کد خبر: 1154353
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۸

اگر نگاهی به آمار مرگ‌ومیر در جهان بیندازیم، قطعا یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ را در محل کار پیدا خواهیم کرد. شغل‌هایی در جهان وجود دارند که سالانه حدود 100 هزار مرگ به علت آن‌ها ثبت می‌شود. به همین خاطر رعایت اصول ایمنی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی امروزه اهمیت بسیاری پیدا کرده است. در این مقاله قصد داریم شما را با خطرناک شغل های دنیا آشنا کنیم و نکات ایمنی مربوط به هرکدام از آن‌ها را توضیح دهیم. با خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که آیا کار شما هم در دسته شغل های پرخطر در ایران محسوب می‌شود یا خیر و همچنین چه نکاتی را باید هنگام کار رعایت کنید.

1- سرپرستی کارگران ساختمانی؛ یکی از خطرناک ترین شغل های دنیا

یکی از عجیب‌ترین مواردی که در فهرست ۱۰ شغل پرخطر در جهان دیده می‌شود، سرپرستی کارگران ساختمانی است؛ این در حالی است که شغل کارگری ساختمان در دسته شغل‌های پرخطر قرار نمی‌گیرد. طبق گزارش‌های سالانه، آمار مرگ کارگران ۱۸ و آمار مرگ سرپرستان آن‌ها ۱۳۴ نفر عنوان می‌شود.

سایت‌های ساختمان‌سازی معمولا خطرات متعددی مانند سقوط از ارتفاع، برق‌گرفتگی، سقوط اشیا و همچنین آلودگی‌هایی مانند ریزگردها و گردوغبارها دارد. برای جلوگیری از هرکدام از این خطرات استفاده از تجهیزات ایمنی فردی توصیه می‌شود. به‌عنوان مثال، افرادی که در محیط‌هایی با آلودگی هوایی و سرشار از ریزگردها فعالیت می‌کنند، باید حتما نسبت به خرید ماسک شیمیایی تمام صورت اقدام کنند. این تجهیزات از ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی جلوگیری خواهند کرد.

2- ماهیگیری؛ یکی از شغل های هیجان انگیز، اما خطرناک در جهان

ماهیگیری تجاری با ماهیگیری تفریحی تفاوت‌های چشم‌گیری دارد. ماهی‌گیران تجاری باید به قسمت‌هایی از دریا و اقیانوس بروند که عمق بسیاری دارد. این شغل با خطراتی مانند حمله کوسه، غرق شدن کشتی، سقوط از کشتی و گرفتار شدن در طوفان و شرایط متلاطم دریا همراه است. آمار مرگ‌ومیر ناشی از ماهی‌گیری از هر ۱۰۰ هزار نفر به ۸۶ نفر می‌رسد. استفاده از تجهیزات ایمنی روی آب مانند لباس کار ضد آب، امکانات اطفاء حریق، قایق نجات و تجهیزات مخابراتی به کاهش خطرات ناشی از این کار کمک می‌کند.

معرفی 5 مورد از سخت ترین شغل های دنیا و نکات ایمنی هر کدام

3- تعمیر سقف و کار در ارتفاع؛ از جمله شغل های پرخطر در ایران

سقف‌سازی یا تعمیر سقف یکی از شغل های پرخطر در ایران و جهان محسوب می‌شود؛ به‌طوری‌که آمار اداره کار نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ هزار کارگر حدود 51.5 نفر بر اثر این شغل جان خود را از دست می‌دهند. علت این امر را می‌توانیم در مواردی مانند لغزنده بودن سطوح در شرایط بارانی و برفی، وجود مصالح ساختمانی تیز و برنده، احتمال فرو ریختن سقف‌های معیوب و از دست دادن تعادل در ارتفاع جست‌وجو کنیم.

مهم‌ترین نکته ایمنی برای محافظت از جان افراد هنگام کار کردن در ارتفاع ایجاد داربست و استفاده از تجهیزاتی ایمنی کار در ارتفاع است. ازهمین‌رو کلیه کارفرمایان موظف‌اند نسبت به خرید کلاه ایمنی مهندسی، لنیارد، هارنس و کفش ایمنی مناسب اقدام کنند. توصیه می‌کنیم چنانچه شغل شما سقف‌سازی یا تعمیر سقف است، تحت‌هیچ‌شرایطی بدون امکانات ایمنی و تجهیزات حفاظت فردی زیر بار کار کردن نروید.

4- چوب‌بری و قطع درختان؛ شغلی خطرناک با احتمال از دست دادن اعضای بدن

باتوجه‌به آمار نیوزویک، سالانه ۹۱ کارگر جان خود را هنگام چوب‌بری یا قطع درختان از دست می‌دهند. شاید این موضوع برایتان عجیب به نظر برسد؛ اما این افراد با ابزارهای خطرناکی مانند اره برقی، تبر و اسکیدر کار می‌کنند که خطراتی مانند از دست دادن اعضای بدن و وارد شدن جراحات و آسیب‌های جدی حین کار را به همراه دارد. علاوه‌بر این، خطر سقوط از بالای درخت یا حتی افتادن تنه درخت روی فرد از مهم‌ترین مواردی است که چوب‌بری و قطع درختان را به یکی از شغل های خطرناک جهان تبدیل می‌کند.

کارگران چوب‌بر باید تجهیزات سنگین و کنده‌های قطور درختان را با خود حمل کنند که همین موضوع باعث افزایش فشار جسمی به فرد می‌شود. با استفاده از تجهیزات ایمنی مانند لباس کار مناسب، دستکش ضدبرش ایمنی، کفش کار استاندارد و همچنین کلاه کار مهندسی می‌توان بسیاری از خطرات چوب‌بری را تا حد قابل‌توجهی کاهش داد.

معرفی 5 مورد از سخت ترین شغل های دنیا و نکات ایمنی هر کدام

5- خطر برق‌گرفتگی برای تکنسین‌های برق

کار با برق برای همه افراد از کوچک و بزرگ و متخصص و غیرمتخصص بسیار خطرناک است. تکنسین‌های برق که روزانه با کابل‌های فشار قوی سروکار دارند، قطعا خطرات بیشتری را به جان می‌خرند. طبق آمار، سالانه ۳۴ نفر از کارگران جان خود را بر اثر برق‌گرفتگی از دست می‌دهند. از مهم‌ترین خطراتی که تکنسین‌های برق را تهدید می‌کند، به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

برق‌گرفتگی
سقوط از ارتفاع
مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

برای کاهش این خطرات توصیه می‌شود از تجهیزاتی مانند کفش ایمنی ضدبرق، دستکش عایق برق استاندارد، لباس کار مناسب و کلاه ایمنی مهندسی استفاده کنید. تجهیزات حفاظت فردی از سلامت جان شما در برابر انواع خطرات محیط کار محافظت می‌کنند و آسیب‌های ناشی از برق‌گرفتگی را به حداقل ممکن می‌رسانند.

کاهش خطرات حین کار با تجهیزات ایمنی ماه ایمن

در این مقاله به بررسی خطرناک ترین شغل های دنیا پرداختیم و نکات ایمنی و تجهیزات حفاظت فردی مناسب هرکدام را بررسی کردیم. باتوجه‌به مطالب گفته‌شده می‌توان نتیجه گرفت که فرقی نمی‌کند در چه زمینه‌ای مشغول به کار هستید؛ درهرصورت برای حفاظت از جان و سلامت خود باید اصول ایمنی کار را رعایت کرده و استفاده از تجهیزات ایمنی را جدی بگیرید. به یاد داشته باشید که فقط تجهیزات حفاظت فردی استاندارد جلوی خطرات ناشی از محیط کار را می‌گیرند. ازهمین‌رو خرید لوازم ایمنی به‌تنهایی کافی نیست و باید به استاندارد و باکیفیت بودن آن نیز توجه کنید.

فروشگاه ماه ایمن با بیش از ۴۰ سال سابقه تامین و توزیع انواع تجهیزات ایمنی فردی و آتش‌نشانی بهترین انتخاب برای خرید لوازم ایمنی به شمار می‌رود. برای خرید تجهیزات حفاظت فردی فقط کافی است عبارت «ماه ایمن» را در گوگل جست‌وجو کرده و وارد این سایت فروشگاهی شوید. با خرید از ماه ایمن از مزایایی مانند ارسال کالا در کمتر از ۲۴ ساعت، مشاوره تخصصی حین خرید و همچنین تضمین بازگشت کالا تا ۷ روز بهره‌مند خواهید شد.

 

این مطلب تبلیغاتی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار