سخنگوی شورای نگهبان میگوید این شورا بر اساس قانون به بررسی صلاحیتها میپردازد و هیچ گاه مصلحتاندیشی نمیکند. بالاترین مصلحت عمل به قانون است.
به گزارش ایرنا، هادی طحاننظیف، طی سخنانی در دوره دانشافزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی جهادگر تبیین در مشهد مقدس، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در شرایط فقدان رئیسجمهور به صورت متین و آبرومند، یک افتخار برای نظام مردمسالاری دینی و یک دستاورد برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که باید به آن پرداخته شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درباره بررسی صلاحیتها گفت: سیاستهای کلی انتخابات در سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد. در یکی از بندهای آن سیاستها آمده بود که معیارها و ملاکهای رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن مشخص شود. بر این اساس شورای نگهبان در سال ۱۳۹۶ مصوبهای در این خصوص داشت. در انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، دولت وقت این مصوبه را به دلایلی اجرا نکرد، اما چون اعلام شده بود که شورای نگهبان این مصوبه را مبنای عمل خودش در بررسی صلاحیتها قرار خواهد بود، تعداد ثبتنامیها کاهش یافت و ساماندهی در این خصوص صورت گرفت. وی در همین خصوص بیان داشت: در گذشته در جریان ثبتنامها شاهد اتفاقاتی بودیم که گاهی در شأن ملت ایران نبود؛ لذا با مصوبه شورای نگهبان تعداد ثبتنامیها که در انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری بیش از یک هزار و ۶۰۰ نفر بود به کمتر از ۶۰۰ نفر در سال ۱۴۰۰ کاهش یافت.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: در انتخابات این دوره از همان ابتدا به وزارت کشور تأکید شد که این مصوبه اجرایی شود و مبنای عمل قرار گرفت. ۸۰ نفر که برخوردار از شرایط اولیه و شکلی بودند، ثبتنام کردند.
طحان نظیف در پاسخ به سؤال دیگری اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس قانون به بررسی صلاحیتها میپردازد و هیچ گاه مصلحتاندیشی نمیکند. بالاترین مصلحت عمل به قانون است. اگر فردی تأیید شده برخوردار از شرایط قانونی بوده است. اینکه یک نفر در یک دوره صلاحیتش احراز شده و در دورهای دیگر صلاحیتش احراز نشده و حتی بالعکس نیز دلیل قانونی دارد. شورای نگهبان یک نهاد مستقل و بیطرف است و در بررسی صلاحیتها، گرایشهای سیاسی، جناحی و گروهی افراد را مدنظر قرار نمیدهد. شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها نیز نگاهی به مواضع سیاسی احزاب و گروهها ندارد. ملاک برای ما قانون است و شورای نگهبان یار کمکی هیچ کس نیست.