به گزارش جوان آنلاین به نقل از تسنیم، محمدعلی نیکبخت در نشست با مدیران و تشکلهای بخش کشاورزی استان گلستان با تاکید بر جایگاه استان گلستان در حوزه کشاورزی، اظهار داشت: استان گلستان با توجه به خاک حاصلخیز دارای رتبههای بالا در تولید محصولات کشاورزی بوده و استعداد بالقوه زیادی دارد و ما میتوانیم با کمک کشاورزان و شرکتهای دانشبنیان به افزایش بهرهوری و تولید بالا دست یابیم.
وی افزود: شمال کشور در تولید محصولات کشاورزی صاحب نام بوده و نقش اساسی در این زمینه دارد. وزارت جهاد کشاورزی با همه توان پشتیبان کشاورزان بوده و تلاش میکند تا امنیت غذایی کشور را حفظ کند.
نیکبخت ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانشگاهها و نخبگان به صورت متمرکز در دستور وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد. کارهای زیربنایی خوبی در زمینه کشاورزی در استان انجام شده، اما به رغم فعالیت گسترده، هنوز کارهای زیادی بر زمینماندهای وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد و گفت: تولید و اشتغال جایگاه خوبی در صنایع تکمیلی داشته باید زمینه حضور سرمایهگذاران را فراهم کنیم.
وی عنوان کرد: تلاش میکنیم با منابع در اختیار وزارتخانه شامل تسهیلات، منابع دولتی و تملکی، اقدامات مهم و اساسی اولویتدار را انجام دهیم.
نیکبخت گفت: ایجاد تبدیلی و تکمیلی میتواند جلوی ضایعات را گرفته و به ارزآوری و اشتغال کمک کند.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱.۵ میلیون هکتار کشت قراردادی در کشور انجام شد و در سال زراعی آینده حداقل آن را به دو برابر افزایش خواهیم داد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خرید تضمینی گندم در سال جاری از مرز ۶ میلیون تن هم عبور کرده و ۹۰ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی گندمی است که خریداری شده و تاکنون ۵۵ هزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است. تا پایان هفته آینده هزار میلیارد تومان دیگر هم تامین و پرداخت خواهد شد.
وی همچنین از برنامهریزی برای خرید تضمینی برنج در شمال کشور خبر داد و گفت حمایت از تولید داخل و تولید کننده در دستور کار قرار دارد.
استاندار گلستان هم در این جلسه با اشاره به حمایت ویژه از حوزه کشاورزی در استان گفت: در سفر رئیس جمهور به گلستان بیش از ۳۸۰۰ میلیارد تومان مصوبه در حوزه کشاورزی صورت گرفت که سهم سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیش از ۱۲۷۲ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۸۰۴ میلیارد تومان آن پرداخت شده که جای تقدیر دارد.
علی محمد زنگانه گفت: اختصاص ۵۸ میلیارد تومان به لایروبی ۶۲۵ هکتار آببندان استان نشان از اهمیت این موضوع داشت.
وی افزود: سفر امروز وزیر جهاد کشاورزی که شخصیتی ارزشمند، انقلابی و عملگراست ابتدا از محرومترین نقطه استان گلستان یعنی شهر انبارالوم و بخش وشمگیر، که منطقه هدف بنیاد مستضعفان است، صورت گرفت.
استاندار گلستان یادآور شد: با توجه به اهمیت زنجیره راهبردی ارزش کشت قراردادی پنبه که در حال حاضر سطح زیر کشت آن ۲۲ هزار هکتار در استان است میتواند مواد اولیه کارخانههای ریسندگی در استان را فراهم آورد و این منطقه محروم یکی از مقاصد این کشت محسوب میسود.
زنگانه گفت: هدف ما احیای کشت پنبه و ارتقاء سطح زیر کشت این محصول استراتژیک به سالیان دور و ۱۶۰ هزار هکتار است در عین حال میکوشیم سازمان پنبه را در گلستان احیا کنیم.
وی ادامه داد: حمایت دولت سیزدهم در حوزه خرید تضمینی محصولات کشاورزی به گونهای بوده است که قیمت گندم بیش از سه برابر افزایش یافته و میزان خرید تضمینی از ۴۰۰ هزار تن به ۸۴۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسیده و علی رغم خشکسالی بیسابقه در سال زراعی جاری ۷۰۰ هزار تن تولید و ۵۳۰ هزار تن خرید تضمینی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خوشبختانه قیمت در حوزه کلزا نیز از ۴۳۶۰ تومان به بیش از ۲۳ هزار تومان رسیدیم و در عین حال تلاش کردیم مطالبات کشاورزان را در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت نماییم و تلاش داریم خرید تضمینی بر اساس کیفیت انجام شود که به عدالت نزدیکتر است.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: میزان سطح کشت قراردادی استان از ۷ هزار هکتار به ۷۰ هزار هکتار رسیده و توسعه دامپروری قراردادی در دستور کار قرار دارد.
زنگانه تاکید کرد: یکی از مطالبات استان پرداخت ۵۰ درصد اعتبارات بلاعوض خسارت دیدگان سیل ۱۳۹۸ است، همچنین خشکسالی اخیر خسارات وحشتناکی را به کشاورزان وارد آورده که تقاضای پرداخت تسهیلات معیشتی به آنها را داریم.
وی با اشاره به مخاطرات آب استان اظهار کرد: ۹۵ درصد آب شرب استان از منابع زیرزمینی تامین میشود و برای رفع مشکلات آبی باید ۴۰ حلقه چاه آب کشاورزی به مجموعه تامین کننده آب شرب استان اضافه شود و تقاضا داریم از محل طرح «نکاشت» حمایت شویم.
استاندار گلستان تصریح کرد: حمایت وزارت جهاد کشاورزی در زمینه اختصاص زمین به کشاورزی دانش بنیان میتواند زمینه ارزش افزوده را فراهم آورد.
زنگانه خاطر نشان کرد: نجات خلیج گرگان مساوی نجات کشاورزی، محیط زیست، تمامیت گلستان و ممانعت از ایجاد کانون ۶۰ هزار هکتاری ریزگرد میشود.
وی یادآور شد: از وزارت جهاد کشاورزی تقاضا داریم حمایتهای لازم را در زمینه تامین نهادههای کشاورزی از کشورهای همسایه دریای خزر و از مرز این چه برون داشته باشد.