کد خبر: 1243478
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۰
کارشناس امور مالیاتی در گفتگو با «جوان»:

جوان آنلاین: کارشناس امور مالیاتی بر این باور است شفافیتی که سامانه مؤدیان ایجاد می‌کند در نهایت به نفع کسانی است که می‌خواهند در فضای شفاف، سالم و قانونی فعالیت کنند. ثبت‌شدن تراکنش‌ها در این سامانه به نفع صنف طلافروشان است، زیرا مالیات‌ستانی بر اساس درآمدشان صورت می‌گیرد و مسائلی از قبیل فرار مالیاتی از سوی برخی سودجویان حل‌وفصل می‌شود. 
 
به باور کارشناسان، باید نظام مالیات‌ستانی در کشور در جهت‌گیری مالیاتی، طراحی پایه‌های مالیاتی، نحوه اخذ مالیات و شناسایی مؤدیان مالیاتی به طور کلی دگرگون شود. در حال حاضر به دلیل بیماری سیستم مالیات‌گیری کشور، اقتصاد در مسیر درستی پیش نمی‌رود. در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور، مجلس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را مصوب کرد و دولت نیز عزم جدی خود را در راستای اجرای این قانون نشان داد. با وجود تمامی مقاومت‌هایی که در برابر سامانه مؤدیان شاهد بودیم، این سامانه عملیاتی شد. مزیت‌های این سامانه در دسترسی به اطلاعات درآمدی افراد و شفاف‌شدن این حوزه بر کسی پوشیده نیست. در کنار سامانه مؤدیان دولت به راه‌اندازی سامانه جامع تجارت ایران نیز مبادرت کرده است. به باور کارشناسان، این سامانه یک سامانه مالیاتی محسوب نمی‌شود، اما عقوبت تعزیراتی دارد. اطلاعات این سامانه می‌تواند در کنار خوداظهاری مؤدیان در مالیات‌ستانی مدنظر قرار گیرد. در حال حاضر، طلافروشان به سامانه جامع تجارت ایران معترض هستند. این سامانه که در راستای شفاف‌سازی دارایی و موجودی انبار طلافروشان است، مورد مخالفت قرار گرفته است. دولت با استفاده از اطلاعات سامانه‌ها می‌تواند به مالیات‌ستانی دقیق‌تری بپردازد و عدالت بیشتری را در این زمینه اعمال کند. 
حسین ذوالفقاری، کارشناس امور مالیاتی درخصوص اعتراض طلافروشان به سامانه جامع تجارت ایران می‌گوید: صنف طلافروشان در مقابل هر نوع سامانه‌ای مقاومت می‌کند. قبلاً هم شاهد مقاومت این صنف در برابر سامانه مؤدیان بودیم، اما در نهایت با توجه به مزیت‌هایی که این سامانه دارد و همچنین این موضوع که تمامی کسب و کار‌ها به آن پیوسته‌اند، از موضع خود کوتاه آمدند. وی ادامه می‌دهد: قطعاً طلافروشان از مقاومت در برابر سامانه جامع تجارت ایران نیز عقب نشینی خواهند کرد، اما به طور کلی مقاومت در برابر قوانینی که در راستای شفافیت اقتصادی بیشتر در کشور است، منطقی به نظر نمی‌رسد. این کارشناس امور مالیاتی خاطرنشان می‌کند: طلافروشان تصور می‌کنند از سیاره دیگری آمده‌اند و قوانین کشور نباید در مورد آن‌ها اجرایی شود. حال آنکه قوانینی مانند سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی از مزیت‌های زیادی برخوردار هستند و کشور را به سمت مالیات ستانی عادلانه و سیستم محور پیش می‌برند. 
وی ادامه می‌دهد: مقاومت در برابر سامانه جامع تجارت ایران اصلاً مبنای منطقی ندارد. قواعد این سامانه در راستای افزایش نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی است و زمینه را برای برخورد با برخی سوءاستفاده‌ها و فعالیت‌های زیرزمینی و مخرب فراهم می‌کند. اطلاعات در دنیای امروز اصلی‌ترین مبنا برای دریافت مالیات عادلانه است. دسترسی به این اطلاعات به جز از طریق استفاده از سامانه‌های نوین و به‌روز شدنی نیست. ذوالفقاری در ادامه می‌گوید: در مورد مزیت‌های سامانه مؤدیان شک و شبهه‌ای وجود ندارد. این سامانه قطعاً به افزایش شفافیت منجر می‌شود و به نفع اقتصاد است، البته این سامانه در حال حاضر نواقصی دارد که باید رفع شود، اما این به آن معنا نیست که با این سامانه مخالفت کنیم. وی ادامه می‌دهد: شفافیتی که سامانه مؤدیان ایجاد می‌کند در نهایت به نفع کسانی است که می‌خواهند در فضای شفاف، سالم و قانونی فعالیت کنند. ثبت‌شدن تراکنش‌ها در این سامانه به نفع صنف طلافروشان است، زیرا مالیات‌ستانی بر اساس درآمدشان صورت می‌گیرد و مسائلی از قبیل فرار مالیاتی از سوی برخی سودجویان حل‌وفصل می‌شود. این کارشناس امور مالیاتی اضافه می‌کند: مردم نیز در نهایت از اقدامات صورت‌گرفته در زمینه ایجاد شفافیت اقتصادی در کشور بهره‌مند می‌شوند. مالیات‌ستانی دقیق و هوشمند به نفع همه است و اقتصاد را با شرایط بهتری روبه‌رو می‌کند. با توجه به تمامی موارد گفته شده، اعتراض طلافروشان به سامانه جامع تجارت ایران بی‌مورد است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار