جوان آنلاین: جشنواره گنجینه مهر با هدف تبلیغ مفاهیم رضوی با استفاده از ابزار هنر به همت مؤسسه آفرینشهای فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر برگزار میشود.
به گزارش «جوان»، نشست خبری جشنواره «گنجینه مهر» با حضور امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای ادبی آستان قدس رضوی و رئیس جشنواره رضا شیخی، رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر و دبیر جشنواره و محمد فنودی دبیر اجرایی جشنواره در کتابخانه و موزه ملک برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدجواد استادی با اشاره به اینکه این جشنواره با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با هدف تبلیغ مفاهیم رضوی با استفاده از ابزار هنر برگزار میشود، گفت: تدوین سند اقتصاد فرهنگ و صنایع خلاق فرهنگی و سوغات زائر از جمله فعالیتهای مؤسسه آفرینشهاست و در این راستا برندی هم با عنوان مهر در حال طراحی است.
وی با بیان اینکه برای احیای هنرهای قدیمی و سنتی نیازمند توانمند شدن هستیم، ادامه داد: متأسفانه هنرهای کهن در حال از بین رفتن هستند. محور جشنواره این است که به اسباب و وسایل زندگی با ابزار هنر و استفاده از مفاهیم رضوی هویت بخشد و باید دستگاهها کمک کنند. در این راستا تفاهمنامه تولید صنایع دستی در استانهای مختلف برای هدایت به سمت مفاهیم رضوی امضا میشود.
در ادامه این نشست، حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای ادبی آستان قدس رضوی، حرم امام رضا (ع) را گنجینه بیمانند جهان اسلام دانست و گفت: آثار هنرمندان مختلف از دورههای مختلف در حرم به یادگار مانده و وظیفه ما این است که از دل این گنجینه به نظاموارهای برسیم که چگونه هنرمندان، مفاهیم رضوی را به فرم هنری در بیاورند و هنر را در خدمت زیارت و مشتاقان امام رضا (ع) قرار دهند.
رئیس جشنواره ادامه داد: هنر نقش کلیدی دارد و در هر جایی میشود انسانها را با ابزار هنر به زیارت امام رضا (ع) برد و دلشان را گره زد. هنرمندان میتوانند برای خلق آثارشان از گنجینه حرم استفاده کنند و از آنها الهام بگیرند. دانشجویان هنرهای کاربردی و صنایع دستی آثاری را برای الهام گرفتن میخواهند و گنجینه مهر میتواند مسیری ایجاد کند که دوستان دانشجو از آن استفاده و آثاری را خلق کنند. ما وظیفه خودمان دانستیم که این گنجینه را برای خلق آثار جدید در اختیار هنرمندان قرار دهیم و مسیر را هموار کنیم.
حکیمی درباره آثاری که قرار است برای الهام گرفتن در اختیار هنرمندان قرار گیرد، توضیح داد: ۳۰۰ تصویر از آثار هنری حرم قرار است برای الهام گرفتن در اختیار هنرمندان قرار گیرد. برند مهر هم برای محصولات هنری رضوی است که طراحی و مقرر شده است آثار با این نام عرضه شوند، البته در این راستا تاکنون محصولات زیادی تولید شده است و فروشگاههایی هم راهاندازی و سایتی هم طراحی شده که به صورت مجازی فروش دارد. همچنین در سایت و فروشگاه ظرفیت فروش برای هنرمندان فراهم میکنیم و این ظرفیت در اختیار جشنواره است و به صورت ثابت حمایت میشوند.
۱۴ سازمان درگیر موضوع اقتصاد هنر
شیخی، رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر در جایگاه و دبیر جشنواره نیز با بیان اینکه این جشنواره برای اولینبار اتفاق میافتد و موضوعش کاربردی کردن آثار هنری با موضوع امام رضا (ع) در زندگی مردم است، گفت: جشنواره دی و بهمن برگزار میشود و رویکرد اصلی آن هنرهای اصیل ایرانی با تأکید بر آرایههای رضوی است که در چهار محور طراحی شده که شامل «نقشی برای زندگی» ویژه وسایل زندگی و خانه و همچنین تسبیح و مهر، «هویت بخشی به زندگی» مربوط به گرافیک و بستهبندی است که در این موضوع اشکال زیاد داریم. «محصولات هنری تک اثر» شامل آثاری است که تولید انبوه ندارند و «طراحی و ایده» ویژه کسانی است که نتوانند به تولید اثر برسند که میتوانند طرح و ایده خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی با بیان اینکه همه اقشار میتوانند در جشنواره شرکت کنند، تصریح کرد: در تعامل مؤسسه و دانشگاه هنر همه دانشکدههای هنر کشور مشارکت دارند. تلاش ما حمایت از آثار و تولید انبوه آن است که میتواند بهترین جایزه برای هنرمند باشد.
به گفته شیخی مجموعاً ۱۴ سازمان درگیر موضوع اقتصاد هنر هستند و مشهد سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر دارد که بازاری جدی است و برند مهر قرار است به این موضوع بپردازد.
دبیر جشنواره در خصوص نحوه شرکت در جشنواره گفت: هنرمندان میتوانند جهت نامنویسی و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی mehrfestiv. ir مراجعه کنند. البته اختتامیه بهمنماه برگزار میشود و پس از آن نمایشگاهی را برگزار و صاحبان صنایع را دعوت میکنیم تا بیایند و از ایدهها و آثار استفاده کنند.