کد خبر: 935109
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۲
مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز:
مدیر همکاری های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و ترکیه در این دانشگاه خبر داد که با راه‌اندازی این دبیرخانه تعاملات علمی و فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه در آینده نزدیک بیش از گذشته افزایش خواهد یافت.

سعید شجاعی ، اظهار داشت: دبیرخانه دائمی گفت‌وگوهای فرهنگی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دانشگاه تبریز راه‌اندازی شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در ادامه در پاسخ به این سوال اینکه این دبیرخانه در چه راستای در بین دانشگاه‌های استان در دانشگاه تبریز راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: از آنجایی که در سال‌های اخیر دانشگاه تبریز به عنوان معین و مرجع ارتباطی میان دانشگاه‌های ایران و ترکیه انتخاب شده و از این رو با راه‌اندازی دبیرخانه دائمی دیگر تحت عنوان گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و ترکیه در این دانشگاه می‌توان بر توسعه بیشتر همکاری‌های مشترک دو کشور تاکید کرد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دیپلماسی علمی و فرهنگی در مقایسه با سایر دیپلماسی‌های چون سیاسی و اقتصادی بهترین گزینه برای توسعه همکاری‌های مشترک بین کشورها به حساب می‌آید، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و کشور ترکیه به خاطر داشتن تاریخ و فرهنگ مشترک به راحتی می‌توانند، ارتباطات و همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف از جمله حوزه فرهنگ و تولید علم را توسعه بدهند.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهداف راه‌اندازی این دبیرخانه در دانشگاه تبریز افزود: با توجه به اینکه دانشگاه تبریز به عنوان مسوول کارگروه ملی هماهنگی و پیگیری همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه‌ها و موسسات علمی، تحقیقاتی ایران با دانشگاه‌ها و موسسات علمی، تحقیقاتی ترکیه فعالیت می‌کند، با راه‌اندازی این دبیرخانه تعاملات علمی و فرهنگی دو کشور افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، ایجاد و گسترش شناخت بین دو کشور را از جمله اهداف تاسیس این دبیرخانه خواند و یادآور شد: علاقه و باور نسبت به تمدن ایران اسلامی و مقابله با ایران هراسی، باور به مزیت‌های علمی و فرهنگی ایران به منظور تحکیم هر چه بیشتر همگرایی و ایجاد پیوند میان ملت و دولت دو کشور  همسایه، دوست و برادر از دیگر اهداف آن است.

شجاعی؛ پذیرش دانشجویان خارجی، تبادل هیات‌های دانشگاهی و فرهنگی، برگزاری اردوها و سفرهای علمی- فرهنگی و دوره های دانش‌افزایی ویژه اساتید، محققان و دانشجویان خارجی و اعطای فرصت‌های مطالعاتی را از جمله ماموریت این دبیرخانه اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: برگزاری جشنواره‌های متعدد در سطح نمایندگی فرهنگی و نمایندگی سیاسی مانند سفارتخانه و کنسولگری‌های  جمهوری اسلامی در ترکیه، برپایی جشنواره فیلم، برگزاری هفته‌های‌ فیلم و هفته‌های فرهنگی، برگزاری دوره‌های آموزشی علمی و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه کتاب و حضور در نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی کتاب و برگزاری نشست‌های مرتبط با زبان فارسی و ایران شناسی را می‌توان از دیگر برنامه‌های این دبیرخانه اعلام کرد.

مسوول راه‌اندازی دبیرخانه دائمی گفت‌وگوهای  فرهنگی ایران و ترکیه در دانشگاه تبریز گفت: برگزاری مسابقات و المپیادهای علمی و فرهنگی، برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه مهارت‌های فرهنگی هنری، نشر آثار ارزشمند مفاخر و شخصیت‌های دینی، علمی و فرهنگی، برگزاری هفته‌های فرهنگی، برپایی مراسمات ملی و مذهبی و بزرگداشت شخصیت‌های علمی و فرهنگی مشترک و ارتباط با سازمان‌ها و موسسات جهت همکاری‌های دوجانبه از جمله برنامه‌های دیگر این دبیرخانه است.

به گفته وی انتشار فصلنامه به زبان مشترک، راه‌اندازی سایت برپایی نشست‌های دوره‌ای و مجموعه‌ای دیگر از همکاری‌ها را می‌توان در این دبیرخانه پیش‌بینی کرد و در این ارتباط نیز دانشگاه‌های متعددی از ایران و ترکیه نیز عضو شبکه دبیرخانه شوند.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز اضافه کرد: همان طور که اعلام شد از آنجایی که دانشگاه تبریز به عنوان کارگروه ملی هماهنگی و پیگیری همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه‌ها و موسسات علمی، تحقیقاتی کشور ایران با دانشگاه‌ها و موسسات علمی، تحقیقاتی ترکیه است، امید است این دبیرخانه با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، باعث تعمیق هر چه بیشتر تعاملات علمی و فرهنگی شده و موجبات خیر و برکت را برای هر دو ملت و دولت همسایه، دوست و برادر فراهم آورد.

وی، در خاتمه توسعه همکاری‌های بین‌المللی را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و گفت: هم اکنون دانشگاه تبریز در عرصه بین‌المللی بسیار فعال بوده و با دانشگاه‌های کشورهای مختلف جهان از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان، ترکیه، اذربایجان، روسیه، قبرس، استرالیا و... قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده و در اتحادیه‌های بزرگ بین‌المللی از جمله اتحادیه دانشگاه‌های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه‌های بین‌المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز(KUNIB) حضوری فعال دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها