همچنین در پاریس اولین‌های زیادی داشتیم. تکواندو و کشتی موفق‌ترین رشته‌ها بودند و بهترین مدال‌ها را کسب کردند. هر چهار تکواندوکارمان مدال گرفتند و این در ورزش ما بی‌سابقه است.»
 
 پاداش‌های ویژه
دبیرکل کمیته با تأکید بر در نظر گرفتن پاداش‌های ویژه، ابراز امیدواری کرد در آینده دیگر رشته‌ها نیز به عرصه مدال‌آوری برسند: «در پاریس جایگاه خوبی کسب کردیم و این به ورزش ایران امید داد تا به غیر از کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری رشته‌های دیگر هم بدرخشند، رشته‌هایی مثل تیراندازی، سنگ‌نوردی، ژیمناستیک و تنیس‌روی میز. دو رشته برای اولین بار به فینال رسیدند و برای آن‌ها پاداش ویژه در نظر گرفتیم. برای مهدی الفتی و رضا علیپور علاوه بر پاداش، بحث امکانات بیشتر را هم در نظر داریم. همچنین علاوه بر دولت، کمیته ملی المپیک نیز مدال نقره ناهید کیانی را طلا محاسبه می‌کند. رفتار جوانمردانه میرزازاده، ملی‌پوش کشتی نیز شامل پاداشی ویژه خواهد شد. از طرفی از هم‌اکنون برای آمادگی بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس برنامه داریم. ۲۰ ماه زودتر برای ورزشکارانی که شاخص‌های لازم را داشته باشند، حقوق پرداخت خواهیم کرد تا به جایگاه پنجم آسیا برگردیم. ستاد بازی‌ها فعال شده و قرار است از ۲۴ ماه قبل از المپیک ۲۰۲۸ به ورزشکاران حقوق پرداخت کنیم.»
 
 دسته‌بندی رشته‌ها
طبق اعلام دبیرکل کمیته با توجه به نتایج المپیک رشته‌های اعزامی به چهار دسته تقسیم شده‌اند: «رشته‌ها را از نظر عملکرد به خیلی خوب، خوب، رضایت‌بخش و دور از انتظار تقسیم کردیم. تکواندو و کشتی جزو رشته‌های خیلی خوب بودند. ژیمناستیک، صخره‌نوردی، شنا و شمشیربازی تیمی در دسته خوب قرار گرفتند. رشته‌های قایقرانی، تیراندازی باکمان، شمشیربازی انفرادی، دوچرخه‌سواری و تنیس روی میز عملکردی رضایت‌بخش داشتند و تیراندازی و وزنه‌برداری نیز دور از انتظار ظاهر شدند. در رشته شنا و دوومیدانی می‌توانیم بهتر از این‌ها نتیجه بگیریم، اما رشته‌های تیراندازی و وزنه‌برداری دور از انتظار بودند و اگر با همین شرایط پیش بروند به رده‌های پایین‌تر هم سقوط خواهند کرد. برخی رشته‌های ما با گرفتن مدال المپیک فاصله دارند و باید این را بپذیریم. اگر قصد گرفتن مدال در رشته‌هایی جز کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری را داریم باید شرایط موفقیت را برایشان فراهم کنیم. از وزارت ورزش این انتظار را داریم که انتخابات فدراسیون‌ها سر موعد مقرر برگزار شود.»
 
 هشدار به فدراسیون فوتبال
مناف هاشمی در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت تیم فوتبال امید هشداری جدی به مسئولان فدراسیون فوتبال داد: «در نشست هیئت اجرایی بحثی در این خصوص نشد، اما شخصاً اعلام می‌کنم نمی‌شود توپ را در زمین یکدیگر انداخت. در رشته‌های توپی مسئولیت با خود فدراسیون‌هاست. تا زمانی که فدراسیون تیم امید را فعال نکند، کمیته هیچ پولی پرداخت نخواهد کرد و امیدواریم بعد از نیم قرن سهمیه المپیک را به دست آوریم. این حق فوتبال ماست که در بازی‌های آسیایی مدال بگیرد. بعد از بازی‌های هانگژو رسماً اعلام کردیم هیچ فدراسیونی دو مدیریتی نیست و ورزشکار از طریق فدراسیون وارد بازی‌های آسیایی و المپیک می‌شود. پاداش ۸۸ میلیارد تومانی مدال‌آوران را از پاریس واریز کردیم.»
 
 سفر شخصی با هزینه شخصی
دبیرکل کمیته همچنین به حواشی مطرح شده در خصوص سفر دو عضو هیئت اجرایی این کمیته به یک کشور اروپایی واکنش نشان داد: «اعضای هیئت اجرایی به‌عنوان سیاست‌گذار حق‌شان است به المپیک بروند. عزیزی که هزینه پاریس را خودش پرداخت کرده، پول توجیبی هم نگرفته و برای کار شخصی از من اجازه سفر یک روزه را گرفته آیا به او بگویم نه! این‌ها نباید دستاورد کمیته را زیر سؤال ببرد. در برخی دوره‌ها اعضا ۲۰ روز در المپیک بودند، درحالی‌که این دوره به صورت چرخشی در بازی‌ها حضور داشتند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار