کد خبر: 984127
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۱
شهر‌های جهانی ایران در حسرت بوم‌گرد‌های روستایی
در غرب ایران استانی وجود دارد که در کشاکش جنگ تحمیلی آسیب‌های فراوانی دید و در دوران سازندگی نیز از توسعه مطلوبی برخوردار نشد. کرمانشاه؛ منطقه‌ای با استعداد‌های تاریخی، طبیعی، زیارتی، مذهبی و انسانی فراوانی که بسیاری از آن‌ها هنوز شکوفا نشده‌اند و حالا گردشگری را به عنوان یکی از راه‌های توسعه خود در پیش گرفته است.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: بعد از وزارتخانه شدن سازمان میراث، گردشگری و صنایع دستی کشور، وزیر محترم علاوه بر قول‌هایی که می‌دهد، مدعی است کار‌های زیادی هم انجام شده است، اما وضعیت استان‌ها و بخصوص آن‌ها که دارای پیشینه تاریخی بوده و ظرفیت بالقوه‌ای برای ایجاد تغییر و تحول در خود دارند، نشان می‌دهد در عمل اتفاق چندانی رخ نداده و مشکلات همچنان باقیست. به عنوان مثال استان کرمانشاه که اگر تمام داشته‌های طبیعی و رسم و رسوم و موسیقی و بنا‌های دیدنی‌اش را کنار بگذاریم، فقط به خاطر داشتن شهر بیستون که اثری منحصربه‌فرد با شهرت جهانی است، هنوز از درد کمبود اقامتگاه برای مهمانانش در رنج است.
در غرب ایران استانی وجود دارد که در کشاکش جنگ تحمیلی آسیب‌های فراوانی دید و در دوران سازندگی نیز از توسعه مطلوبی برخوردار نشد. کرمانشاه؛ منطقه‌ای با استعداد‌های تاریخی، طبیعی، زیارتی، مذهبی و انسانی فراوانی که بسیاری از آن‌ها هنوز شکوفا نشده‌اند و حالا گردشگری را به عنوان یکی از راه‌های توسعه خود در پیش گرفته است.

وعده‌های روی زمین مانده
با اینکه بعد از وزارتخانه شدن، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، وعده‌ها برای ایجاد تغییر و تحول در آن به شدت بالا رفت، اما در مقام عمل نمی‌توان چیزی را شاهد بود و همه چیز در همان حد حرف‌ها و قول‌ها باقیمانده است. گذری بر استان‌ها گواهی بر این ادعاست و اگر سفری به کرمانشاه داشته باشیم به روشنی می‌توان ظرفیت‌ها و نادیده گرفته شدن‌ها را یکجا در کنار هم دید. در این استان و در شهر بیستون کتیبه‌هایی وجود دارد که به تنهایی مهر تأییدی بر تاریخ کهن ایران زمین و فرهنگ غنی آن است. کتیبه‌هایی منحصربه‌فرد که با شهرت جهانی خود هر سال مسافران و گردشگران زیادی را چه از داخل کشور و چه خارج به سمت خود جذب می‌کند. با این حال این شهر فقط یک هتل ۲۰ اتاقی دارد که به خاطر قیمت بالایش به همان تعداد اتاق‌هایش می‌تواند مسافران متمول را در خود جای دهد و بقیه گردشگران هم در بهترین حالت، یکبار برای همیشه به این شهر سفر می‌کنند و هیچ توصیه‌ای برای دیگران نخواهند داشت.

ضعف زیرساخت اقامتی این شهر آنقدر زیاد و بی‌توجهی‌ها چندین برابر آن است که رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان هرسین در مورد علل آن گفته: «برنامه داریم در این شهر اقامتگاه بوم‌گردی یا خانه مسافر راه‌اندازی کنیم، اما تاکنون سرمایه‌گذار بخش خصوصی متقاضی و پای کار نداشته‌ایم.» به گفته علی شعبانی، شهر بیستون در کنار کتیبه باستانی‌اش، ظرفیت‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی زیاد دیگری دارد که همه این‌ها باعث شده گردشگران بسیاری جذب آن شوند، اما متأسفانه در بخش زیرساخت‌های اقامتی این شهر ضعف‌هایی داریم که تقویت این بخش را در دستورکار قرار داده‌ایم. این مسئول با تأکید بر اینکه در خود شهر بیستون تاکنون اقامتگاه بوم‌گردی راه‌اندازی نشده، به ایسنا گفته: «با این حال در دو روستای نزدیک به این شهر یعنی روستا‌های سرماج حسین خانی و نجوبران اقامتگاه‌های بوم‌گردی داریم. همچنین در ماه‌های گذشته مجوز احداث مجتمع گردشگری را در ورودی و خروجی شهر داده‌ایم که احداث اقامتگاه بوم‌گردی نیز در برنامه سرمایه‌گذاران این مجتمع‌ها قرار دارد. شعبانی به در پیش بودن رویداد بین‌المللی گردشگری ۲۰۲۰ نیز اشاره کرده و ادامه داده: «تا زمان برگزاری این رویداد باید خلأ زیرساخت‌های اقامتی این شهر را برطرف کنیم، برای همین از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در راه‌اندازی اقامتگاه بوم‌گردی و خانه مسافر استقبال می‌کنیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار