کد خبر: 1207157
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با «جوان»:

جوان آنلاین: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است در صنف طلافروشان برخی از افراد از شرایط غیرشفاف به نفع خودشان استفاده می‌کنند، اما زمانی که همه به سامانه مؤدیان بپیوندند و فاکتور الکترونیک صادر شود، مردم به راحتی در جریان میزان سود و درآمد طلافروش، میزان مالیات پرداختی و دیگر اطلاعات قرار می‌گیرند و زمینه برای هر نوع سودجویی از بین می‌رود.

لازمه اخذ مالیات دقیق و عادلانه این است که از یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد برخوردار باشیم. شواهد نشان می‌دهد که تا الان نتوانسته‌ایم یک سیستم مالیات‌گیری صحیح را در کشور ایجاد کنیم، زیرا می‌بینیم که شغل‌های واسطه‌ای و پرسود در کشورمان پرطرفدار هستند و در عوض افراد تمایلی به سرمایه‌گذاری در کار‌های تولیدی که هدف مالیات‌گیری هستند، ندارند.
کار‌های تولیدی به راحتی برای مالیات‌گیری در دسترس هستند، اما اقدامات پرسود سوداگرانه به علت عدم شفافیت از تیررس مالیات گیرندگان پنهان هستند. کارمندان و کارگران دولتی نیز به زعم کارشناسان در حوزه مالیاتی قربانی بی‌عدالتی شده‌اند، در حالی که مشاغل پردرآمد و خاص به انحای مختلف از پرداخت مالیات طفره می‌روند، کارمندان و کارگران دولتی که اتفاقاً درآمد زیادی هم ندارند، قبل از واریز حقوق‌شان مالیات می‌پردازند.
به زعم کارشناسان، راه‌اندازی کامل سامانه مؤدیان راهکاری برای پرهیز از مالیات ستانی تخمینی و برآوردی است و امکان اخذ مالیات براساس اطلاعات دقیق را به وجود می‌آورد. به طوری که بستر فرار مالیاتی برچیده می‌شود و مؤدیان جدیدی کشف می‌شوند. قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به عنوان گام اولیه برای حل و فصل مشکلات نظام مالیاتی کشور مطرح و تیر سال ۱۴۰۱ به اجرا گذاشته شد و توانست موفقیت‌های نسبی در سامان دادن به امور مالیاتی کشور دست یابد.
الهویردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» در خصوص مرحله جدید سامانه مؤدیان که از ابتدای دی ماه شروع شد و قرار است تمامی کسب و کار‌ها به این سامانه بپیوندند و شفافیت اقتصادی بالایی رقم بخورد، گفت: دریافت مالیات در کشور ما آنطور که شایسته است، به صورت دقیق صورت نمی‌گیرد. به همین دلیل فرار مالیاتی بالایی داریم و درآمد‌های مالیاتی دولت وصول نمی‌شود. موضوع فرار مالیاتی و مقابله با آن اهمیت زیادی دارد. دولت باید جلوی این موضوع را بگیرد و با اخذ مالیات هوشمند از همگان زمینه را برای مالیات‌گیری عادلانه در کشور فراهم کند.
وی ادامه داد: دولت باید راهکار‌هایی اساسی در راستای شناسایی کسانی که فرار مالیاتی دارند، در نظر بگیرد. همگان باید متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند و بستر برای هر نوع فرار مالیاتی از بین برود. قرار نیست اتفاق خاصی در زمینه مالیات‌گیری رخ دهد. قصد نداریم درصد مالیات را افزایش دهیم. کاری که قرار است انجام شود، این است که تمامی کسب و کار‌ها و مشاغل از جمله طلافروشان به سامانه مؤدیان بپیوندند و شفاف‌سازی میزان درآمد افراد را داشته باشیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: در چارچوب سامانه مؤدیان قرار است مالیات ستانی براساس اطلاعات و به صورت هوشمند انجام شود. بنابراین افراد متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت خواهند کرد. شفافیت موضوع مهمی است و لازمه مالیات ستانی عادلانه در کشور همین امر است. با پیوستن کسب‌و‌کار‌ها به سامانه مؤدیان که فاز جدیدش از ابتدای دی‌ماه آغاز شد، درآمد کسب و کار‌ها و از جمله طلافروشان شفاف می‌شود و درصد مالیاتی که باید پرداخت کنند، مشخص می‌شود.
وی ادامه داد: راهکاری باید برای تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهرات بیندیشیم که در یک سامانه به صورت شفاف میزان درآمد و سود آن‌ها مشخص باشد و نحوه مالیات ستانی از آن‌ها نیز باید شفاف و نظام‌مند باشد. اگر شفافیت لازم در حوزه طلا و جواهر به وجود بیاید، اعتراضات بی‌جا درخصوص نحوه مالیات ستانی از این صنف بی‌معنا خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار