کد خبر: 1218216
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۰
کارشناس انرژی  در گفتگو با «جوان» تشریح کرد
اقدام مجلس در زمینه تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز با اعطای مشوق مالیاتی و یارانه‌ای در جهت جلوگیری از خام فروشی است. در همین رابطه نیز مجلس یازدهم دو مصوبه مهم را در برنامه هفتم توسعه داشته است

جوان آنلاین: کارشناس انرژی معتقد است ورود شرکت‌های خارجی برای توسعه میادین مشترک گازی و نفتی با بازار صادراتی مشخص، امکان خودتأمینی گاز صنایع و حل ناترازی گازی در این بخش در کنار تمرکز بر جلوگیری از خام فروشی صنعتی با هدایت مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌های انرژی به سمت سرمایه‌گذاری در تکمیل زنجیره ارزش و بهینه‌سازی مصرف با سازوکار‌های قیمتی و غیرقیمتی از عوامل اصلی اقدامات کلیدی مجلس یازدهم در زمینه حل ناترازی و تکمیل زنجیره ارزش است.
سیدعلی مرتضوی، کارشناس انرژی در گفتگو با «جوان» در رابطه با حل معضل ناترازی به دست بخش خصوصی گفت: شکستن انحصار توسعه میادین نفت و گاز کشور و تمرکز بر هدایت منابع بخش غیردولتی بدون نیاز به بودجه دولتی برای بهره‌برداری از نفت و گاز میادین مشترک کشور یکی از مهم‌ترین اقدامات مجلس یازدهم است که به این ترتیب این امکان را خواهیم داشت که علاوه بر ورود شرکت‌های خارجی جهت توسعه میادین مشترک گازی و نفتی با بازار صادراتی مشخص، امکان خودتأمینی گاز صنایع و حل ناترازی گازی در این بخش به پشتوانه تسهیل صدور مجوز بهره‌برداری برای بخش خصوصی فراهم خواهد شد. 
وی ادامه داد: اقدام دوم مجلس در زمینه تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز با اعطای مشوق مالیاتی و یارانه‌ای در جهت جلوگیری از خام فروشی است. در همین رابطه نیز مجلس یازدهم دو مصوبه مهم را در برنامه هفتم توسعه داشته است. 
مرتضوی افزود: باید بحث مربوط به هدایت منابع به سمت سرمایه‌گذاری در توسعه زنجیره ارزش در صنایع کشور در پیش گرفته شود که بهترین بستر برای تحقق این موضوع، اعطای مشوق هدفمند مالیاتی از طرف دولت و هدایت هدفمند معافیت‌های مالیاتی کشور از طریق اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه است. در شهریور ۱۴۰۲ برای اولین بار اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های صنعتی تخصیص یافته است و بدین ترتیب مسیر رسیدن به توسعه صنعتی و تکمیل زنجیره ارزش صنایع و جلوگیری از تعمیق خام فروشی محصولات صادراتی صنایع کشور با اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت محقق خواهد شد. 
وی تصریح کرد: از طرف دیگر اعطای گاز ارزان قیمت و یارانه‌ای به صنایع نیز مشروط به توسعه زنجیره ارزش شده است و بدین ترتیب این منابع به عنوان تنفس خوراک گازی ارزان قیمت در نظر گرفته می‌شود که در صورت عدم سرمایه‌گذاری صنایع نظیر متانول سازان خام فروش، شاهد حذف یارانه انرژی این بخش و اخذ قیمت واقعی و وارداتی گاز از این صنایع خواهیم بود. 
این کارشناس انرژی با اشاره به بهینه‌سازی مصرف با سازوکار‌های قیمتی و غیرقیمتی اظهار کرد: تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف با ابزار‌های قیمتی و سیاست‌های غیرقیمتی در پیش گرفته شده است. در طرف مصرف علاوه بر بحث نوسازی موتورخانه‌ها، تعویض و نوسازی بخاری‌های کهنه و فرسوده در مناطق سردسیر کشور با نظام تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف‌ها به سراغ حل معضل مصرف بالای مشترکان پرمصرف رفته است و مصارف خارج از عرف و لاکچری در این زمینه مدیریت خواهد شد وگرنه قیمت واقعی، آزاد و حتی با اخذ عوارض و جریمه از این پرمصرف‌ها اخذ خواهد شد. 
وی در پایان گفت: ورود شرکت‌های خارجی برای توسعه میادین مشترک گازی و نفتی با بازار صادراتی مشخص، امکان خودتأمینی گاز صنایع و حل ناترازی گازی در این بخش در کنار تمرکز بر جلوگیری از خام فروشی صنعتی با هدایت مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌های انرژی به سمت سرمایه‌گذاری در تکمیل زنجیره ارزش و بهینه‌سازی مصرف با سازوکار‌های قیمتی و غیرقیمتی از عوامل اصلی اقدامات کلیدی مجلس یازدهم در زمینه حل ناترازی و تکمیل زنجیره ارزش است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار