کد خبر: 994930
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۵
سازمان استخدامی همه‌کاره و هیچ‌کاره حقوق‌های نجومی
رئیس سازمان اداری و استخدامی مرداد‌ماه امسال گفته است: تکلیفی در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم مبنی بر طراحی سامانه حقوق و مزایا توسط دولت وجود دارد و دولت این تکلیف را بر عهده ما گذاشت و ما در فروردین سال ۹۷ این سامانه را مستقر کردیم.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: دریافت حقوق نجومی ۲۴۱ مدیر دولتی در سال ۹۷، از سوی یک نماینده مجلس در حالی مطرح می‌شود که رئیس سازمان اداری و استخدامی می‌گوید سازمانش نقشی در بارگذاری اطلاعات حقوق، نظارت، پاسخگویی و ایجاد دسترسی برای عموم مردم ندارد و این مسئله میان دستگاه‌ها پاسکاری می‌شود.

به گزارش فارس جمشید انصاری، رئیس سازمان اداری و استخدامی مرداد‌ماه امسال گفته است: تکلیفی در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم مبنی بر طراحی سامانه حقوق و مزایا توسط دولت وجود دارد و دولت این تکلیف را بر عهده ما گذاشت و ما در فروردین سال ۹۷ این سامانه را مستقر کردیم.
معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی سه قوه موظف به بارگذاری اطلاعات پرداختی خود در این سامانه هستند، معتقد است: ما وظیفه‌ای برای ثبت این اطلاعات در سامانه نداریم و خود دستگاه‌ها باید مستقلا پاسخگوی عدم ثبت پرداختی‌های خود باشند. دستگاه نظارتی هم خود مستقلاً باید برخورد کند.
بعد از مشخص شدن آنکه سازمان استخدامی در اجرا و نظارت که عملاً هیچ نقشی ایفا نخواهد کرد، موضوع دیگر یعنی دسترسی به عموم مردم هم بلاتکلیف باقی مانده است.

انصاری می‌گوید: دسترسی عموم مردم به این اطلاعات هم در اختیار ما نیست، بلکه پایگاه‌های اطلاع‌رسانی خود دستگاه‌ها باید این کار را کنند و بستگی به نظر دولت دارد که این گزینه فعال شود.
با توجه به اینکه اختیار سامانه حقوق مزایا با سازمان اداری و استخدامی است و مسئولیت آن نیز در دولت به این سازمان سپرده شده، فحوای قانون نشان می‌دهد که جزئیات آنچه در سامانه است باید در دسترس عموم قرار گیرد، بنابراین اظهارات معاون رئیس‌جمهور متناسب با متن قانون نیست و موکول کردن آن به خود دستگاه‌ها نیز مغایر با مفاد آن دارد.
همین تفاسیر و برداشت‌های مسئولان دولتی باعث شده که بعد از گذشت سه سال با وجود صراحت قانون، توپ شفافیت حقوق و مزایای مدیران دولتی در زمین دستگاه‌ها شوت و پاسکاری می‌شود و همچنان بلاتکلیف است.

۲۴۱ مدیر نجومی‌بگیر
در روز‌های اخیر حقوق نجومی ۲۴۱ مدیر دولتی در رسانه‌ها دست به دست شد. محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است: ۱۱میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان از طریق پرداخت حقوق‌های نجومی در سال ۹۷ به هدر رفته، درحالی‌که سقف در نظر گرفته شده برای پرداخت حقوق ۲۳میلیون و ۵۸۳ هزار تومان بوده، ۲۴۱ نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های زیرمجموعه آن‌ها بیش از این رقم دریافت کردند.
این عملکرد نشان می‌دهد گمشده سامانه حقوق و مزایا همچنان شفافیت، پاسخگویی و نظارت است که پس از گذشت چهار سال از حقوق‌های نجومی و مدیرانی که به بیت‌المال دست‌اندازی کردند، باز هم شاهد چنین رویکرد‌هایی هستیم.

دیوان محاسبات ورود کند
جعفر قادری در این زمینه با اشاره با سامانه حقوق و مزایا به فارس اظهار داشت: در رابطه با سامانه اطلاعاتی ندارم و شفافیت آن هم باید مشخص شود، بعید می‌دانم ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه کامل و به درستی اجرایی شده باشد.
منتخب مردم شیراز در مجلس یازدهم در مورد اینکه گفته شده ۲۴۱ مدیر دولتی در سال ۹۷ حقوق نجومی دریافت کرده‌اند، بیان داشت: در چنین مواقعی دادستان دیوان محاسبات باید ورود و با مدیران متخلف برخورد کند. ابزار و فرصت در اختیار دیوان محاسبات قرار دارد.

وی تأکید کرد: نمی‌توان برای اجرایی نشدن قوانین بازهم قانون جدید وضع کرد در این شرایط کار سخت می‌شود، بلکه باید نظارت و مکانیسم‌های اجرایی را عملیاتی کرد و با هر مدیری که متخلف است، برخورد شود.
قادری یادآور شد: اگر اطلاعات حقوق و مزایا در سامانه بارگذاری نمی‌شود، نظارت بر اجرای قانون نیز به دیوان محاسبات باز‌می‌گردد و باید به این موضوع ورود کند. سازمان اداری و استخدامی به نمایندگی از دولت باید نقش خود را در اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ایجاد و شفافیت سامانه حقوق مزایا به نحو احسن انجام دهد تا زمینه‌ساز نظارت سیستمی از سوی دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌های نظارتی فراهم شود، در غیر این صورت باز هم شاهد حقوق‌های شوم نجومی خواهیم بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار