جوان آنلاین: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی میگوید، خوشبختانه ابلاغ آییننامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستاییان به بانک مرکزی صورت گرفته است، باید بانک مرکزی نیز سریعاً آییننامه را به بانکهای عامل ابلاغ کند تا روستاییان به سرعت از این تسهیلات بهرهمند شوند.
اختصاص تسهیلات برای نوسازی و ساخت مسکن روستایی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا برای روستاییان ایجاد انگیزه میکند که در روستا بمانند و این امر مزیتهای بیشماری برای کشور دارد. قبلاً میزان تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۲۰۰میلیون تومان افزایش یافت، اما به دلیل تأخیر دولت در ابلاغ آییننامه و تعلل بانکها در پرداخت تسهیلات، خیلی از روستاییان نتوانستند این وام را دریافت کنند. آییننامه افزایش مبلغ تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون تومان به تصویب دولت رسیده و به بانک مرکزی نیز ابلاغ شده است، اما متأسفانه هنوز بانکهای عامل این آییننامه را از سوی بانک مرکزی دریافت نکردهاند، در نتیجه اعطای تسهیلات به روستاییان شروع نشده است. در حال حاضر فصل ساخت وساز در روستاها به دلیل فصل سرما تقریباً به پایان رسیده است، اما هر قدر آییننامه اعطای تسهیلات ۳۵۰میلیونی مسکن به تعویق بیفتد، امکان استفاده روستاییان از تسهیلات مورد بحث کمتر میشود. در نبود امکانات، روستاییان به فکر مهاجرت از روستا به شهر میافتند که مشکلات خاص خودش را دارد. اگر بتوانیم بخش قابل توجهی از هزینههای ساخت مسکن را در قالب تسهیلات کمسود به روستاییان بپردازیم، برای روستاییان انگیزه ایجاد میکنیم که در روستا بمانند و به شهر مهاجرت نکنند. علی جدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که اعطای تسهیلات ساخت مسکن به روستاییان از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: متأسفانه بانکها اعطای تسهیلات ساخت مسکن را که به صورت تکلیفی مطرح میشود، مشمول مرور زمان میکنند. این امر باعث میشود عملاً جامعه هدف که در اینجا روستاییان هستند، بموقع از تسهیلات بهرهمند نشوند. وی ادامه داد: مقاومسازی خانههای روستاییان و ساخت مسکنهای جدید و مقاوم برای آنها بسیار ضروری است، زیرا باعث میشود در آینده مجبور به اعمال هزینههای دیگر نشویم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: دولت به درستی افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی را از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان در دستور کار قرار داده است، اما اگر میخواهیم روستاییان از این تسهیلات بهرهمند شوند، باید در اسرع وقت روند ابلاغ و اجرای آن صورت بگیرد. وی با تأیید این موضوع که در آستانه ماههای سرد سال و اتمام فصل ساختوساز هستیم و اگر ابلاغ آییننامه به بانکهای عامل به سرعت صورت نگیرد، عملاً روستاییان نمیتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند، تصریح کرد: بانکها عموماً تمایلی به پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن ندارند، اما با توجه به اهمیت پرداخت تسهیلات مسکن به روستاییان باید بانک مرکزی ابلاغ سریع آییننامه مورد بحث را در دستور کار قرار دهد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص عدمپرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانکهای خصوصی نیز یادآور شد، مدیریت این موضوع با بانک مرکزی است و باید بتواند بانکهای خصوصی را متقاعد کند به وظایف قانونی خودشان در حوزه مسکن عمل کنند.
جدی تأکید کرد: هر چه سریعتر ابلاغ آییننامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستاییان صورت گیرد، بهتر است، زیرا مصالح مشمول تورم و افزایش قیمت نمیشوند و ارزش وام برای روستاییان بیشتر خواهد بود.
جدی گفت: به طور کلی، باید به این سمت برویم که حمایت حداکثری از روستاییان در زمینه مسکن داشته باشیم تا از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری کنیم. تولید در روستا اتفاق میافتد و وقتی همه شهرنشین شویم، در آینده با مشکلات لاینحلی روبهرو میشویم.