کد خبر: 1235912
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی در نشست با اصحاب رسانه خبر داد:
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در نشست با اصحاب رسانه وضعیت منابع آب و صنعت فاضلاب استان را تشریح کرد.

حسین امامی با اشاره به خدمت رسانی این شرکت به 96 شهر و دو هزار و 290 روستای تحت پوشش با بیش از سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت اظهار داشت: این در شرایطی است که اغلب دشت های استان که مهمترین منابع تامین آب شرب شهرها و روستاهای استان می باشد به دلیل ادامه پدیده خشکسالی و افت سالانه سفره های زیر زمینی ممنوع و یا ممنوعه بحرانی هستند و هر ساله بخشی از ظرفیت تامین آب استان از دست می رود ، با این حال آبفا با توجه به وظیفه ذاتی خود هیچ گاه کمبود اعتبار و کمی بارش را بهانه قرار نداده و در جهت تامین آب پایدار مشترکین تمام توان نیروی انسانی و امکانات خود را بکار گرفته است.

منابع زیرزمینی تامین کننده آب استان

وی تامین آب شرب استان به جز شهر قوچان را وابسته به منابع آب زیر زمینی دانست  و اظهار داشت: با هدف پایدارسازی ظرفیت تولید و تامین آب مناطق توسعه یافته  شهرها و روستاهای استان نسبت به حفر 180 حلقه چاه اقدام شد.

به گفته وی با توجه به اینکه 18 شهر استان در معرض تنش و کمبود آب قرار داشت با این اقدام  به جز چند شهر مابقی از وضعیت سر به سر خارج و از حاشیه امن تامین آب برخودار شدند.

 وی افزود: در سال قبل ساخت 80 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در سطح استان کلید خورد که امید است از این حیث خراسان رضوی به سطح سرانه ملی برسد.

وی برنامه آبفا برای نوسازی خطوط انتقال آب شهرهای گناباد  برای کاهش حداقلی آمار اتفاقات را به اطلاع خبرنگاران رساند  و از حفر 5 حلقه چاه در این شهر خبر داد که از این تعداد سه حلقه وارد مدار شده است ، برای سبزوار و نیشابور هم به ترتیب حفر چهار  و هشت حلقه چاه در دست اقدام بوده و در دیگر شهرها نیز دردستور کار قرار دارد و در حال پیگیری است. 

هوشمند سازی کنتورهای مشترکین پرمصرف

وی از هوشمند سازی شبکه های آب به عنوان یکی از برنامه های کلان آبفا نام برد و اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح را 700 میلیارد تومان اعلام و خاطر نشان کرد : با تفاهم نامه منعقده شده با معاونت علمی  نهاد ریاست جمهوری در مجموع 300 میلیارد تومان  از این محل تامین خواهد شد و 40 میلیارد تومان هم به عنوان قرارداد مجزا برای شهرهای گلبهار ، نیشابور و تربت حیدریه در حال انجام است که قطعا کمک موثری به مدیریت شبکه گسترده استان  خواهد کرد.

وی اعلام کرد : برای اولین بار برای هوشمند سازی کنتور مشترکین با یک شرکت دانش بنیان قرار منعقد شد که بر اساس آن ، انشعاب مشترکین بدمصرف و پرمصرف آب بدون مراجعه به محل قطع خواهد شد.

طرح های تامین آب روستایی 

مدیر عامل آبفا خراسان رضوی در ادامه به بیان عملکرد این شرکت در حوزه آب روستایی در قالب طرح محرومیت زدایی  و پیمانکاران داخلی پرداخت و افزود:پروژه های آبرسانی به  52 روستا در قالب طرح محرومیت زدایی و 18 روستا از محل کمک های خیرین و اعتبارات داخلی شرکت در اواخر خرداد ماه امسال با حضور سرپرست ریاست جمهوری و مقام عالی وزارت نیرو افتتاح شد و 25 روستای دیگر تا پایان تابستان به این تعداد افزوده می شود.

وی با اشاره به پیش بینی راه اندازی 190 سایت ملی مسکن در سطح استان از تحویل طرح تفکیکی  46 سایت  به آبفا خبر داد که عملیات تامین زیر ساخت های آب و فاضلاب آن ها آغاز شده است.

وی اضافه کرد: برای هر سایت مسکن ملی ، تاسیسات جداگانه اعم از ساخت مخزن ، حفر چاه و اجرای خطوط طراحی و لحاظ می شود تا ظرفیت شهرها در این حوزه بکار گرفته نشود.

وی میزان سرمایه گذاری سالانه در بخش آب خراسان رضوی بین هزار تا هزارو 500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حدود 750 میلیارد تومان اعتبار در سال جاری تاکنون در بخش آب شرب استان جذب شد و تا پایان سال مالی هم 600 میلیارد تومان دیگر به این رقم افزوده خواهد شد. 

تنش آب در 570 روستا 

وی سیاست آبفا برای رفع دغدغه آب شرب در 570 روستای بالای 20 خانوار در حالت سر به سر و یا دارای تنش آب را مورد اشاره قرار داد و گفت: از این تعداد 320 روستا به دلیل نبود منبع آبی و مشکل کیفیت به صورت دائم به صورت تانکری آبرسانی می شوند 

 

ودر مابقی روستاها به شکل مقطعی و  صرفا در زمان وقوع سیل ، قطع برق و بروز حادثه آبرسانی با تانکر انجام می شود.

وی اظهار امیدواری کرد: از آنجا که کاهش سالانه ظرفیت تولید چاه های استان دغدغه دائمی متولیان آب می باشد  امید است با کمک اصحاب رسانه ، موضوع مدیریت مصرف آب در بین مشترکین شهری و روستایی به یک فرهنگ تبدیل شود. 

اقدامات بخش فاضلاب

وی افزود: در بخش فاضلاب نیز اقدامات شایسته ای در حال انجام است به گونه ای که در دو سال آینده ضریب برخورداری استان از مزایای صنعت فاضلاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی از 32 درصد فعلی به حدود 55 درصد خواهد رسید.

"امامی" گفت:در یک بازه کمتر از دو سال 250 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرها و وروستاهای استان اجرا شده است .

وی گفت:  ارتقاء  تصفیه خانه سبزوار توسط آبفا در دست اجرا است و تصفیه خانه های فاضلاب ولیعصر تربت حیدریه ، قوچان  و روستاهای نصر و بیدوی نیزامسال به بهره برداری خواهد رسید.

وی مزیت تصفیه خانه های فاضلاب را کمک به حفظ محیط زیست و تامین آب صنایع غیر خوراکی از طریق تحویل پساب فاضلاب عنوان کرد و یاد آورشد:در قانون بودجه سال گذشته و برنامه هفتم توسعه توجه ویژه ای به این بخش شده است چرا که نقش کلیدی در توسعه استان دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار