کد خبر: 957685
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
وزیراقتصاد در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان امور مالیاتی اعلام کرد
ظاهراً رئیس جدید سازمان امور مالیاتی آن کسی نبوده که وزیر اقتصاد می‌خواسته و فرد مورد‌نظرش را با بداخلاقی کنار گذاشته‌اند. با این حال رئیس جدید سازمان امور مالیاتی تأکید کرد که برای من شایسته‌سالاری حرف اول و آخر را می‌زند و اهل باندبازی، حزب‌گرایی و قومیت‌گرایی نیستم
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: ظاهراً رئیس جدید سازمان امور مالیاتی آن کسی نبوده که وزیر اقتصاد می‌خواسته و فرد مورد‌نظرش را با بداخلاقی کنار گذاشته‌اند. با این حال رئیس جدید سازمان امور مالیاتی تأکید کرد که برای من شایسته‌سالاری حرف اول و آخر را می‌زند و اهل باندبازی، حزب‌گرایی و قومیت‌گرایی نیستم و خود نیز عضو هیچ گروه و جناح سیاسی نیستم.

در فضای مجازی پارسا را به نوعی از نزدیکان نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌دانند که به وزارت اقتصاد تحمیل شده است. البته پیشتر از این نیز دژپسند را هم همکار رئیس سازمان برنامه و بودجه معرفی کرده بودند. در مقابل این نوع نظرات، اما عده‌ای بر این باورند که سوابق پارسا در سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار وی را فردی آشنا با اعداد و شاخص‌های اقتصادی می‌دانند که می‌تواند در سازمان امور مالیاتی بسیار مفید باشد.

اما آنطور که از فضای معارفه قابل درک بود، تمایل وزیر اقتصاد به رئیس شدن سرپرست سازمان امور مالیاتی بود.
از این‌رو بود که فرهاد دژپسند در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: بنده برای این سازمان، آقای پناهی (سرپرست وقت سازمان امور مالیاتی) را معرفی کردم، اما به واسطه بداخلاقی‌هایی که صورت گرفت، با ریاست وی در سازمان مالیاتی موافقت نشد. متأسفانه بعضی یاد گرفته‌اند که از طریق تخریب دیگران برای خود پله بسازند.

وزیر اقتصاد از منتفی شدن بسته جداگانه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی خبر داد و گفت: این موضوع در قالب لایحه جامع مالیات بردرآمد‌های مستقیم به دولت و مجلس ارسال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷، ۱۰۹هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شد، افزود: قرار گذاشتیم مالیات الکترونیک را تا پایان دولت دوازدهم کاملاً عملیاتی کنیم تا در نهایت به هوشمند‌سازی آن برسیم و البته هوشمند‌سازی تنها حذف کاغذ نیست، بلکه باید روابط فرد به فرد را به حداقل برسانیم که در این راه صندوق‌های مکانیزه بسیار می‌تواند به ما کمک کند.
دژپسند در مورد مالیات بر عایدی سرمایه نیز افزود: این طرح در آستانه نهایی شدن است.

نمی‌خواهیم پول زور بگیریم و مؤدیان را شکنجه کنیم

وزیر اقتصاد ضمن تأکید بر اینکه نمی‌خواهیم پول زور بگیریم و مالیات حق است، اعلام کرد: میزان درآمد‌های مالیاتی محقق شده در سال گذشته بیش از ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بود و به روایتی تا ۱۰۹ هزار میلیارد تومان محقق شده است.
فرهاد دژپسند با اشاره به اینکه نفت و گاز از منابعی است که باید نقش آن‌ها در اقتصاد ایران کاهش یابد، اظهار امیدواری کرد به سمتی برویم که بودجه مبتنی بر نفت را به بودجه مبتنی بر مالیات و درآمد‌های سالم تغییر دهیم.

به گفته وی، در سال‌های اخیر میزان تحقق درآمد‌های مالیاتی بیش از ۹۷ درصد بوده است.
دژپسند در ادامه گفت: یقین دارم در دوره جدید مدیریتی سازمان مالیاتی نیز دستاورد خواهیم داشت و شرط انتصاب مدیران توسط من پاکدستی و برخورداری از دانش مربوط است و امید می‌رود دوره جدید مدیریتی سازمان مالیاتی به تکمیل، توسعه و اجرای برنامه‌های قبلی بینجامد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: باید بدانیم تنها حداکثر کردن درآمد مالیاتی مدنظر نیست و نمی‌خواهیم پول زور بگیریم و مالیات حق است.
وی اظهار کرد: مؤدیان خوش‌حساب و خوش عملکرد را حق نداریم شکنجه کنیم و مالیات بیشتری از آن‌ها بگیریم و باید به دنبال وصول مالیات به حق باشیم.

مالیات بر فعالیت‌های اختلال‌زای اقتصادی روی میز دولت

دژپسند گفت: ما شاهد بودیم در سال ۹۸ تنها در یک ماه، یک پنجم کل درآمد‌های مالیاتی محقق شد. براین اساس انتخاب اصلی ما برای معرفی رئیس سازمان امور مالیاتی آقای پناهی بود.
وزیر اقتصاد همچنین از طرح مالیات بر فعالیت‌های اختلال‌زای اقتصادی روی میز دولت خبر داد و افزود: ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید نباید متوقف شود. اگر نفت در مسیر زنجیره ارزش وارد شود، پایه‌های مالیاتی رشد خواهند داشت و به جای اینکه نفت را به صورت خام بفروشیم، آن را در زنجیره ارزش به کالای نهایی تبدیل کنیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه حفظ ارزش پول ملی به عنوان یک ناموس برای همه است، گفت: اگر صادرکنندگان ارز را برنگردانند، در اقتصاد کشور و نرخ ارز تأثیر منفی خواهد داشت، ولی خوشبختانه در این زمینه عملکرد‌ها مناسب بوده است.
وی با بیان اینکه باید راهکار‌های عملی برای مقابله با فرار‌های مالیاتی را بیابیم و به سمت افراد صاحب دانش دست نیاز دراز کنیم، افزود: برای کمک به مدیریت اقتصادی و در جنگ اقتصادی که قرار داریم باید وارد شویم و لباس کار بپوشیم و به جنگ تحریم‌های ظالمانه و اعتلای نظام رفته و در این راستا حرکت کنیم.

تهدید کاهش درآمد نفتی را به فرصت تبدیل می‌کنیم

امیدعلی پارسا، رئیس جدید سازمان مالیاتی نیز در این مراسم گفت: تهدید کاهش درآمد نفتی را به فرصت تبدیل خواهیم کرد.
امید‌علی پارسا که پیشتر در وزارت اقتصاد در نقش یک منتقد حضور پیدا می‌کرد برای همکاری‌های آماری و شفاف‌سازی عملکرد‌ها امروز نیز با اتکا به اعداد و ارقام خاطر‌نشان کرد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور ما نزدیک به ۲ /۹ درصد است، در‌حالی‌که در کشور‌های در حال توسعه بین ۱۲ تا ۱۸ و برای کشور‌های پیشرفته ۲۵ تا ۳۰ درصد است، بنابراین با وجود تلاش‌های زیاد در سال‌های اخیر هنوز این فاصله وجود دارد و باید آن را جبران کنیم که بخشی از آن از طریق تغییر قواعد بازی صورت می‌گیرد، از همین رو باید در بسیاری از قوانین و بخشنامه‌ها بازنگری شود.

رئیس جدید سازمان امور مالیاتی گفت: برای من شایسته‌سالاری حرف اول و آخر را می‌زند و اهل باندبازی، حزب‌گرایی و قومیت‌گرایی نیستم و خود نیز عضو هیچ گروه و جناح سیاسی نیستم.
وی گفت: یکی از اقدامات مهم در راستای مدرن‌سازی نظام مالیاتی ماده ۱۶۹ است که نیازمند همکاری هر چه بیشتر هر سه قوه و کل ارکان نظام است این موضوع از نان شب هم واجب‌تر است. ما باید به دنبال توسعه پایدار باشیم که نیازمند حکمرانی خوب و البته استفاده از داده‌ها و اطلاعات مناسب است.

وصول ۱۵هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۲ ماهه امسال

سرپرست سابق سازمان امور مالیاتی با اشاره به وصول ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در دو ماهه اول امسال گفت: اگر این روند در ماه‌های بعدی هم ادامه یابد هدف ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی بودجه ۹۸ برای درآمد‌های مالیاتی محقق می‌شود.
پناهی ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده به یکی از پایه‌های درآمدی دولت تبدیل شده و حتی این درآمد از درآمد مالیات‌های مستقیم هم فراتر رفته است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده مالیاتی بدون ارجاع به مأموران مالیاتی و توسط سیستم‌های الکترونیکی بررسی شده است، گفت: امیدواریم امسال تعداد پرونده‌هایی که به صورت الکترونیکی بررسی می‌شوند به عدد ۲ میلیون برسد.
رئیس کل سابق سازمان مالیاتی نیز در این مراسم از الکترونیکی شدن صددرصد اظهارنامه‌های مالیاتی خبر داد.
سیدکامل تقوی‌نژاد نیز در این مراسم با اشاره به تحقق بیش از ۹۵ درصد درآمد مالیاتی در سال‌های گذشته اظهار داشت: پیشی گرفتن درآمد مالیاتی از نفت یک دستاورد بزرگ است.

وی افزود: در بخش مالیات بر ارزش افزوده، صندوق‌های مکانیزه فروش را داریم که باید اجرایی شود. این موضوع بحث اجتماعی پردامنه‌ای دارد و سازمان باید با انعطاف با آن برخورد کند.
تقوی‌نژاد به نکته‌ای جالب اشاره کرد و گفت: بنده در زمان ورود به سازمان مجوز داشتم که ۶۰۰ نفر را بدون درج آگهی وارد سازمان کنم، اما حتی یک نفر را بدون ضابطه وارد سازمان نکردم.
گفتنی است آقای پارسا سابقه مدیریت در سازمان برنامه و بودجه کشور را در کارنامه داشته و آخرین سمت وی نیز ریاست مرکز آمار ایران بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار