کد خبر: 1206152
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۰
دبیر اجرایی گروه جهادی «ظفر» کرمان:
سال ۱۳۸۸ بود که یک گروه جهادی به نام ظفر برای کمک به محرومان و زلزله زدگان کرمان تشکیل شد و با توجه به مأموریتی که برای خود تعریف کرده بود اولین اردوهایش را در این استان برگزار کرد. این گروه از آن سال اردو‌هایی برگزار کرده و با افزایش تعداد جهادگران متخصصش هم از نظر نوع خدمات و هم میزان آن‌ها اقدامات ویژه‌ای را رقم زده است.
محمدرضا هادیلو

جوان آنلاین: شاید باشند افرادی که فکر می‌کنند جهادگران به دلیل نداشتن یک شغل ثابت، بدون دغدغه فرصت دارند تا هر وقت که می‌خواهند به منطقه‌ای اعزام و چند روز در انجا اردو بزنند، اما بهتر است بدانیم در بیشتر گروه‌های جهادی، پزشکان، مهندسان و مدیرانی حضور دارند که روزانه چندین میلیون درآمد دارند و وقتی تصمیم می‌گیرند برای خدمت به هموطنان محروم و کم برخوردار خود به روستایی بروند، علاوه بر چشم‌پوشی روی این درآمد، تمام خدماتشان را رایگان ارائه می‌کنند و هزینه تأمین دارو و تجهیزات را هم از جیب متقبل می‌شوند درست مثل گروه جهادی «ظفر» که در کرمان تشکیل شده است و حالا متخصصانش با حضور در بیشتر استان‌ها کاری کرده‌اند تا ظفر به عنوان یک گروه جهادی نمونه در سطح کشور مطرح باشد.

سال ۱۳۸۸ بود که یک گروه جهادی به نام ظفر برای کمک به محرومان و زلزله زدگان کرمان تشکیل شد و با توجه به مأموریتی که برای خود تعریف کرده بود اولین اردوهایش را در این استان برگزار کرد. این گروه از آن سال اردو‌هایی برگزار کرده و با افزایش تعداد جهادگران متخصصش هم از نظر نوع خدمات و هم میزان آن‌ها اقدامات ویژه‌ای را رقم زده است.
دبیر اجرایی گروه جهادی ظفر با گریز به روز‌های اولی که چند نفر گرد هم آمده بودند تا بتوانند برنامه‌ای برای خدمت به هموطنان نیازمندشان داشته باشند، می‌گوید: «باید به حدود ۱۵ سال قبل برگردیم، یعنی سال ۸۸ بود که گروه جهادی ظفر فعالیت خود را با تعداد اندکی از نفرات بسیجی و جهادگر آغاز کرد و از آنجایی که هدف ما کمک به محرومان بود اولین اعزام‌های این گروه از شهر کرمان آغاز شد. همه موفقیت گروه جهادی ظفر مدیون مسئول این گروه است. چون سال‌هاست همه مرخصی‌های خود را به جای اینکه صرف استراحت کند برای برنامه‌ریزی و بررسی عملکرد و کار‌های گروه جهادی اختصاص می‌دهد. جالب اینجاست که آقای اکبر فرشی در همه اردو‌های دور و نزدیک در گروه حضور دارد و همین حضور مستمر باعث شده است کمک به محرومان به صورت گسترده و با برنامه‌ریزی و موفقیت فوق‌العاده‌ای انجام شود.»
علی دین محمدی به فعالیت‌های چندین ساله این گروه جهادی اشاره می‌کند و با بیان اینکه از ابتدای سال ۸۸ که فعالیت گروه جهادی ظفر آغاز شد تاکنون حدود دو سوم استان‌های محروم کشور تحت پوشش کمک‌های این گروه قرار گرفته‌اند، ادامه می‌دهد: «در سال چندین نوبت به مناطق محروم و کم برخوردار اعزام می‌شویم، اما در میان استان‌های ایران به صورت متمرکز در حاشیه شهر‌هایی در استان‌های لرستان، سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمانشاه، مازندران و سمنان اردو‌های جهادی برگزار می‌شود.»
این جهادگر با تجربه تصریح می‌کند: «به طور معمول گروه‌های جهادی در دو بازه زمانی که یکی مربوط به تابستان و دیگری مربوط به تعطیلات نوروز است اردو برگزار می‌کنند، اما فعالیت گروه جهادی ظفر از همان ابتدا متفاوت بود و تقریباً می‌توان گفت در تمام ماه‌های سال و به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنیم و هیچ کس برای خدمت خسته نیست.»
دبیر اجرایی گروه جهادی ظفر با اشاره به اینکه فعالیت این گروه متداوم بوده و برنامه‌ریزی‌ها روزانه، هفتگی و ماهانه انجام می‌شود، می‌افزاید: «با توجه به تعداد بالای جهادگران با جرئت می‌گوییم اصلاً تعطیلی نداریم و جهادگران در کنار یکدیگر بیشتر از اینکه بخواهند احساس خستگی کنند به همدیگر انرژی می‌دهند.»
دین محمدی با بیان اینکه کارگروه‌های مختلفی برای خانوار‌های محروم در نظر گرفته‌ایم، تصریح می‌کند: «هدف ما تنها کمک‌های مالی به خانواده‌های محروم نیست بلکه با برگزاری کلاس‌های مختلف مانند فرهنگی، اقتصادی، پزشکی، ورزشی و قرآنی سعی می‌کنیم هموطنان را با مسائل گوناگون آشنا کنیم. از سوی دیگر در هر اردویی که برگزار می‌شود از پزشکان عمومی، متخصص، دندانپزشک و پرستاران کمک می‌گیریم و در این مسیر پر فراز و نشیب، خیرین ما را یاری کرده و در این کار جهادی همراهمان هستند.»
به گفته این جهادگر، در برخی مناطق با توجه به ظرفیتی که وجود دارد و شناسایی توانمندی‌ها و نیرو‌های جوان کارگروه ورزشی و همچنین مسابقات ورزشی برگزار می‌شود.

خدمات دائمی یک تیم پزشکی
دبیر اجرایی گروه جهادی ظفر به حضور یک تیم متشکل از پزشکان جهادگر که برای خدمت به خانواده‌های محروم و کم برخوردار، همیشه حاضر و خدماتشان دائمی است، اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای اینکه بتوانیم مشکلات خانواده‌های محروم را از ریشه حل کنیم ابتدا باید به بهداشت آن‌ها و تمام اعضای خانواده ورود نماییم. اما ابتدا تجربه و تخصص این کار را نداشتیم، از این رو از تعدادی از پزشکان کمک خواستیم تا در این راه ما را یاری کنند. به عنوان مثال از پزشک زنان برای بهداشت خانواده کمک گرفتیم که به این خانواده‌ها مشاوره‌های پزشکی ارائه کنند.
همچنین از پزشکانی که در زمینه طب سنتی متخصص هستند هم یاری گرفتیم و جالب اینجاست که حالا نفرات جدیدی برای خدمت‌رسانی به هموطنان و حضور در گروه اعلام آمادگی کرده‌اند. خوشحالیم که این روحیه خدمت رسانی و جهادگری در قشر تحصیلکرده با تمکن مالی خوب مانند پزشکان وجود دارد و خالصانه در این راه قدم بر می‌دارند و مشکل هموطنان محرومشان را درک می‌کنند و خود را در رفع آن سهیم می‌دانند.»
دین محمدی به وضعیت پزشکان جهادگری که به صورت رایگان در گروه‌های جهادی حاضر می‌شوند اشاره می‌کند و با بیان اینکه این افراد از درآمد‌های چند میلیونی می‌گذرند و حتی از جیب هزینه می‌کنند تا در مناطق کم برخوردار حاضر شوند، می‌گوید: «برخی از پزشکانی که در گروه جهادی ظفر به نیازمندان کمک می‌کنند روزانه بیش از ۱۵ میلیون تومان درآمد دارند، اما روز‌هایی که کنار ما هستند از این درآمد می‌گذرند تا به وضعیت محرومان رسیدگی کنند. آن‌ها چندین روز چشم به مال دنیا می‌بندند و بار‌ها شده است خودشان هزینه دارو‌های خانواده‌های محروم را تقبل کرده‌اند. ضمن اینکه اگر کسی نیاز به عمل جراحی یا ادامه درمان داشته باشد، او را به بیمارستان‌هایی که خودشان در آنجا طبابت می‌کنند معرفی کرده و نمی‌گذارند مسیر درمان ناتمام بماند.»
وی در مورد خدمات‌رسانی دندانپزشکان هم توضیح می‌دهد: «دندانپزشکانی که همراه گروه جهادی ظفر در مناطق محروم حاضر می‌شوند، وسیله و لوازم کاملی را که متعلق به مطب یا کلینیک خودشان است می‌آورند. اکثر افرادی که به این پزشکان مراجعه می‌کنند نیاز به خدمات کامل مثل پر کردن و عصب کشی دندان دارند، به همین دلیل همه کار‌ها به صورت حرفه‌ای انجام می‌شود.»

همیشه آماده کمک‌های صفر تا صد
اتفاقات و حوادث غیرمترقبه مثل سیل و زلزله و حتی آتش‌سوزی‌های بزرگ در جنگل‌ها ثابت کرده است گروه‌های جهادی را باید جزو آماده‌باش‌ترین نیرو‌ها جهت خدمات رسانی در چنین مواقع و بحران‌ها قلمداد کرد.
به گفته یکی از مسئولان «وقتی زلزله یا سیلی رخ می‌دهد، گروه‌های جهادی زودتر از مسئولان استانی در محل حاضر می‌شوند و بدون هیچ ادعا و سر و صدایی به خدمات‌رسانی می‌پردازند.»
در همین راستا دبیر اجرایی گروه جهادی ظفر هم به سفر این گروه به مناطق زلزله زده کرمانشاه که در سال ۹۶ رخ داد گریزی می‌زند و می‌گوید: «در آن زمان روز‌های سختی بود. وقتی متوجه شدیم در کرمانشاه زلزله آمده است سریعاً گروهی از جهادگران اعلام آمادگی کردند که به این منطقه اعزام شوند تا به هموطنان زلزله زده کمک کنند. در همان روز‌های اولیه تعدادی از افراد عازم کرمانشاه شدند و ۱۴ ایستگاه هم در شهر‌های مختلف برای کمک به زلزله‌زدگان تشکیل دادیم تا بتوانیم اقلام را به خانواده‌هایی که حالا خانه و کاشانه خود را از دست داده بودند برسانیم. از جمله اقداماتی که گروه جهادی ظفر در کرمانشاه انجام داده است ارسال ۵۰ کانکس، ساخت دو خانه مسکونی کامل در روستا‌های اطراف کرمانشاه، کمک به نیرو‌های هلال احمر برای آواربرداری بیش از ۵۰۰ خانه، ساخت حسینیه تخریب شده، ساخت سرویس‌های بهداشتی، ارسال ۴۰ آبگرمکن، ارسال یخچال، فرش، لوازم آشپزخانه، پتو و افتتاح یک آشپزخانه موقت به منظور پخت غذا برای زلزله زدگان بود.»
وی می‌افزاید: «از زمانی که زلزله کرمانشاه اتفاق افتاده است بچه‌ها با تخصص‌های مختلف به صورت برنامه‌ریزی شده به مناطق زلزله زده اعزام می‌شدند و این کار تا سه سال ادامه داشت و هر چقدر از زلزله می‌گذشت برنامه‌های ما هم نسبت به نیاز مردم تغییر می‌کرد.
شاید روز‌های اول تأمین مواد غذایی و رساندن چادر و تأمین اقلام گرمایشی مهم بود، اما با گذر زمان باید خانه‌ها را می‌ساختیم و در این میان از معمار و سیم‌کشی و لوله کشی گرفته تا ساخت مسجد و حسینیه و تأمین لوازم خانه در دستور کار بود.»
ساخت مسجدی در لرستان، توزیع حدود ۳۰۰ گونی آرد بین مردم زابل سیستان، گل کاری مزار شهدای تهران و تأسیس یک موکب دائمی در مرز مهران که هر سال کار خدمت به زائران را انجام می‌دهد از دیگر اقدامات گروه جهادی ظفر است که باعث شده است چندین بار به عنوان گروه جهادی نمونه در سطح کشور برگزیده شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار