کد خبر: 1241006
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
از ادعای مقابله با قرارداد‌های میلیاردی تا همراهی با باشگاه‌ها
با وجود تشکیل کارگروه نظارت بر قراردادها، سال گذشته فدراسیون این شانس را برای تیم‌ها قائل شد که اعتراض‌های خود را در زمینه عدم رعایت قانون سقف بودجه به ثبت برسانند. قانونی که می‌توانست مواردی که از زیر دست اعضای کارگروه نظارت بر قرارداد‌ها رد شده را مطرح کند و مانعی بر سر راه متخلفان باشد، اما بند‌های موجود در این قانون به‌گونه‌ای بود که عملاً نمی‌توانست هیچ دغدغه‌ای برای متخلفان ایجاد کند
دنیا حیدری 

جوان آنلاین: سـال گـذشـته فدراسیون فوتبال با ادعای کنترل افزایش بی‌رویه قیمت بازیکنان و مقابله با ریخت‌وپاش باشگاه‌های لیگ برتری اقدام به تشکیل کارگروه نظارت بر قرارداد‌های بازیکنان و وضع قانون سقف بودجه کرد. قانونی که هیچ ضمانت اجرایی نداشت و دست‌آخر نیز جدا از حواشی بسیاری که به بار آورد، بی‌هیچ نتیجه مثبتی پرونده‌اش بسته شد. 
فدراسیون هرگز به‌طور رسمی به ملغی شدن این قانون اعتراف نکرد، اما بازگرداندن امتیاز‌های کسر شده از تیم متخلف خود گویای تمام داستان بود و دیگر نیازی به اعتراف رسمی تاج و دوستانش نبود. اما با وجود تجربه تلخ فصل قبل، فدراسیون پیش از آغاز لیگ بیست و چهارم نیز بحث مضحک سقف بودجه را پیش کشیده بود، آن‌هم در شرایطی که با توجه به اتفاقات سال گذشته کمتر کسی است که نداند تمام ماجرا کمافی‌السابق نمایشی بیش نیست و امسال هم قانون سقف بودجه نمی‌تواند به هیچ عنوان مانعی بر رشد فزاینده رقم قرارداد‌ها باشد، خصوصاً که آقایان تصمیم‌گیرنده اندک موانع موجود را هم از سر راه برداشته‌اند، اما هنوز هم درصدد ایجاد تعامل با باشگاه‌ها و مماشات با مدیران نالایق و بازیکنان زیاده‌خواه هستند! هرچند از فدراسیونی که قوانین خود را به سرعت برق و باد ملغی می‌کند انتظاری بیش از این هم نمی‌رود. 
با وجود تشکیل کارگروه نظارت بر قراردادها، سال گذشته فدراسیون این شانس را برای تیم‌ها قائل شد که اعتراض‌های خود را در زمینه عدم رعایت قانون سقف بودجه به ثبت برسانند. قانونی که می‌توانست مواردی که از زیر دست اعضای کارگروه نظارت بر قرارداد‌ها رد شده را مطرح کند و مانعی بر سر راه متخلفان باشد، اما بند‌های موجود در این قانون به‌گونه‌ای بود که عملاً نمی‌توانست هیچ دغدغه‌ای برای متخلفان ایجاد کند و فرصتی برای ارائه شکایت را به شاکی نمی‌داد. هرچند که با وجود تمام تلاشی که آقایان برای بستن دست شاکیان کرده بودند چند شکایت هم ثبت شد، اما راه به جایی نبرد، وقتی کسر امتیاز از تیم متخلف تنها چند هفته به طول انجامید و دست‌آخر با هزار و یک بهانه غیرقابل قبول امتیاز‌های کسر شده بازگردانده شد. اما با وجود رو شدن دست فدراسیون در خصوص اینکه هیچ عزم جدی برای مقابله با قرارداد‌های میلیاردی ندارد، امسال هم آقایان بر قانون سقف بودجه برای مقابله با دست‌درازی بیش از اندازه به جیب مردم اصرار دارند، آن‌هم در شرایطی که علاوه بر دستخوش تغییر قرار گرفتن قوانینی که همین چند هفته قبل وضع شده بود، خبر‌ها حاکی از آن است که فدراسیون و تاج قرار است به زودی جهت افزایش سقف قرارداد‌ها جلسه‌ای با باشگاه‌ها برگزار کنند تا به‌طور رسمی قانونی که در بوق و کرنا کرده بودند تا انقلابی در فوتبال ایران ایجاد کند و پرونده قرارداد‌های هنگفت را برای همیشه ببندد، ملغی شود. قانونی که با رویه‌ای که آقایان در پیش گرفته‌اند پرواضح است که تنها برای فریب افکار عمومی وضع شده، ولاغیر!
 همین چند روز قبل بود که گفته شد با دستور مستقیم تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، عقد قرارداد بیش از یک سال با بازیکنان بالای ۳۰‌سال ممنوع است و براساس این قانون، مهدی طارمی اگر به جای اینتر قصد بازی در لیگ برتر را داشت، نمی‌توانست قراردادی بیش از یک سال با هیچ باشگاهی بندد، اما طولی نکشید که این قانون دستخوش تغییر شد و براساس تصمیم جدید، عقد قرارداد بیش از یک سال با بازیکنان بالای ۳۵ سال ممنوع شد! تغییراتی که ثابت کرد آقایان تصمیم‌گیرنده هنگام وضع قوانین کمترین توجهی به شرایط موجود ندارند و بدون در نظر گرفتن تمام جوانب، خلق‌الساعه تصمیم‌گیری می‌کنند که قوانین مدام در حال تغییر است. برخی سالی یک‌بار و برخی هرچند هفته یک‌بار، درست مثل قانون ممنوعیت عقد قرارداد بیش از یک‌سال با بازیکنان بالای ۳۰ سال و همچنین قانونی که قرار بود برای باشگاه‌ها در خصوص جذب بازیکن خارجی محدودیت ایجاد کند، اما محدودیت‌ها همواره مقطعی است، مثل قانون ممنوعیت استفاده از بازیکن خارجی که چند سال بعد به قانون ممنوعیت استفاده از گلر خارجی تقلیل پیدا کرد و نتیجه‌ای جز افزایش هنگفت رقم قرارداد بازیکنان و دروازه‌بانان داخلی در پی نداشت. بعد از آن آقایان در ظاهر برای اصلاح قوانین تصمیم به ایجاد محدودیت به جای ممنوعیت گرفتند. با این تفکر، تا سال گذشته سهمیه بازیکنان خارجی باشگاه‌های لیگ برتری ۱+۵ بود که امسال به ۱+۴ کاهش یافته بود، اما این قانون هم تنها چند روز اعتبار داشت، چراکه تاج، رئیس فدراسیون فوتبال اعلام کرد تعداد سهمیه بازیکنان خارجی بار دیگر به ۱+۵ بازگشته است. علاوه بر آن در فصل جاری قانون حضور ۴۰ درصدی در زمان مسابقات قید شده بود که رئیس فدراسیون فوتبال قید زمان مسابقات را نیز به تعداد مسابقات تغییر داد! تغییراتی که اگر در راستای قانونمندی فوتبال ایران باشد هیچ جایی برای انتقاد ندارد، اما تجربه ثابت کرده که این‌چنین نیست که اگر بود تا به این اندازه دستخوش تغییر نمی‌شد و مهم‌تر اینکه شاهد افزایش فضایی رقم قرارداد‌ها و ریخت‌و‌پاش‌های غیرقابل توجیه باشگاه‌ها نبودیم. 
هرچند که تاج هنوز هم مدعی است در راه درستی قدم برمی‌دارد: «نباید تلاش کنیم سفره فوتبال کم شود. باید با پلشتی‌ها، زیرمیزی‌ها و دوگانه نوشتن‌ها مبارزه کرد. این‌ها وظایف ماست. سال گذشته خیلی مورد انتقاد قرار گرفتیم و همه اعتراض کردند، اما اگر سقف قرارداد نگذاشته بودیم امسال محروم می‌شدید و الحمدلله کاری اصولی و درست انجام می‌دهیم و پای آن محکم می‌ایستیم. اینکه می‌گویند باشگاهی سقف قرارداد را دور زده در واقع ما را دور نزده، خودش را دور زده است. همه قرارداد‌ها را ثبت و منتشر می‌کنیم. افزایش یکباره و ناگهانی هزینه‌ها مرگ است و در آن زندگی نیست.»، اما حنای آقایان دیگر رنگی ندارد و کمتر کسی است که نداند تمام این حرف‌ها نمایشی بیش نیست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار